Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
C

carolusI

17. 8. 2011 2:11
Kalouskovi nedochází,

že nepotřebujeme věřitele, ale kupce na naše zboží. Prodávat dluhopisy je ten nejpitomější obchod vůbec. Zvlášť když se za takto získané peníze kupují třeba Pandury. Přítom u nás donedávna byly továrny, které byly schopné srovnatelná vozidla vyrobit a zaměstnat dost lidí. Stejně hloupý přístup vlády je možné pozorovat v mnoha oborech. Podniky, které byly schopné prodávat do zahraničí velké investiční celky nechala vláda rozkrást. Zemědělství se potácí na okraji úplné likvidace, úroveň vzdělání se prudce snižuje. A vláda nám tvrdí, že je lepší vše dovážet. Ale nějak nepřemýšlí za co. Zatím to pokryjí dluhopisy. Ale jak dlouho s tím vystačíme?  Někde už si exekutor mne ruce, jaké tučné sousto mu vláda připravuje.;-€

0 0
možnosti
ZK

SID09

17. 8. 2011 10:47
Re: Kalouskovi nedochází,

Vláda netvrdí, že lepší dovážet. Vláda velmi dobře ví, že náš trh je příliš malý na to, abychom mohli uplatnit veškerou disponibilní pracovní sílu. Předchozí vlády však bohužel skutečně likvidovaly vývoz velkých investičních celků a to i tím, že dopustiili likvidaci zejména velkých strojírenských firem, které úspěšně vyvážely do SSSR, blízký a střední východ .......!!

Ztráta těchto trhů ve prospěch zahraniční konkurence bude ještě dlouho citelná. !!Je třeba aby naše vláda svoji zahraniční politickou orientaci přizpůsobila potřebám státu a ne aby se jen předváděla u NATO, jako poslušný psíček. ;-)!!

0 0
možnosti
VH

Stará kára

16. 8. 2011 14:24
A teď něco konkrétna:

Jak budou vypadat prorůstová opatření?  Stačí, popíšete-li velmi konkrétně pouhých pět, šest. S vyčíslením nákladů a finančních zdrojů. Aby ten rozpočtový schod nebyl superschodem.  Děkuji za konkrétní odpovědi. Kára.

0 0
možnosti
ZK

SID09

17. 8. 2011 10:31
Re: A teď něco konkrétna:

To prostě nelze. Proklamace nelze nijak rozumně specifikovat. ;-D!!

0 0
možnosti
VH

Stará kára

16. 8. 2011 14:18
No - je ještě třeba poznamenat,

že vlády ČSSD zde zanechaly za 8 let své vlády (v době největšího růstu) největší dluhy. Za pouhých 8 let cca 550 mld. (za 21 let je celkový dluh cca 1300 mld. - včetně dluhů z let krize).  Že tedy vše - i např. to školství - je nutné řešit s ohledem na tato fakta.

0 0
možnosti
VH

Stará kára

16. 8. 2011 14:04
To je novina!!!

Finanční trhy obchodují s finančními aparáty!  Tedy kromě akcií i s dluhopisy!

Alespoň tak rozumím. 

Podstatná část těch  dluhopisů je (a bude) vydávána pro dluhy předchozích vlád. Takže je oprávněná radost pana Kalouska, že budou za relativně nižší úrok. A oprávněná je i úporná snaha zachovat nám tu dobrou pozici i do budoucna.

Ještě jednou: jen malá část nových dluhopisů je za současný schodek. Většina je na krytí dluhů starých.

0 0
možnosti
S

Shackall0

16. 8. 2011 14:09
Re: To je novina!!!

Musím souhlasit s autorem. To, co je v rozpočtu, není schodek, ale schod - i za Kalouska. Jinak ve svém poměrně mladém věku registruji, jak se změnilo vnímání zahraničního investora. Pamatujete si to také?

0 0
možnosti

petr66

16. 8. 2011 13:12
Dobrý článek

R^

0 0
možnosti
ZK

SID09

16. 8. 2011 13:45
Re: Dobrý článek

Až na to, že například tkzv.  prorůstová opatření, jako např. investice do vzdělání formou nejrůznějších vzdělávacích programů UP a dotací , stejně jako  tkzv. rekvalifikace,  jsou nejen naprosto zbytečným vyhazováním peněz, ale z 99 % se jedná o bohapustý tunel, bez jakýhokoliv efektu. !!!!!!

0 0
možnosti
PH

petrph

16. 8. 2011 12:59
asi tak

A jinak-jestli dostal zahraniční podnikatel dotaci a daňové prázdniny na montárnu,tak taky postavil montárnu.Na to aby tu postavil "vývojové středisko s vlastním aerodynamickým tunelem a laboratořemi" by musela být státní dotace někde jinde, o několik řádů výše.Jenomže je otázka co by pak stát z takové investic měl.Z té montárny řekněme zaměstnání pro několik stovek až tisíců dělníků.V tom vývojovém středisku pár desítek  VŠ odborníků- kteří by se se svojí kvalifikací uchytili i jinde,těm snad stát práci zajišťovat nemusí.

Takže by šlo spíše o výsledky z toho střediska -jestli by byly majetkem toho podnikatele a mohl by využít kde by  chtěl,hlavně mimo republiku - například prodejem patentů, know how,výstavbou továrny jinde.A nebo zda by musel tu továrny na  inovované motory postavit tady (nechtěl ba na to třeba další dotaci?) Popřípadě že by náš stát na tom zisku a profitu z těch výsledků třeba jinak profitoval..Protože jinak, ať mu na to přidají jinde, třeba ve státě kde bydlí

0 0
možnosti
  • Počet článků 33
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 977x
Aktivní politik, který se zajímá o život kolem sebe. Mám na starosti finance města Plzeň, kde jsem náměstkem primátora.

Seznam rubrik