Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Gwendolyn I.

14. 1. 2011 21:57
Jakou stredni cestu?

I v rozvojove zemi, pokud maji trosku vic penez, jdou rodit do porodnice, proc asi? Rozeni doma v Holandsku a Anglii ci jinde? Proc asi? Penize, to je to, oc tu bezi. V UK je pro NHS levnejsi odrodit doma, v Holandsku, kde neni povinne byt pojisten, se opet vyplati rodit doma. Cesko ma zatim jednu z nejnizsich umrtnosti novorozencu.

Pri komplikacich u porodu (ktere mohou byt u naprosto zdrave zeny s  naprosto skvelym prubehem tehotenstvi) se jedna o vteriny a ty jsou drahe, kdyz se musi cekat na ambulanci. Neni jednodussi byt rovnou v porodnici, kde je lekar? Driv umiraly matky pri porodu, deti pri porodu nebo rovnou oba. Dnes tomu tak neni, ale nektere zeny se chteji citit pohodlne, ze? Na dite pritom nemysli.

0 0
možnosti

mikilukas

14. 1. 2011 21:44
jste pro střední cestu?

to jako rodit na ulici mezi domovem a špitálem?

0 0
možnosti

isabell

14. 1. 2011 22:26
Re: jste pro střední cestu?

No a nerodí se nyní na "ulicích", tedy v autech a sanitkách, až neuvěřitelné množství dětí? Čím je zrovna tohle způsobeno? Rušením porodnic, špatnou dojezdností ambulancí? Mít na výběr domov nebo auto někde ve škarpě, tak snad radši rodím doma...

0 0
možnosti

misaviki

14. 1. 2011 19:01
A co Holandsko?

Víte,co mi vrtá hlavou? Tady jsou neustále matky strašeny hrůzami, které se jim stanou, když porodí mimo porodnici (nemluvím jen o porodech doma, je to i bránění zřizování porodních domů). Jak je tedy možné, že např. v Holandsku se mimo porodnice rodí 2/3 dětí? 1/3 doma, druhá v porodních domech... Uvádím Holandsko proto, že mají srovnatelnou úmrtnost novorozenců s naší zemí. Není to trošku divné? A když vidím, jak se momentálně lékaři chovají (akce děkujeme odcházíme) - myslíte si, že porodnice je opravdu bezpečná? S frustrovaným nas.... doktorem, který si myslí že je bůh a vy ho obtěžujete když z toho nemá onen požadovaný zisk jako jeho kolegové na západě?

0 0
možnosti

mevak

14. 1. 2011 20:25
Re: A co Holandsko?

Dnešní porodníci u nás přistupují k porodům jako k patologiím. Svou přehnanou aktivitou a přemírou medikací  vytvářejí velmi často komplikace a pak se porody musí řešit operativně.

0 0
možnosti

hroch_cz

14. 1. 2011 17:24
Naprosto s Vámi souhlasím

Dobrý den, mluvíte mi z duše. Možná si teď některé čtenářky řeknou, co do toho má chlap co mluvit, ale myslím, že jako otec samozřejmě má, i když porod je samozřejmě úkolem a údělem ženy.

Když už se vracíme k nedávnému soudu s porodní asistentkou obžalovanou z ublížení na zdraví v případu domácího porodu, myslím, že by vedle ní měli sedět i rodiče toho nadosmrti poškozeného chlapečka. On se nerozhodl, že chce přijít na svět doma, rozhodli to za něj jeho rodiče. A upřímně řečeno, nechápu, jak může matka po téhle strašné zkušenosti prohlásit u soudu, že by s odpovědnou porodní asistentkou rodila doma znovu. Jedině že to od té tragédie nemá v hlavě v pořádku, jinak nevím. Sebeodpovědnější asistentka bez skalpelu, operačního sálu a oživovacích přístrojů nezvládne v případě nějakého podobného problému stejně nic.

Nikomu nechci právo přivést na svět dítě doma upírat. Ale mělo by to být vnímáno jako riskantní jednání, s následnou finanční a trestní odpovědností, pokud se stane neštěstí.

0 0
možnosti

valerieq

14. 1. 2011 17:13
Je to asi o přístupu.

V anglii se rodí doma běžně a když chcete rodit v nemocnici, samozřejmě můžete, ale v případě , že je vše v pořádku, dítě nesete v košíku za dvě hodiny po porodu domů. V německu zase maminku celé těhotenství sleduje jedna porodní asistentka, která ji odveze i do porodnice a v případě, že jde porod hladce, ji i odrodí a to bez lékaře a domů jdou nejdéle 48 hodin po porodu. My v čechách máme opravdu velký nadstandart, že se téměř všechny děti rodí v nemocnici za účasti lékaře. Probém nebude v tom, že několik maminek chce rodit doma v kuchyni. Spíš nastane tehdy, až zdravotní pojišťovny přijdou na to, že hospitalizace, lékaři a celý ten cirkus okolo je nemožně drahý a budou to chtít nějak "kompenzovat".

0 0
možnosti
  • Počet článků 27
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1335x
Články budou hovořit za mě.

Seznam rubrik