Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

xxy

12. 5. 2012 0:48
test

Možná by stálo za to zjistit, jak se s touto maturitou vyrovnali studenti gymnázia Menzy.  Tam se vyskytují mimořádné matematické talenty, ale někdy kombinované s LMD, tudíž pomalu píšící. Očekávám, že to vůbec nestihli ani celé napsat, pokud by to uměli spočítat.

0 0
možnosti

iff23

11. 5. 2012 17:05
cermat chvalim

jedina maturita ktera proveri, jestli student umi i chapat a myslet. dat stejne priklady, jsme opet tam, kde jsou ostatne predmety. to ze asi mohli dat o 5 prikladu min, je jina vec.

2 0
možnosti

tereza21

11. 5. 2012 16:31
V něčem má bohužel Zelený pravdu

Myslím, že je fakt, že příklady nemohou být pořád stejné. Jsem letošní maturantka (ne z matematiky). Je fakt, že někteří spolužáci se prostě učili spočítat pouze určité typy příkladů, které byly ve zveřejněných testech, takže chápu, že se tomu snaží předejít a dali tam typově jiné úlohy (nehodnotím náročnost, ani časový limit).

1 0
možnosti

petrph

11. 5. 2012 16:08
částečně s Vámi souhlasím,

Pochopitelně že by měla maturita zkoušet právě to co se ve škole učilo, a jak se to učilo. V tom jsme za jedno. Jenže, já se na ten pořad díval,v opakování po půlnoci, a i z někdy rozpačitých a nejasných odpovědí p. Zeleného, on si ti takhle nevymyslel, on jenom plní zadání které Cermat a on sám dostali od vlády, ministerstva školství a vůbec  a dalších "odborníků na školství" vcelku,a nemůže na tom moc měnit. I třeba v tom aby v matematických úlohách nebyly jen ty matematické úlohy podle naučených vztahů, ale taky něco na IQ....

Ono je to s tou matematikou divné,veskrze student přeci musí počítat pouze ty úlohy, které ho škola učila, možná s určitými variacemi.Ale když vezmu do úvahy že postulování těchto matematických pravidel věnovali matematičtí géniové starověku či středověku třeba několik let svého života - který idiot z ministerstva školství přišel na to, že by středoškolský student během 90 minut písemky  mohl vymyslet něco navíc?

3 0
možnosti

absurdian

11. 5. 2012 16:04
současní studenti jsou dost nemožní

my jsme měli maturitu mnohem těžší a taky jsme ji museli zvládnout - bohužel úroveň vědomostí studentů strmě klesá!!

2 0
možnosti
  • Počet článků 27
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1335x
Články budou hovořit za mě.

Seznam rubrik