Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Zbraně ženskosti

Spoustu žen a dívek si s přehledem dokáží říct : Toho miluju, toho si vezmu, tomu bych nikdy nevěrná nebyla. Když ale přijde na věc, život tomu tak chce že všechna tahle odhodlání ustupují do pozadí. Nevím jak je to u mužů, pravděpodobně velmi podobně. Ale zatímco u mužů jde velmi často o jakousi "sexuální posedlost", u žen je téma nevěry spojené s něčím více intelektuálním.

Facebook, Proti šedi

Tímhle způsobem podané to zní hrozně nadneseně a feministicky... to jsem vůbec neměla v úmyslu. Jen to lze těžko takhle jednoduše, krátce a výstižně popsat.


Tedy zatímco muži se ženou za objekty své touhy, možná v popudu vlastní ješitnosti, nenaplnění potřeb se svou partnerkou nebo v touze "poznat něco nového", u žen - tedy alespoň u žen v mém okolí nevěra probíhá jinak. Není to ani méně často ani častěji. Někde se nevěra v plném slova smyslu neobjeví vůbec. Ale zárodky má nejčastěji stejné.
O tomhle chci teď chvíli něco vyprávět.
...
Už nějakou dobu jsem ve velmi spokojeném vztahu. Teď to popisuju tedy jednostraně - z mého pohledu se jedná takřka o souznění dvou nekompatibilních povah. Ale učíme se, a je to skvělé.
Také jsem se ale během krátké chvíle dostala do těsné blízkosti s "muží, kteří určovali směr mého života" v době mého dospívání. Nazvěme si je mužem A a mužem B. ¨
Muž A je vášnivý romantik. Přivedl mě v době, kdy mi bylo čtrnáct let k činnosti, která mě ještě dneska baví a plně rozvíjí. Muž A už tehdy věděl čím polechtat ženskou ješitnost, a ačkoli byl tenkrát podstatně starší než já (ano, věkový rozdíl je pořád stejný, ale rozdíl sedmi let se projeví víc v době, kdy mladšímu je čtrnáct, než v době kdy mu je dvacet), dokázal si se mnou mile povídat, vlichotit se a přesto stále zůstat obdivovanou autoritou. Muž A hraje na kytaru, kapely mění jako ponožky, dost možná toto platí i o ženách. Muž A je neobyčejně pěknej chlap!
Muž B se pohybuje v tak trochu svém světě obklopeném haldou ocelových hejblátek, klávesnic, obrazovek a terminálů. Rád si hraje na to, že je v neustálém průseru a vždy se tak trochu nenápadně povýší nad nás, ostatní smrtelníky. Muž B vydělává spoustu peněz, ačkoli věkový rozdíl se tady pohybuje kolem pěti let. Muž B byl moje první velká a realizovaná! láska. (což ho tedy poněkud nelichotivě ale zároveň staví do pozice mých "ex"). Muž B je neobyčejně pěknej chlap!
V poslední době jsem poněkud náhodně přišla do styku s mužem A i mužem B. A u obou se projevila tatáž touha.
Ačkoli jsem už zapřísáhle a odhodlaně věrná partnerka, která už z podobných hrátek trochu vyrostla, nebo alespoň tomu věří; něco se stalo.
Projevil se onen "hřebík", který kdysi do mého života vtloukli, aby ho nasměrovali nějakým směrem. Oba se nějakým způsobem podíleli na tom, jaká dneska jsem. (oba dva mě na úvod zalichotili toutéž větou" Ty jsi vyrostla"). Ten hřebík tenkrát znamenal, že ať už jsem v tomhle svém maximálně patnáctiletém mládí měla k těmto mužům jakkoli blízko, pořád byli mnohem mnohem nade mnou a já je nábožensky obdivovala. A teď - jako už velká holka, jsem vedle nich disponovalo velmi silnou zbraní.
Takovou zbraní, která mi umožňovala tyto dva dětské "Bohy" dostat tam, kde by byli zase pode mnou. Je to jen touha z ješitnosti, z potřeby se realizovat na někom, ke komu jsem vždy vzhlížela - a dnes by oni mohli vzhlížet ke mě. Ta touha nebyla ani zamilovanost, ani nějakého sexuálního rázu - byla to jen malicherné "chtění" ukázat, jak moc jsem vyrostla, a dokázat jim, že vedle mě (pode mnou, nade mnou,...) by už nebyli těmi nadosobními nadpřirozenými bytostmi.
Stali by se znich jen obyčejní muži, které není problém dostat do postele.
A jakmile si, dámy, tohle uvědomíte, že jakékoli božstvo není problém dostat do pozice souložníka (sám Zeus budiž toho důkazem), božstvo ztrácí tohle svoje kouzlo a vy se můžete s klidem v srdci (a nepošpiněné nevěrou) vrátit do pozic milovaných partnerek. A ženskost svých zbraní jste tak jako tak využily :-)

Autor: Martina Žilková | čtvrtek 24.5.2012 22:42 | karma článku: 0 | přečteno: 22x
  • Další články autora

Martina Žilková

Malý příspěvek na téma Dekonstrukce Rasy

Lidé se zamýšlí nad koncepty sexuálních a genderových identit, přiznakovostmi a nepříznakovostmi. V tomto eseji se budu zabývat konstruktem rasové příslušnosti a důsledků z ní plynoucích. V reflexi užívám nekorektních výrazů k označení etnických skupin. Rozhodla jsem se tak nakonec z toho důvodu, že označující termín lépe popisuje danou situaci v daném historickém kontextu.

23.10.2014 v 17:04 | Karma: 0 | Přečteno: 34x | Diskuse| Ona

Martina Žilková

Vyhnání z Ráje z dílny Lany del Ray

Konečně jsem si pustila dlouho odkládané Tropico. Krátkometrážní film napsaný dream-popovou zpěvačkou Lanou del Ray a režírovaný Anthony Mandlerem avizoval zpracovávání biblických motivů prolínajíích se se softpornografickou scénou špinavých strip-klubů, za které by se nemusel stydět ani Quentin Tarantino.

8.8.2014 v 22:29 | Karma: 3,72 | Přečteno: 66x | Diskuse| Ona

Martina Žilková

Paříž, je krásná, velkolepá... a neuvěřitelně vyčerpávající

Mám několik vysněných destinací, ve kterých bych chtěla strávit alespoň část svého života. Dominuje tomu anglický venkov, protože zatím, co jsme poznala, mi britská architektura, jejich chování a politika (nejen ta vysoká), připadá nejpřitažlivější. A venkov proto, že jsem doslova zamilovaná do malých domků se třemi schody ke vchodovým dveřím červené barvy. Nebo k domkům s modrými okenicemi. A s velkou, anglickou, neuspořádanou zahradou, ve které Vás nikdo nepřidává na seznam teroristů proto, že šlapete po trávníku. Jedním z těch míst je také PAŘÍŽ.

7.8.2014 v 17:46 | Karma: 0 | Přečteno: 54x | Diskuse| Ona

Martina Žilková

Zatracený "Uloupený ráj"

Chtěla jsem si na léto k moři nabrat lehký čtení a tak když jsem se jednou ve volné chvíli procházela po Luxoru, padly mi do ruky dvě knihy z výprodeje.

10.7.2014 v 16:07 | Karma: 0 | Přečteno: 34x | Diskuse| Ona

Martina Žilková

A tak jsem je ustříhla...!

Dlouho jsem čekala na své dlouhé vlasy. Narůstaly mi od maturity, kdy jsem se neprozřetelně, neuváženě, podomácku a zcela neuměle ostříhala na mikádo. Teď mám za sebou tři roky bakalářského studia a jeden semestr navazujícího a hle, svou chybu jsem zopakovala! Tentokrát toho ale nelituji...

5.2.2014 v 16:21 | Karma: 10,22 | Přečteno: 412x | Diskuse| Ona
  • Nejčtenější

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Ruský zbrojní průmysl vzkvétá. Díky čínské pomoci výroba dramaticky roste

4. května 2024

Premium Přes citelné západní sankce ruský zbrojní průmysl vzkvétá. Tamní produkce zbraní se dramaticky...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Budoucnost válčení? Stíhačka řízená AI obstála v „boji“, vezla i šéfa letectva

3. května 2024  21:23

Americký šéf letectva Frank Kendall se poprvé proletěl experimentální stíhačkou F-16, kterou místo...

Hamás má týden na příměří, jinak Izrael vtrhne do Rafáhu, spekuluje Egypt

3. května 2024  19:28,  aktualizováno  21:13

Izrael dal palestinskému radikálnímu hnutí Hamás týden na to, aby přijal dohodu o příměří a...

Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit
Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit

Nespavost a problémy se spánkem se v různé míře objevují až u 30 % dětí. Mohou se projevovat častým buzením, problémy s usínáním, brzkým vstáváním...

  • Počet článků 39
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 55x
Sledujte mě dále na Pihovata.cz

Jsem snílek se zálibou v krásných věcech a návodech ke štěstí. Takže mě, prosím, nikdy neberte úplně vážně :)