- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Pro zapojení do diskuse musíte mít oprávnění diskutovat.
Dobrý den,
zrovna nedávno jsem dýňovou polévku vařila poprvé a musím říct,že první pokus jsme zvládla lépe než Vy ten Váš první pokus. Vycházím z toho, co říkalo okolí při a po konzumaci mého díla :-)
Já jsem měla k dispozici trošku odlišný recept, níže zasílám suroviny a postup:
- dýně, cibule, brambory (1x velká nebo pár menších), vývar, mléko, smetana, muškátový oříšek, pár menších rajčátek
Dýni jsem nakrájela na menší kostky (neloupala jsme ji, není to nutné) a přidala ji k dozlatova osmažené najemno nakrájené cibulce. Přihodila jsem na kostky nakrájené brambory a pár kousků rajčat, zalila vývarem a nechala cca 20minut vařit (v papiňáku). Vzniklou směs jsem rozmixovala tyč.mixérem a smíchala s mlékem a smetanou. Poté jsem polévku dle chuti okořenila (muškátový oříšek, sůl, pepř a pár lístků bazalky).