Šedé, šedivé dny

Už se vám podařilo vykročit do dne levou nohou? A třeba dokonce bez vlastního přičinění? Inu, stává se. Hlavně se tím nenechat odrovnat.

poetry056.blogspot.com

Uvařím si čaj. do pořádného kafáče. Nemám ráda ty polovičaté, polopravdivé hrnečky, který jakoby na sobě nesly ceduli s nápisem "Óo, já jsem malý roztomilý hrneček. Distinguovaně ze mě upíjejte, hlavně nesrkejte a malíček držte vzpřímený".

Udělám si pořádnej kafáč, budu z něj srkat horkej sladkej čaj a budu ho držet oběma rukama, tak, aby mě pořádně prohřal.

Tohle jsou ty dny, kdy mi bývá celé dny zima, chodím navrstvená i doma, zabalená do deky a v tlustých chlupatých ponožkách. A všechen ten fleece okolo mě vytváří příjemnej dojem toho, že se svět vlastně točí na správnou stranu.

Udělejte totéž! Pusťe si film, nebo hezkou hudbu. Čtěte knížku, pracujte, udržujte se v procesu. Jakmile přijde fáze prázdného dívání se do zdí, ta stará čarodějnice za vašimi zády získává sílu a začne vám našeptávat nesprávnosti.

Dalším krokem je vstát z peřin, nenechat si zkazit den náladovými přáteli, rodiči ani partnery a v případě, že se tak už stalo, nahodit se honem zpátky. Co může žena udělat, aby si připadala hned lépe?

Kosmetika, vana a zase spousta kosmetiky. Když se vám povede podívat se do zrcadla s tím, že se můžete mít zase rádi, máte vyhráno.

Krásnou a silnou ženu nemůže nic porazit na kolena.

Autor: Martina Žilková | neděle 30.12.2012 14:50 | karma článku: 0 | přečteno: 25x