Adventní transformace

Přichází zase to neklidně klidné předvánoční, přednovoroční období, kdy si všichni vykreslují, co všechno se v jejich životech následující rok změní a co dokáží nadále dělat lépe.  

dodržujete svá předsevzetí?

Já si nikdy moc předsevzetí nedokázala dávat, nikdy jsem ani pořádně nevěděla, co by to mělo být. Nejsem odvykající kuřák, nikdy jsem nijak významně netrpěla nedostatkem pozornosti mužů, nadváhou nebo špatnými studijními výsledky.

V podstatě jediné změny, které jsem prodělávala zas a znova stále dokola, byly co se týče mého účesu a barvy vlasů.

Minulý rok jsem s tím ale i já začala. Toužila jsem přinést do svého života více vzrušení. To se mi splnilo a teď bych si přála, aby tenhle stav ještě chvíli setrval a pak se postupně začal zase vracet k normálu.

 

A co se letošních přednovoročních přání týče...

Tahle adventní nálada touhy po změnách mě letos prodchla naplno. Momentálně je to třeba snaha předekorovat svůj pokoj! Můj duševní Monet uvnitř mě ve mně například probudil touhu polepit si zdi obrazy impresionistů, takže v blízké době čekejte fotoreport-blog, kterým svou snahu také zdokumentuji.

Dalším takovým předsevzetím je pečlivě pokračovat v mém novém deníku, vzorně si psát do svého zápisníku a hlavně nepřestávat psát (a spát).

Možná bych už také měla začít uvažovat nad tím, že bych své prostředky měla vkládat méně do své marnivosti a více do své praktičnosti (čili, zbavit se svého nutkání brouzdat po krámech). Dávat si pozor na jazyk, mluvit uctivě s důležitými lidmi, pokračovat v ne-hádání se, vylepšovat své CV, pracovat na svém kritickém přístupu a být méně dogmatická.

A v neposlední řadě bych měla zmínit i něco takového, co přispěje mé pověsti vzorné studentky. Nuže, dávám si za úkol v dubnu úspěšně obhájit bakalářku a v květnu také svůj titul. A hlavně na tom průběžně pracovat!

Jo a samozřejmě taky - být stále mladá, krásná, provokativní, chytrá a především, skromná!

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Martina Žilková | pondělí 10.12.2012 20:58 | karma článku: 0 | přečteno: 15x