Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LC

Dneska karma, poplatek za pobyt v nemocnici měl být zachován. Ale těch 100,- Kč bylo zbytečně natažených. 60,- Kč by stačilo, i když samozřejmě všechny náklady pobytu nepokryjí. Asi byste se pane Zieglere divil, kolik lidí má/musí mít denní normu na potraviny 50,- Kč.

0 0
možnosti
KD

A v duchu tohoto blogu navrhuji, aby zivnostnici si platili nejen pobyt, ale i leceni. Plati zanedbatelne zdravotni pojisteni !

0 0
možnosti

Absurdita naší politiky a absurdita sociálních demokratů.

Ze zdravotnictví odebrali řadu miliard korun, aby dodrželi pupulistický slib o zdravotnictví zadarmo. Slib náhrady dosud nedodrželi a zatím jen snížili v některých nemocnicích platy lékařům a sestrám. To je zcela v souladu s totální destrukcí našeho zdravotnictví. Ale o to by jim snad jít nemělo!

0 2
možnosti
JM

Pokud uděláte vyjímku pro lidi s nižšími příjmy, jsem pro. A tím nemyslím ten nesmysl, kdy jim přeplatek po více, než roce vraceli. Nájmy, energie a všechny ostatní poplatky se musí platit hned, po roce chodí exekutor.

Ta představa, že to vyřeší problémy našeho zdravotnictví, je ale trochu naivní, to nestačí ani na jedno kolo z každoročního navyšování platů.

0 1
možnosti

To není pravda! Poplatky ve zdravotnictví byly původně na doplacení peněz, které VZP neměla. A vedly ke stabilizaci zdravotnictví. Nemocnice mohly zaplatit své lékaře a své sestry. Zrušení poplatků je nepřiměřený zásah do financování našeho zdravotnictví, zvláště, když to sociální demokraté nedokáží nahradit!

2 2
možnosti
JR

J32a29n 24R59á41ž

24. 5. 2015 15:32

Socialistické zdravotnictvi., a to naše jiné není, nemůže poskytovat zdravotní péči podle potřeb pacienta, ale musí ji poskytovat podle sazebníku VZP a jejích satelitů. Čili leitmotivem není uzdravení, ale léčení v zařízeních kterým to t.zv. pojišťovna platí. Pacient je přitom zcela okrajovým článkem toho procesu, kde se nekontrolovaně točí desítky miliard.

Když si pacient nemůže připojistit "nadstandard" neboť nikdo neví, co je to "standard", když se velké množině občanů nelíbí spoluúčast na " hotelových službách" nemocnic, nemůže se nikdo divit úrovni těchto " služeb, když je někomu líto i těch "hloupých" 30ti korun u praktika, nemůže se divit plným čekárnám, když je zdravotnictví tak idiotsky nastaveno, že praktik musí s každou prkotinou posílat pacienta ke specialistovi, neb by mu to pojišťovna nezaplatila atd...atd, máme zdravotnictví, kde bují korupce a pacienti místo toho, aby byli váženými klienty, jsou většinou jen obtížisty, kteří v nemocnicích musí jíst blafy a musí si nechat líbit od brzkých ranních hodin buzerování personálem.

P.S. V ČR je nejnižší míra oficiální spoluúčasti pacienta na zdravotních službách, ale každý ví,jak se zvýšenou "spoluúčastí" , jinými slovy "malou domů" doktorovi, přístup zlepší. Tak co je víc fér: Platit legálně nebo v obálce?

3 0
možnosti
JM

V obálce to vyjde mnohem levněji, a je to mnohem účinnější. Za socíku, kdy byly platy nízké dělala flaška doktorovi a bonboniéra na sesternu zázraky. Náklady minimální, účinnost vysoká. Mnohonásobné navýšení platů ve zdravotnictví nás každého stálo mnohem víc, zlepšení jednání lékařů s pacientem jsem nezaregistroval, Jediná změna je, že stovka pro lékaře nejsou žádné peníze, a chtějí stále víc.

1 1
možnosti
MK

Když se poplatky  ještě platily,kolik se na nich vůbec vybralo? Mám dojem, že to stejně nestačilo. Tim ovsem nechci říct, ze jsem proti, jen by se melo ,dle meho skromného názoru, s nimi hospodařit účelně.

1 1
možnosti
VV

Ja bych se spis zeptal, kam ty poplatky sly. Co vim, byly v nemocnicich  nejake automaty na zaplaceni poplatku a automaty na meneni penez. ty musel nekdo vyrobit, co opet vim, nemocnicim je pronajimaly nejake spolecnosti ( mozna spriznene s panem ministrem ci okolim ) nekdo to kontroloval a nekdo nekam ty penize prevadel. Kdo vi kam at nas zde pouci.

Takze je docela mozne, ze cela ta byrokracie stala vic, nez se vybralo.

3 3
možnosti
Foto

V tomto případu s panem Zieglerem 100% souhlasím.

2 0
možnosti
MD

A jak se rozeznaji naklady treba na vytapeni, uklizeni ci dalsi vzdelavani lekaru od nakladu na stravovani v nemocnicich? Pokud vas autor uspokoji recmi o dobrem jidle, pak me trochu prekvapujete.

1 1
možnosti
JF

J55a76n 45F77r33o66l61í64k

24. 5. 2015 13:21

V komunismu se za nic neplatí. Každému dle jeho potřeb nadělí strana a vláda. A dluhy platí Marťani.

3 1
možnosti
Foto

Gdepak, lidé jsou tak uvědomělí, že si berou jen to, co opravdu potřebují.

No kidding, tak nás to v 60. letech učily (soudružky učitelky).

0 0
možnosti

Za všechno se musí platit, pokud ovšem není v čele vlády Sodovka.

1 0
možnosti

Neboj, to zaplatíš jinak! Možná i životem. Tak to v socialistickém zdravotnictví chodí!

1 1
možnosti
PD

ČSSD už může chybu klidně uznat a poplatky znovu zavést, protože účelu jejich zrušení již bylo dávno dosaženo - vyhrát volby stejně jako předtím zrušením 30,- regulačních poplatků. Jsem zvědavý s jakou koninou příjdou před příštími volbami - zdvojnásobení důchodů? Zrušení asociálních plateb za potraviny? Za benzín?

5 0
možnosti
Foto

R63o31m10a49n 81K75o41z24e15l

24. 5. 2015 12:49

Zrovna proti poplatku za pobyt v nemocnici nikdy úplně nebyli, takže jej mohli nechat.

1 0
možnosti