Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VR

Při svých cestách po ČR jsem na mnoha místech potkal autobusy s menší kapacitou, které obsluhovaly málo vytížené linky. Proč tomu tak není i v okrese ČB je mi docela záhadou!

Váš blog byste, pane Zieglere, měl směřovat na místní dopravce, např. Jihotrans, GWbus ap.

0 0
možnosti
LJ

Když jsem byl před 30+ lety v Moskvě, tak tam jezdily "mašrutnoje taxi" (nebo nějak podobně). Jelo po určité trase, třeba po ulici dlouhé 4 km, vešlo se do něho asi 10 osob a zastavovalo na zamávání nebo tam, kde mu lidé řekli, Většina Rusů při nástupu řekla, kde si přejí vystoupit. Peníze se házely do pokladničky u řidiče, každý musel mít drobné.

0 0
možnosti
JZ

Něco takového pane Jílku funguje například i v Černé Hoře nebo Bulharsku.

0 0
možnosti
Foto

I70v60a46n 36M43a45r75e78k

8. 2. 2019 14:54

No, u nás už víc jak rok funguje "seniortaxi", které zájemce za poplatek 20 k. odveze v rámci města či do přilehlých obcí v okolí za poplatek 20 k. Jedinou "vadou na kráse" je, že zájemce o tuto přepravu se musí telefonicky objednat den předem.Ale i tak, zájem o tuto přepravu je velký.

Jinak veškerou přepravu zvládají linkové autobusy, včetně "návozu" věřících ze všech okolních vesnic na nedělní dopolední mše. . . .To je ale asi jen záležitost východní části republiky, které např. v Čechách není potřeba? 8-o

1 0
možnosti
VV

Tusim, ze jste pane Zieglere zde na toto tema jiz psal. A ja take odpovidal, ze asi pred 15 lety zavedl MVV na lince 86 tak zvany Sammelbus. od rana do 20 hodin jezdily normalni autobusy, vezer pak ten Sammelbus ktery stal snad nekde uprostred a na zavolani pak prijel a odvezl vas na misto urceni. A nedavno jsemvidel na BFS ze v bavorskem pohranici obce dokonce plati taxi, ktere stare obcany odveze na nakup nebo k lekari.

Zatim bylo videt, ze je o to zajem. Ale jsou i projekty, ktere po case pro nezajem zaniknou.

1 0
možnosti
Foto

Nejde jen o to že by se vzbouřily taxislužby.

Jde i o to že v případě auta na zavolání by tuto službu začali využívat logicky i ti co běžně z pohodlnosti jezdí svým autem.

Logiku by auto na zavolání mělo pokud by vozilo lidi pouze k zastávkám jako MHD a ne přímo na určené místo jako taxi.

Jinak zde v Brně provozuje Dopravní podnik Senior bus, což je taxi pro starobní či invalidní důchodce které mohou využít dvakrát měsíčně k cestě do jednoho místa a zpět za jednotnou sazbu 60,-Kč za jednu cestu.

1 0
možnosti
TB

V Trutnově je také něco podobného, jezdí jako normální taxi, ale pro seniory to má jednotnou cenu, ať to kamkoliv po katastru Trutnova, který na délku má nejméně 20km

1 0
možnosti
PV

Bojim se, ze jak nejaky DP penize usetri, na dalsi rok mu je meststi politici skrknou a na nove dopravni prostredky nad stav nezbude.

1 0
možnosti
DH

To je ale nesmysl, vždyť Budějce jsou na rovině a nikam to není tak moc daleko, aby si člověk nemohl udělat pěknou procházku. A navíc udělá i něco pro své zdraví pobytem na čerstvém vzduchu jihočeské krajiny.

0 1
možnosti
PK

..u nás sice kopečky jsou, ale je tu všude naše plzenský...;-D

1 0
možnosti