Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PP

Kdo bude zvolen dalším prezidentem Ruska?

"zbabělý ubožák"?

Rusové to vidí jinak a my takové Asiaty nemůžeme pochopit.

0 0
možnosti
JM

J70a23n 81M90a92r29e68k

6. 3. 2024 1:30

Myslel jste tím, že se bojí mrtvoly i mladé baletky, čili dvou bytostí, anebo že se bojí i mrtvoly mladé baletky?

1 0
možnosti
JZ

Děkuji za poznámku, správně je dvou bytostí.

0 0
možnosti
MP

Já se o to nezajímám. Ale jelikož bydlím nedaleko ruského velvyslanectví a podle svíček, obrázků, věnců atd., jsem nybyl dojmu, že se mu dělá svatozář (což je pro mě vždycky podezřelé), vyhledal jsem si nějaké informace. Je jisté, že byl Putinův odpůrce a byl mu nebezpečný, ale co se týče nacionalismu a podpory ruské rozpínavosti si s ním, zdá se, příliš nezadal. Jasně, jsou to všechno jen názory (Zadal jsem si do googlu "Navalny controversy").

5 0
možnosti
IK

Velká účast na pohřbu Alexeje Navalného by mohla naznačovat, že je pro mnoho lidí budoucnost Ruska bez Putina důležitější než jejich vlastní bezpečnost. Existence opozice je znakem toho, že je možné dosáhnout jiné budoucnosti.

Jaká je ale budoucnost opozice v Rusku a budou si lidé troufat se Putinovi postavit?

Opozice je na soustavné a systematické potačování zvyklá, ale poslední dobou toto nabývá stále nové kvality a i smrtí A. Navalného Putin ukázal, že se nezastaví před žádnými mafiozními kroky. Zákony byly poslední dobou natolik zpřísněny, že už v podstatě není možnost se opozičně vyjadřovat a tresty se stále zpřísňují, což dokazuje např. nedávné odsouzení Olega Orlovského.

Volby v Rusku ve skutečnosti nejsou volby, protože neprobíhají podle zažitých demokratických kriterií a Putina proto ani nelze nazývat prezidentem. Ve skutečnosti se naaranžuje několik naoko nastavených protikandidátů ke vzbuzení zdání pluralismu, volební účast je známá předem, skuteční opozičníci jsou budˇ zavření, mrtví, v zahraničí nebo zfalšovanými podpisy vyloučení z volby.

Paradoxně nejblíž k nějaké možné změně a také paprsek naděje změny pro Ukrajinu mělo Prigožinovo povstání, t.j. někoho s podobně skrupellozními manýry. Každopádně by bylo naivní se domnívat, že s Putinem bude někdy v bud. možné zasednout k jednomu stolu a vyjednávat o míru.

2 0
možnosti
Foto

V roce 2019 jsme se v Moskvě náhodou připletli do demonstace, aneb být na špatném místě ve špatnou dobu. Jedním z opatření bylo vypnutí sociálních sítí, patrně aby se nemohli demonstranti domlouvat. Ve vedlejších ulicích postávaly autobusy zasahujících a k zásahu připravených orgánů. Systém opatření mají patrně propracovaný...a to se jednalo jen o pár mladých lidí, takže se o nic zásadního nejednalo..a přesto se k potlačení konaly div né manévry. Co se dělo teď si při tom srovnání neumím ani představit.

3 0
možnosti

Jana Palacha se také báli roky po jeho smrti! A měli proč!

8 0
možnosti
JK

Mám radost, že se tam našly tisíce statečných Rusů, kteří si od putina nenechali nasadit do hlavy lži.

10 0
možnosti
Foto

Vzkaz Julie Navalné:

"Děkuji ti za 26 let naprostého štěstí, Aljošo. I v těch třech posledních letech. Za tvou lásku, za to, že jsi mě vždy podporoval, za to, že jsi mě dokázal rozesmát i z vězení, za to, že jsi na mě vždycky myslel.

Nevím, jak mám bez tebe žít, ale pokusím se, abys ze mě měl radost i tam nahoře a byl na mě pyšný. Nevím, jak to všechno zvládnu, ale budu se snažit.

Jednoho dne se zase potkáme. Chci ti toho spoustu povědět. Nahrála jsem ti spoustu písní, hloupých i veselých a abych byla upřímná, nekteré jsou fakt hrozné, ale jsou o nás a na každý pád budu moc ráda, když si je poslechneš. A chci se dívat, jak je posloucháš, směješ se a potom mě obejmeš.

Vždycky tě budu milovat. Odpočívej v pokoji."

7 0
možnosti
MV

Dostaví se sem někdo rozporovat, nebo negovat?

Asi ne, což je dobře.

Putin má strach z prohnilého západu i mrtvých občanů federace.

11 0
možnosti
JN

J80o74s57e24f 84N31i31k98l

5. 3. 2024 13:39

Není co rozporovat, vše je naprosto jasné...

0 0
možnosti
PB

Davy v Rusku skandovaly "ne válce".

A naši chcimíři teď z toho mají v květáku ruský lunapark.

11 1
možnosti