Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZK

Jsou to asi tři roky, kdy jsem poslouchal rozhovor s ředitelem Budvaru. Po prezentaci v superlativech se tázající zeptal, kolik že pivovar přináší do stát. pokladny, když se mu tak hezky daří. Prej nic, zisky musí investovat do soudních sporů s Budweiserem. S Vašim blogem ale souhlasím, nejhorší hospodář je stát.

0 0
možnosti
LV

Privatizace Budvaru by neznamenala obnovení sporů o známky, ale uzavření pivovaru. Anheuser-Bush totiž zaplatí jakoukoliv cenu za to, aby známku Budweiser získal a zbavil se tak konkurence. Čili pivovar by nakonec stejně skončil v jeho vlastnictví, a tím i úplně.

2 0
možnosti
Foto

Dokud se vítězí, sestava se nemá měnit.

0 0
možnosti
JZ

O Budvaru by měli rozhodovat hlavně Budějičáci. Bez nich by nebyl Budvar. :-)

0 0
možnosti
JK

Budvar má dlouholetou tradici a prosperuje. V soukromých rukách by šel dolů.

0 1
možnosti
JM

J10a30n 17M34a45r35e58k

15. 6. 2022 19:37

Před několika lety jsem šel koupit nějaké pivo do t.zv. Liquor storu (mluvím o Kanadě, kde s alkohol prodává, až na několik málo vyjímek v takoých obchodech) A tu vidím známou značku na lahvích 'BUDVAR' Jenže chyba lávky. nebyl to Budvar, ale 'Czeschvar' psaný stejným písmem jako Budvar. Vynikající pivo. Ptám se manažera obchodu a ten mi řekl, že tady v severní Americe už je americké pivo Budweiser a tak by se to platlo. Jenomže, když Budvar v Budějovicích začínal, tak se v Kanadě ani nevědělo, co je to pivo a indiáni (pardon první národy) se tu ještě proháněli na svých mustangách. Ten americkej budweiser je patok, který se nedá pít, dle mého názoru.

2 0
možnosti
JV

MPA asi chce jít cestou zakladatele strany Schwarzenberga. Ten také pomohl privatizovat. Becherovku. Nemyslím, že to byla dobrá privatizace.

O tom s tou ochrannou známkou jsem také psal hned jak to bylo publikováno. Přineslo by to více škody než užitku.

5 1
možnosti
JZ

Pivovar Budvar od svého založení až do znárodnění v roce 1945 fungoval jako privátní akciová společnost velmi dobře.

1 0
možnosti
JN

J82o46s29e92f 76N97i61k66l

15. 6. 2022 16:53

R^R^R^ a jasná karma ...dobrý nápad...jen neprivatizovat do zahraničí

1 0
možnosti

Komunisti nás strašili privatizací Němcům, což byla jen zástěrka, aby polovinu naší země skoupili ruští oligarchové! :-)

3 0
možnosti
JT

J81i82r15i 29T89i64c34h34y

15. 6. 2022 16:52

Vzdy hodnotim clanek podle jeho obsahu a ne, kdo to napsal. Souhlas, rozhodne neprodat pivovar na priklad nejakemu cinskemu majiteli.

3 0
možnosti
PK

Což o to. Ani já nemám problém s prodejem státního majetku.

Jenže měl bych několik výhrad. Neměl by to být strategický majetek, což u pivovaru a hotelu naštěstí nehrozí. Jen staré známé pořekadlo říká, že s jídlem roste chuť.

Trochu se obávám, že volební heslo "my víme jak na to" se týká akorát totálního rozprodeje toho mála, co ještě v našich rukách zbylo. O tom, že by vláda věděla jak na to, začínám celkem úspěšně pochybovat. Prozatímní kroky vlády mě spíše straší, než aby ve mě vzbudili nějaký optimismus.

A především. Prodej čehokoli, pod značkou vlády ODS ve mě od slavné privatizace nebudí zrovna moc optimismu, že se bude prodávat skutečné fair a za nejlepší možnou cenu těm, kteří to s provozem myslí dobře.

7 0
možnosti

Komu vděčíme za politický byznys?

Komunistickým zbohatlíkům proměněných v polistopadové, překabátěné oligarchy a papaláše spolu se členy Prognostického ústavu pracující pod přímým dohledem ruských tajných služeb KGB (Respekt!), kteří se po Listopadu stali předsedy vlivných i méně vlivných politických stran.

:-)

7 2
možnosti