Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PV

P93e69t31r 79V83e21s55e17l72ý

24. 2. 2018 20:57

No, já bych tak jednostranný nebyl. Poláci, Rusové a Ukrajinci se mezi sebou řežou stovky let. A meziválečné Polsko rozhodně nebylo výkladní skříni demokracie..... v porovnání např. s ČSR.

1 0
možnosti
Foto

"Poláci ........ vidí v Rusech nikoliv osvoboditele, ale okupanty."

Já se jim nedivím, mám stejné vidění a věřím, že mnohý obyvatel ČR také.

Navíc je nutno vzít v potaz pravděpodobnost hraničící s jistotou, že nebýt Stalina a jeho Ruska, NIKDY by II. sv. válka nezačala. A následné začachrované farizejské osvobození našeho státu je i v této souvislosti opravdu perla.

3 2
možnosti
Foto

Německá vojska pochodovala Prahou 15. března 1939. Jedinou naší šancí bylo rozpoutání války.

0 0
možnosti
ZJ

Mně se zdá, že neumíte pochopit, kdo vyhrál válku. Vždy platí, že kdo vyhraje výhra je jeho. Rusové část výhry v devadesátých letech vrátili ale USA nevrátilo do dnešních dnů nic a naopak se hrabe na tu část co Rusové opustili!!!!

Ovšem nejhorší je neustálé opravování(předělávání dějin)!!

5 5
možnosti
Foto

USA nemá co vracet, protože si nikdy z osvobozených zemí neudělalo svoje kolonie, tak jako SSSR, které své vazalské země ekonomicky a politicky zničilo. Zatím co západ díky USA po válce začal prosperovat, kolonie které zabralo SSSR, tak SSSR tyto země vyrabovalo země začaly upadat, probíhaly tam dle pokynů Moskvy vykonstruované procesy, pří kterých byla zabíjena zejména elita národa.

4 1
možnosti

Podobné politické "ohýbání" historie jsme si užili dost před rokem 1989, ale to že se někdo bude živit podobnými bláboly i dnes, to je vážně síla... Ještě že ten hlupák Hitler napadl SSSR, neb s tehdejší politikou západu by tu byla Tisíciletá říše dodnes.

7 1
možnosti
Foto

Nebudeme ohýbat historii a proto budeme tvrdit, že druhou světovou válku zahájilo SSSR a Německo. Kdo podporoval Německo ve válce proti V. Británii a Fancii dodávky nutných pro vedení války bylo opět SSSR.

1 0
možnosti
Foto

Naše osvobození nás stálo Podkarpatskou Rus,kterou jsme našim osvoboditelům věnovali.

Rusové si za své osvobození vždy nechali bohatě "zaplatit".

Karma Jene.

8 2
možnosti
MS

A nakonec nás to stálo nejenom tu Podkarptskou Rus.

1 0
možnosti
AR

Poláci nikdy nepřijali myšlenku, že Rusko, později SSSR, jich někdy osvobozovali. V novější historii je to patrné velice dobře od konce 1.světové války. Nutno stále připomínat, že 2.světovou válku zahájilo Německo společně s SSSR v září 1939 napadením Polska. Rudá armáda pak v r.1944 Polsko neosvobozovala, ale jen vyháněla Němce z Polska! A tam byl nastolen režim poddajný Moskvě. Polské území vojsko SSSR opustilo až v r.1992!!

5 0
možnosti
MK

M80i86l37a52n 57K48e91s33l

23. 2. 2018 22:19

Poláci-musí být opatrní ke všem sousedům kromě nás.Nějaké ty historické techtle mechtle měli již s Německem,Ruskem i s Ukrajinou.Samotní Poláci si na nikoho netroufnou a tak se vždy s někým spojí a jdou na věc.Zrovna nyní jsou jejich spojenci Germoši není to tak dávno tak to byli Rusové.

1 3
možnosti
Foto

V Polsku byla zakázána komunistická strana a tak komunisté utekli do SSSR. Po ukončení tak zvaného Velkého teroru Stalin označil Poláky žijící v SSSR za špiony, nechal je pozatýkat, část jich popravil a část jich poslal do Gulagů. Jednalo se desítky tisíc Poláků.

4 0
možnosti
Foto

Po první světové válce Sověti viděli v nově vzniklém Polsku jakýsi most k vyspělým evropským národům, do kterých bude možné rozšířit komunismus. Dne 12. srpna 1920 stála rudá armáda 13 km. kilometrů od Varšavy a vzhledem ke své přesile si byla jista, že Varšavu dobude a nic ji nebude bránit v dalším postupu do Německa. Jenže se stal zázrak a rudá armáda byla u Varšavy na hlavu poražena a další porážku utrpěla na řece Němen a její armáda se rozpadla a byla tím nucena podepsat s Polskem v Rize, dne 12 října příměří a byl stanoven rámec mírové dohody, která akceptovala většinu polských požadavků. Tzv. Rižský mír byl podepsán 18. března 1921. Polsko získalo města Vilno, Lidu, Baranoviči, Rovno a Pinsk, navíc Sověti museli uznat nezávislost Ukrajiny a Běloruska (tento bod však nebyl respektován a do měsíce byly obě tyto země znovu zcela pod kontrolou Rudé armády.

5 0
možnosti
Foto

Poláci nikdy nemhou Rusům zapomenout mimo jiných věcí třeba i to, že jejich rudá aramáda zabijela polské partyzány, 50 000 vojáků zemské prozápadní armády odvezli na Sibiř. Rudé armádě se podařilo zlomit ozbrojený odpor Poláků proti komunistům a rudé armádě v roce 1963. Nechali popravit Witolda Pileckého, který se nechal zavřít do Osvětimi odkud utekl a podal zpávu co se zde děje, doživotí dostal Stanislaw Skalskii a ta dál.R^R^

3 0
možnosti