Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JZ

Standa Novák už je úplně mimo. On ve své fanatické nenávisti a zaslepenosti vůči mně lajkuje naprosto protichůdné příspěvky. Tady se zastává Stepana Bandery, kterého ovšem jindy zavrhuje. To už je diagnóza. ;-D;-D;-D

2 0
možnosti
DR

Od Vás, chovající se jak puberťák, ta kritika fakt sedí. A příště si tam dejte ještě víc smajlíků.

1 0
možnosti
JL

Karma R^, jen tak mimochodem. Dnes je tomu presne 79 let co soudruh Stalin prispechal soudruhu Hitlerovi na pomoc pri dobyvani Polska a tak si zajistil svuj dil koristi. Pak usporadali spolecnou vojenskou prehlidku na rece Bug, Rusi takove prehlidky nazyvaji "Bratrstvi ve zbrani".

7 0
možnosti
LU

Rozdiel je iba v tom, že v roku 1939 ruský resp. sovietsky vojak nevstúpil na územie dnešného Poľska.

Sovietsky vojaci obsadili Ľvov a okolité obce dnes je to znovu súčasť Ukrajiny, ktoré od roku 1918 do 1939 anektovalo Poľsko, a Poliaci tam páchali systematické vyvražďovanie obyvateľstva ukrajinskej národnosti.

Ukrajinský národný hrdina Bandera sa postavil proti poľskému zverstvu, a spojil sa neskôr aj s fašistami aby mohol pokračoval vo svojom protipoľskom odhodlaní čo mu väčšina vytýka..

3 1
možnosti
PB

P27e86t71r 63B65u54r43i15a34n

17. 9. 2018 20:30

Jasná karma, souhlas.

5 0
možnosti
Foto

Zmatený článek. Je třeba si ujasnit pojmy - válečné reparace dostávají (od poraženého) zásadně vždy jen ty státy, které vyhrály válku. Vy víte o nějaké válce, kterou vyhrály pobřežní satelity NATO nad Ruskou Federací ?

2 6
možnosti
PB

P64e30t44r 60B11u30r32i81a35n

17. 9. 2018 20:32

O žádných takových válečných reparacích není v článku ani zmínka. Zmatený jste vy.

2 0
možnosti
SB

Doporučení autorovi panu janu Zieglerovi:

Bez jakékoli souvislosti s článkem: Míněno jako skutečné doporučení, aniž by v tom byla sebemenší dávka ironie či čehokoli jiného:

Pane Zieglere, když se zajímáte o ruskou problematiku, vřele doporučuji, abyste si někdo sehnal knihu "Žít jako všichni". Autor: Anatolij Marčenko.

Jsou to paměti člověka, který ne že protestoval propti již uskutečněné invazi do Československa v roce 1968, jako protestovala osm statečných Moskvanů na Rudém náměstí, nýbrž dokonce ještě více: ještě před tou invazí se obracel na světové státníky a na světové noviny a alarmoval, že jak zná Sovětský svaz, určitě proti Československu podnikne vojenský zásah, a aby se svět snažil tomu zásahu zabránit a aby umožnil nerušený vývoj československých vnitřních záležitostí.

S těmi osmi statečnými na Rudém náměstí neprotestoval právě proto, že za tyhle své snahy byl už předtím zavřen a zrovna 21. srpna 1968 odsouzen do vězení za politické trestné činy (tedy za obhajobu Československa). To, že byl odsouzen zrovna toho 21. srpna, je sice symbolické, ašak pouze náhodné (program procesů byl stanoven předem a vojenská akce byla natolik tajná, že samozřejmě nikdo neříkal předem soudu, že tehdy a tehdy tam vtrhneme, tak ho odsuďte zrovna v ten den - takové věci vojáci předem neříkají nikomu, tedy ani soudcům ne).

Obdivuhodný a znamenitý člověk Anatolij Marčenko se pádu totáče nedožil, protože zemřel v roce 1986 ve věku 48 let ve vězení na následky protestní hladovky.

Pane Zieglere, vřele Vám tu knihu doporučuji, když Vás zajímá problematika Ruska.

2 0
možnosti
DR

Ona ho ta problematika zajímá jen do té míry aby si mohl kopnout. Jinými slovy, kdyby reparační nároky mělo půl Evropy, tak u těch ostatních to vadit nebude. Nyní už zase lítá po diskuzi a mínusuje všechno co není v souladu z jeho názorem, typický Ziegler.

3 7
možnosti
DR

"V současné době vzneslo reparační nároky proti Rusku i Polsko."

Reparační nároky vzneslo v nedávné době Polsko i proti Německu, asi nemusím dodávat že je němci poslali někam. Ovšem to se samozřejmě opět nehodilo do článku, Rusko je holt Rusko. Rv

2 4
možnosti
JZ

Proč lžete Rozsívale? O restitučních nárocích Polska vůči Německu píši. Naučte se číst.

3 0
možnosti
Foto

R^ Karma. Ty zločiny zatím zůstaly jako bolavá, ne zcela zhojená rána. A je třeba je připomínat hlavně proto,aby se co nejvíce vědělo, co se tam doopravdy dělo. Aby se to nezalhávalo, nebagatelizovalo. Bylo by však moc dobře, kdyby jednou došlo k usmíření... Jenomže usmíření je proces, který má své nezbytné kroky, jež nelze obejít.

4 0
možnosti
Foto

I78v17a43n 30M30a27r13e40k

17. 9. 2018 19:27

Článek z 16.9.2018 19 : 58 hod . . . . "Pobaltí kvůli exodu ,mladých pustne" . . . . A k čemu jim p.Jene ty reparace budou, když se Pobaltí vylidňuje? 8-o

1 2
možnosti
MB

Do zemí EU, mizí etničtí Lotyši, Estonci a Litevci. I proto, že přes postavení „neprivilegovaného národa“ jsou na tom Rusové v Pobaltí ekonomicky lépe, než by byli v Rusku.Mám trochu strach,“ říká jedna z lotyšských obyvatelek Jurmaly. „Po roce 1940 málem Lotyši jako národ kvůli Stalinovi zmizeli. Nikdo to nechce zažít znovu.“ ... :-)

Zdroj: https://zpravy.idnes.cz/pobalti-litva-lotyssko-rusko-estonsko-exodus-fqi-/zahranicni.aspx?c=A180915_427103_zahranicni_aha

5 0
možnosti
Foto

A proč o ty reparace nepožádaly pobaltské státy Sovětský svaz?

A Polsko bylo od r. 1945 samostatným státem, členským státem OSN. A nic.

1 1
možnosti
VV

Vy jste pane docente nevidel ci nechtel videt jak tam pocatkem devadesatych let radily jednotky specnaz?

Nebo jen tak provokujete?

3 1
možnosti