Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Já jen přemýšlím o tom zneužívání monopolního postavení v oblasti plynovodů. Už bylo schváleno, že bude doveden plynovod z Polska v roce 2019 a Pobaltí za to zaplatí přes 600 milionů eur. Budou soběstační a už nebudou energeticky závislí na Rusku ale na EU. A možná je to bude stát ještě víc, nežli, když by to odebírali od Ruska, ale budou mít 2 možnosti, což je strategicky lepší.

0 0
možnosti
Foto

Já jen přemýšlím o tom zneužívání monopolního postavení v oblasti plynovodů. Už bylo schváleno, že bude doveden plynovod z Poska v roce 2019 a Pobaltí za to zaplatí přes 600 milionů eur. Budou soběstační a už nebudou energeticky závislí na Rusku ale na EU. A možná je to bude stát ještě víc, nežli, když by to odebírali od Ruska, ale budou mít 2 možnosti, což je strategicky lepší.

0 0
možnosti
JR

J68a68r39a 45R71a12n48k

3. 5. 2016 23:00

Posledni 3 dny Assadova a ruska armada bombarduji Aleppo do srovnani se zemi, pediatricka nemocnice byla jedna z prvnich.

5 6
možnosti
Foto

Aha, tak proto Amíci vojensky obsadili Pobaltí.

Mají strach z Assada.

6 6
možnosti
PD

Dokud jsou státy více či méně sousedící s Ruskem slabé, zranitelné, závislé a vydíratelné, tak to se Rusku moc líbí, ale v případě, že se tyto státy stávají silnějšími a nezávislejšími, příp posíleni spojenci, reagují Rusové podrážděně a drze na jejich adresu - Vy chcete válku? Jak tuto ruskou logiku slušně pojmenovat?

18 1
možnosti
Foto

Jde tu o to, co se tak stalo do r. 2005. Pak už to byla akce reakce.

1 4
možnosti
Foto

Nikdo pobaltské republiky neohrožuje, tyto republiky se ohrozily samy, vstupem do NATO. Mohly být neutrální, teď se staly bojištěm. Zatím jen války studenené, v budoucnosti uvidíme.

7 18
možnosti
Foto

Belgie by mohla o slabosti statutu neutrality hodně co povídat.

2 4
možnosti
Foto

Jak a čím byly pobaltské země ohroženy Ruskem v momentu podání své přihlášky. Upozorňuji, že nevím, zda ano, nebo ne. Ale předpokládám, že jste si tuto otázku sám položil.

Řekl bych, že jedině díky své politice vůči ruským menšinám. Mimochodem, nejlepší bylo území, na nichž ruská menšina převažovala, přenechat Rusku.

6 19
možnosti
MS

Nějak jste zapomněl na to, že na tom území, kde převažovala ruská "menšina", původně převažovala "pobaltská" většina, než její intelektuální část Rusové násilím vystrnadili na Sibiř. :-/

17 1
možnosti
VR

Souhlas, stačí si třeba připomenout slova pana Žirinovského, člena Dumy,(jeden čas zastával i funkci místopředsedy) jehož stranu pravidelně volí 5-7 milionů voličů...

„Pobaltské státy a Polsko jsou určeny k záhubě. Budou vymazány. Nic tam nezůstane. Představitelé těchto trpasličích států by si měli uvědomit, kým jsou,“

Kdo by se pak divil úprku těchto států do NATO?

16 1
možnosti
Foto

Pokud Pobaltí a Polsko by uprchly do NATO kvůli této rétorice Žirinovského, tak by se třeba nebylo nutné kvůli tomu divit, ale velmi bych se divil tomu, že tento úprk se uskutečnil v r. 2014. kdy tato slova byla pronesena.

Ano, cestování v čase existuje.

1 3
možnosti
ZJ

Představte si, že by Rusko jednalo s Mexikem o výstavbě vojenské základny kousek od hranic s USA.

Nemyslitelné !

A v opačném gardu?

8 17
možnosti
MV

M87i48l67a28n 37V44i48k

3. 5. 2016 19:12

Pan Ziegler si nic takového neumí předtavit; opak je pro něj v pořádku.

4 6
možnosti