Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

R^R^R^R^R^R^R^

Bohužel, Babiš se svojí Schillerovou a Havlíčkem nám to tu obrátili naruby, Naše peníze rozházeli, nechali státní kasu zadluženou a nyní to svádějí na Fialovu vládu, která nás zachraňuje! Proč rozvrací naši ekonomiku?

:-)

4 1
možnosti
ZZ

Tak je pravdou, že je rozházeli především na podporu podnikatelů a firem během Covidu. Fialova vláda nic nezachraňuje, ale právě naopak tlačí podnikání do kytek.

Současná inflace v ČR patří k jedněm z nejvyšších v celé EU a to jen díky tomu, že naše vláda nepřijala žádnou vhodnou energetickou strategii. Státy, které přijaly nejtvrdší protiruská opatření mají nejvyšší inflaci - Estonsko (19,1 procenta), Litva (16,6 procenta) a v Česká republika cca 15 %.

květnová čísla raději Stanjura ani nenechal zveřejnit !

:-P

0 1
možnosti

Do posledního puntíku souhlas. Skvěle napsáno. R^

3 0
možnosti
PB

On ten Marx byl ještě větší filuta. Psal články o spravedlivé mzdě pro pracující, ale všem živnostníkům v okolí dlužil. On totiž rád žil z cizí práce.

Posluhovačka u něj pracovala zadarmo, jen za stravu, a místo vánočních prémií ji otěhotněl. A když to odnosila, přemluvil ji, dobráček, aby dítě dala do sirotčince. Nakonec mu své jméno dal alespoň Engels, aby to nebylo až tak fatálně trapné.

Podzim života prožil z dědictví své ženy. Nikdy do fabriky nepáchl.

Socialista jako vystřižený z příručky pro levičáky.

7 0
možnosti
Foto

Jj, však také jeho matka říkala: "kdyby raději kapitál tvořil, než psal":-)

0 0
možnosti
JS

No nevím, když 70% vlastní stát, tak je to ze 70% nás všech, pokud se nemýlím, takže když píšete, že to není vaše, tak jste cizinec žijící v ČR?

5 3
možnosti

Mám dojem, že to je obecná vlastnost všech levičáků, socialistů a komunistů, řešit příjmy druhých a žít na jejich úkor.

Zdroj: https://ziegler.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=787926

Až na posledních pár slov by to nechali mafiáni tesat do zlatých desek. On je totiž velký rozdíl starat se o věci veřejné a závistivně řešit příjmy ostatních. Když se nebudeme starat o věci veřejné, a odměny vedoucích státních, skoro monopolních, podniků jsou věcí veřejnou, tak tento stát půjde do háje.

Schillerová to samozřejmě prohlásila pro zvýšení závisti a z politických, ne proti korupčních důvodů. Ale i tak je to něco, co není úplně v pořádku. U soukromého ano. U skorostátního ne.

1 2
možnosti
JB

Mimochodem, je to trochu szichofrenii. Každý volá po tom, aby státní podniky nebo s podílem státu generovali zisk. Ale požadavky na zlevnění nebo zastropovani cen elektřiny jde proti tomu. Nebo budeme chtít aby i Budvar prodaval pivo za polovinu?

1 2
možnosti

Není to schizofrenie. Elektřinu odebírá prakticky každý, zatímco zisky se rozdělují mezi některé

4 2
možnosti
JB

Já s tím problém taky nemám. Je to zisková firma tak proč nemít odměny. Přestaneme svítit, půjdou do mínusu a nebudou odměny. To už můžete závidět i moje pravidelné a velmi slušné prémie, protože žijeme ze státních zakázek

3 2
možnosti
JH

Na základě čeho je "zisková", ráčil byste nám sdělit?!

2 0
možnosti
MN

Blábol 1. třídy. Jak to můžete napsat ? ČEZ je ziskový, protože je to téměř monopol. Jeho skandály jsou ovšem nebetyčné, např. podvody při svárech v Dukovanech, kšefty, tunely a korupce na Balkánu, zaměstnávání spřízněných osob atd. Ani za jednu z těchto kauz nebyl nikdo potrestán, a že jdou do miliard Kč. O neudržoaných ochranných pásmech nemluvě.

9 6
možnosti
AP

Tak to měla vloni Alena řešit a ty odměňování jim změnit. Ty odměny jsou za dobu, kdy tam bačovala Alenka. A jen na okraj, akcionářská práva v ČEZ vykonává ministerstvo financí, tedy, vykonává je úřad, kterému Schilerová velela...

5 3
možnosti
MV

Alenka ať nejdřív poresi svůj fotokoutek a pak ať hodně dlouho mlčí.

9 0
možnosti
LH

No pevně doufím že se začnou řešit i jiné fotkoutky ale to není v politickém zájmu :-) třeba stč. hejtmanky;-D

7 2
možnosti
MB

Celý ČEZ je pro mne záhadou. Ukázka státního molocha. No a co dále. Výhoda pro občana? Spatřuji pouze jedinou - dostat se do vedení, správní rady. Odměny jsou dlouhodobě nastavené. Myslím, že nesmyslně, budiž. Je komické, když to švarná Alenka nyní kritizuje, klasika keců. Měla na to 8 let. Říká, že by se části měli vzdát. Já se táži - Již Alenka vrátila občanům svůj dluh? Jde o 2 miliony Kč. Pávi a vizážista. ANO nemá chybu ... :-)

11 1
možnosti