Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TL

Souhlas R^R^R^

... akorát by to bylo veselejší bez zavádění a rozsívání síry...

0 0
možnosti

R^

Přesto se najde dostatek magorů, kteří vzpomínají na komunisty!

:-)

1 0
možnosti
Foto

To je pokání? ;-D

0 1
možnosti
JJ

J10a35n 75J30a47n55u34š30k39a

22. 11. 2020 20:55

Vceli med za komunistu pochopitelne byl.

0 1
možnosti
PB

P63e81t53r 96B86u97r35i13a65n

22. 11. 2020 20:06

Souhlas, karma.

2 1
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

PB

P11e44t47r 42B13u90r78i75a85n

22. 11. 2020 21:11

Mého 22-letého syna to zajímá. Nemyslím si, že mladým je to srdečně jedno.

2 0
možnosti
Foto

To je hrozné, někteří lidé za žvanec prodají i své ideály Rv

0 5
možnosti
PB

P85e93t89r 74B95u57r33i23a85n

22. 11. 2020 20:06

Ano, to jsme si všimli.

7 0
možnosti
ZZ

Takže zase plivnutí za každou cenu ?

;-D;-D;-D

Rovněž ona na jejich závodní jídelnu a mizerné jídlo nadávala. Říkala, že si stěžovali mnohokrát, ale bez úspěchu.

Já jsem podobné stěžovatele v minulosti znal - sami uvařit neuměli pomalu ani vodu na čaj a rádi by dostávali skoro zadarmo tříchodové menu.

:-P:-P

Řada zaměstnanců soukromých firem si může i dnes o závodním stravování jen nechat zdát !!!

:-P:-P:-P

3 9
možnosti
DR

"Takže zase plivnutí za každou cenu ?"

Přesně vystiženo, koneckonců jako v každém duchaplném díle autora. ;-D

3 3
možnosti
JL

Snad si nikdo nemyslí, že to bylo u nás za dráty pod vedoucí rolí ksč lepší než venku. Možná pár ortodoxních komunistů či ignorantů, dával jsem sem na indes příspěvek, kde jsem popsal obyčejné lidi z vesnice, své příbuzné,, kteří na to kašlali, že je venku líp, protože ne každý dokáže žít v cizině. To bude obecná pravda. na druhé straně jsou jedinci, kteří trpí, když nemají svobodu pohybu. člověk je tvor s velmi elmi širokým rejstříkem schopností a mozkovou kapacitou. Mimochodem četl jsem životopisnou knihu o Češce židovského původu, kterou němečtí okupanti poslali do Terezína a ona přežila jen díky tomu, že hrála skvěle na klavír. Nepamatuju si jméno, ale tahle paní nechtěla emigrovat před Hitlerem a myslela si, že to tady nějak přežije. Naladění duše je různé...Co se týče komunistické nesvobody, vybavují se mi dva lidé - jeden utíkal několikrát na západ v 50.letech, nepovedlo se mu, zavřeli ho a nakonec se povedlo v 69.roce. Byl to duší dobrodruh a ve stáří připlul do Prahy na jachtě z Austrálie - Alois Peyr. Nevím, jestli ještě žije. Setkal jsem se sním. A ještě jeden Australan - ten se vrátil a žije tady: na youtube má vyprávění i o svém útěku - utekl proto, že chtěl žít venku a cestovat, politika pro něj nebyl primární důvod. Uvádím to proto, že máme tendenci věci zjednodušovat.

1 1
možnosti
Foto

Dnes může každý žít doma jako chudý venkovan. A každý může cestovat (i jako chudý baťůžkář). Dřív to ten druhý dělat nesměl. A v tom je ten rozdíl.

6 0
možnosti
PK

Jak jde čas tak většinou rostla životní úroveň společnosti. Moji prarodiče a jejich sourozenci se většinou měli za socialismu lépe než za 1.republiky. Byli ale většinou dělníci či minizemědělci. Např. chválili JZD Lukavec u Pacova - před vstupem byli chudáci s 2 kravkami, za 20 let nový dům, auto atd. Také to ovlivňuje životní období - za socíku byl začátečník a po změně režimu se stal malým, středním či větším vedoucím (odborníkem). Samozřejmě v nějakém tržním hospodářství po r.1948 a la Německo se mohli mít ještě lépe.

Nepopírám přednosti současnosti, řekl bych že i v mé rodině převažují, jen jsem chtěl poukázat na některé "ale" z minulosti.

5 0
možnosti
Foto

Nesmysl. Stačí se podívat na životní úroveň NSR a ČSSR v roce 1989. Nebo my a Severní Korea dnes. Žádné "ale" neexistuje.

4 4
možnosti
VR

Tohle by si měli přečíst všichni ti, kteří skuhrají po bývalém režimu a těch tzv. sociálních jistotách. Nemá cenu srovnávat ani ceny ani možnosti tehdy a teď. Není všechno růžové, ale jsou věci neoddiskutovatelné - ať už se jedná o svobodu slova či nezadrátované hranice.

4 1
možnosti
Foto

Obojí bylo výrazně zpochybněno. Můžete si udělat exkurzi na hranici mezi Ukrajinou a Slovenskem. A jak sděluje naše ústava, tak svoboda slova může být omezena zákonem. Tím je řečeno vše.

0 1
možnosti