Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PB

Ministryně financí Alena Schillerová chystá po tlaku ze strany živnostníků výrazné zmírnění podmínek pro přiznání pětadvacetitisícové podpory. Podmínka poklesu příjmů z návrhu zcela zmizí, bonus navíc budou moci získat třeba i podnikající studenti.

Zdroj: https://www.idnes.cz/ekonomika/domaci/koronavirus-osvc-podnikatele-alena-schillerova-ministerstvo-financi.A200403_135013_ekonomika_vov

-----------

Takže pane Jurčáku a Hladíku, je dobojováno. ANO opět vykradlo další návrh opozice, konkrétně ODS, a opět si ho přisvojila. Je to ovšem ta lepší varianta, než kdyby ti koblihoví nýmandi zavedli návrhy svoje.

A pan Ziegler měl ve svém blogu zase pravdu. To je už na ručník, ne?

0 0
možnosti
JZ

Ano, uznávám senioři a studenti necestují zdarma, ale za výrazné slevy. Vláda to ročně dotuje cca 6 miliardami korun, a ty by se daly ušetřit.

0 0
možnosti

Ono to plošné (socialistické) rozdělování je vždy problém (a z úst předsedy rádoby pravicové strany navíc trochu komické), nahrává totiž nejrůznějším vykukům a podvodníkům. Na druhou stranu, srovnávací kritérium (o 10% méně příjmů je také značně zavádějící), podmínka nějaké výše (ať už 180 tisíc, či více) je z toho co jsem napsal v úvodu potřeba, moc dobře si totiž pamatuji situaci po povodních v r. 2002.

0 0
možnosti
JZ

Plošnost příspěvků je špatná, nicméně výjimka potvrzuje pravidlo.

0 0
možnosti
PK

P53e45t20r 41K73r91á73l

3. 4. 2020 7:37

Nejlepší návrhy má ODS na Praze 8

0 0
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

JB

To se nám to radí, když nemáme kasu.

2 0
možnosti
PB

Konečně někdo, kdo těm kritikům Kalouska zavřel chlebárny.

1 0
možnosti
Foto

Mně ty jejich návrhy připadají všechny na hlavu!

Tak např. hospodský, který musel "zavřít krám" a je OSVČ, má zaměstnance, tak na žádnou kompenzaci mzdových nákladů NEMÁ žádný nárok. A hospodský, který je s.r.o. bez zaměstnanců, tak též nemá nárok vůbec na nic.

Je to prostě na NIC!

4 0
možnosti
OU
OU
PB

R^ naprosto správně, karma.

3 0
možnosti
LH

rozumí tomu tak ře realitní makléř má dostat stejnou podporu jako kominík? a další a další případ?

2 0
možnosti
Foto

I74v74a64n 33M65a43r98e15k

2. 4. 2020 19:55

Jindy tak šetrné parlamentní podpalubí by rádo rozhazovalo plnými přehršlemi, aby později mohlo vládu kritizovat za nezodpovědnou finanční politiku?

Ale žádné obavy pane Jene, už zde 27.3.2020 v debatě pod blogem p. Merty padl konstruktivní návrh, snížit plošně všem penzistům důchody o 3000 Kč. což navrhovatel promptně vyčíslil uspořenou částkou 6 mld. Kč.. Mám dojem, že podnět sněmovně už byl podaný, a ta jej bude zřejmě přednostně projednávat?8-o

Takže pomoc živnostníkům nabývá konkrétní rysy a návrh modrých se tímto jeví jako bezpředmětný. 8-o

Jinak, důchodci ani penzisté skutečně necestují zadara. . . .Závist je velmi špatná vlastnost. ;-(

8 1
možnosti
PB

Takže pomoc živnostníkům nabývá konkrétní rysy... nehurvínkujte!

Žádnou konkrétní finanční pomoc živnostníkům tato vláda zatím neschválila. Pouze si opečovala zaměstnance aby jim nemusela vyplácet sociální podporu a to ještě tak, že část státní zodpovědnosti hodila na krk samotným zaměstnavatelům, kterým současně zakázala vytvářet zisk, tedy z jejich vlastní kapsy. Jiné její návrhy tzv pomoci spočívají v tom, že okradou jiné podnikatele na vrub toho, aby ti nejvíc postižení živnostníci, kterým zakázala podnikat, získali čas a své masakrální závazky měli rozloženo do půl roku, a pak je stejně splatili zpětně i s chlupy.

Všechno co vláda na poli živnostníků dosud udělala je jeden velký podraz a zlodějina zabalené do falešných vět tak, aby to ta primitivnější část voličů sežrala i s navijákem.

Jmenujte jediné opatření, kterým vláda nahrazuje živnostníkům škody vzniklé jejími vlastními nařízeními. Jediné!!

4 1
možnosti