Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Dělám v cestovním ruchu. Organizuji pobyty v Praze hlavně pro německé školy. 90% z nich má v programu výlet do Terezína. Nebo Lidice. Přes to u nich vlak nejede.

1 0
možnosti
JZ

Bůh nikomu nestraní, ale v každém národě se mu líbí ten, kdo jej ctí a koná spravedlnost. Skutky Apoštolů.

Takže asi tak nějak. Můj blog o byl o podobenství nikoliv o národech. Je jasné, že v ruském národě jsou lidé, kteří se Bohu víc líbí než mnozí Češi a Němci.

0 0
možnosti
MP

To máte jistě pravdu. Ale ještě k těm Němcům: také sama firma (o několika stech tisících zaměstnanců po celém světě) mimořádně dbala na to, aby se vypořádala s tíživou minulostí. Platila odškodné totálně nasazeným, zúčastňovala se nejrůznějších humanitárních programů apod. Šlo o obrovské sumy. Přiznám se, že mě to po tolika letech od války překvapilo. Samozřejmě příjemně :-).

1 0
možnosti
MP

S tím Německem máte pravdu. Já jsem dělal 25 u německé firmy a je fakt, že i mladí Němci, kteří se narodili dávno po válce, se cítili provinile, když se narazilo na válku. A mluvili o své podělané minulosti. To mě překvapilo. Ale jinak, království Boží je přece pro všechny a všichni tam nakonec musí dospět. Proto jsme přece tady :-).

1 0
možnosti
JN

J37o71s46e34f 14N37i61k72l

6. 4. 2023 19:13

I vy Piláte...

0 0
možnosti
OF

Bůh Otec má rád všechny děti, včetně těch, „kteří nedovedou rozeznat pravici od levice“ (Bible, Jonáš, 4/11),

Bůh má rád Němce i Rusy a dokonce i vás. :-P

5 0
možnosti
JZ

No to by vám Norman Davies vysvětlil hned--Polsko Ježíš Evropy

Je to blbost

3 2
možnosti
PV

P92a83v58e31l 39V90é73b75r

6. 4. 2023 18:08

Když uvážíme, že nacisti jsou také levice (jenom přejmenovaná na ultrapravici)...

2 0
možnosti
Foto

Ono vůbec operovat pravicovostí v regulovaném hospodřství... To zas budou veselé Velikonoce. 😃

0 0
možnosti
JZ

Zcela dementní mekt o "levici". Naprostá většina "zla" se odehrála v dobách a na místech kde neměli žádné blogery co by to tam roztřídili na levici a pravici. Například bolševický gulag byl přímým dědicem carské katorgy, která sice nikdy neměla takové rozměry, ale zato trvala desetkrát déle.

To takhle dobude Timur Aleppo, všude masové mučení a znásilňování, ti co chtějí přežít pomáhají stavět pyramidy z usekaných hlav, a kolem krouží neviditelní čeští blogeři z doby o 600 let později a čmuchají, kde je tam nějaká levice

3 1
možnosti
JM

J18a12n 57M84a80r11e42k

6. 4. 2023 16:51

Rozhodně tu nechci zlehčovat postoj Německa ke zločinům za války. Ale domnívám se, že kdyby to Německo nebylo ve válce poraženo na lopatky, proseb za odpuštění bychom se nedočkali. 'Zlý lotr Rusko' poraženo nebylo, a v tom je ten rozdíl.

6 0
možnosti
JZ

S tím souhlasím pane Marku. Rusko sice prohrálo studenou válku, respektive tedy SSSR, ale to nestačilo k sebereflexi.

0 0
možnosti