Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

J40a23n 16L31e66d72e49c87k96ý

29. 7. 2023 13:56

V DEZE ten den k havárii došlo. A ty louhy a fenoly ty ryby asi jenom fetovaly, a určitě jim dělaly náramně dobře.

2 1
možnosti
JD

A jak se do těch ryb dostal šestimocný chrom, který v DEZE nemají?

0 1
možnosti
MV

Ve vzorcích se kromě kyanidu našel i šestimocný chrom - ten jednoznačně ukazuje na společnost Energoaqua (v odpadní vodě z Dezy se nevyskytuje). Autor se vysmívá tomu, že ryby se vyhýbaly otrávené vodě. Pokus s barvící látkou fluoresceinem prokázal, že k promísení do celého toku nastalo zhruba po 3 kilometrech - u výustě byla voda otrávená jen na jedné straně. Pro ryby je voda jako pro suchozemce vzduch - když na člověka začne foukat kouř z ohně a začne se dusit, také dokáže pohybem zjistit, že někde je ten kouř hustší a někde ne, a že se mu mimo kouř lépe dýchá.

Nikoliv důkazem, ale pouze ukazatelem je, bohužel i lidská tragédie - vedoucí čistícího provozu Energoaquy spáchal 2 měsíce po havárii sebevraždu.

2 3
možnosti
JZ

Pokus s barvící látkou dokázal, že k promíseni celé řeky došlo za srovnatelných podmínek v době havárie už po osmi stech metrech, nikoliv až po třech a půl kilometrech.

1 0
možnosti
RJ

No nejsem hydromechanik, nepochybně stejně jako autor. Jen dlouholetý pracovník v chemickém průmyslu, takže vím, že chemická expertíza je daná. V "kauze Bečva" je tolik otazníků a zjevných přešlapů , že je jen těžko bez znalosti skutečných policejních nálezů soudit.

Proč byly nabrané vzorky rybářů vylity? Protože by stejně nemohly být připuštěny v jakémkoliv řízení. Ano jistě, formalizmus ze strany totálně personálně vyprázdněné organizace, hloupě díky "zeleným" pravidlům zaměřující se spíše k vyplňování grafů, než k terénním pracovníkům.

4 0
možnosti
JZ

To je to, co říkám. Je kolem toho tolik nejasností, že bude těžké někoho odsoudit. A samozřejmě netvrdím, že za to může Babiš, jenom upozorňuji na nejasnosti.

4 0
možnosti
JD

Šestimocný chrom nalezený v uhynulých rybách z Bečvy bude rozhodujícím důkazem.

Soud rozhodne spravedlivě!

Nátlak antibabišovského hnutí nic nezmění.

3 7
možnosti
JZ

Soud jistě rozhodne spravedlivě, pokud se podaří vysvětlit zásadní rozpor, jak je možné, že k úhynu ryb došlo až tři a půl kilometru od výpustě Energoaqui. Podle zkušebního pokusu by v takovém případě muselo k úhynu ryb dojít daleko dříve, už tak kilometr od výpustě. Tento rozpor dosud nikdo nevysvětlil.

Soud bude muset v takovém případě uplatnit zásadu In dubio pro reo. I když chápu, že dezoláti, kteří ani neumí česky, nerozumí, o co jde.

8 6
možnosti

Díky za každé úsilí o pravdu! Lži je mezi námi nevkusně mnoho. Zejména ANO a SPD museli mít výcvik ve lhaní a petrohradském trolllingu!

AB se cítí a chová jako nadčlověk. To mne nepřekvapuje. Ale, že tolik občanů chce volit boha lži, to nechápu!

8 7
možnosti
Foto

P. Ziegkjere, zdá se, že Vy už bez toho A. Babiše už nemůžete žít. Posedlost, nebo absese?

9 8
možnosti
JZ

Jenom burani komolí lidem jméno. A něco konkrétního k blogu by nebylo? Jinak o Babišovi jsem psal naposledy v červnu, před více než měsícem. Kauza Bečva je čerstvá a já pouze žádám vysvětlení nesrovnalostí, toť vše. Pokud někdo páchá nepravosti, je třeba o něm psát klidně i denně. A hlupáci se holt nevzmůžou na věcné argumenty. To tak bývá.

7 3
možnosti
LH

Nyní uhynuly ryby na Odře, žadné vzorky, suché konstatování bylo teplo....a hotovo - nikoho to nepálí

2 5
možnosti
MV

Specialisti prostě dokážou rozeznat úhyn ryb otravou a úhyn kvůli nedostatku kyslíku v extrémně horkých dnech. Tak jednoduché to je.

8 2
možnosti
PD

P51e82t94r 51D59r33a60p70a48l

28. 7. 2023 16:05

Ale, pan autor poněkud couvá, ještě nedávno byl o vině dezy skálopevně presvedcen, protože cituji " v Rožnově to vi každej...".

6 1
možnosti
JZ

To nerozporuji, a stejně tak ve Valmezu. Avšak já nejsem ani z jednoho města.

0 4
možnosti
LJ

Někdy v roce 1993 došlo k otravě ryb v řece Ostravici a následně Odře až do Polska. Viník byl tenkrát odhalen během týdne a vše proběhlo bez valného zájmu medií.

3 0
možnosti
ZZ

Úkol zněl nyní ale jasně - je třeba něco na toho Babiše najít !

8 12
možnosti