Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

U nás nejhlubší místo v ČR leží v povrchovém dole, Bílina. To, že by v přiléhajících obcí vysychaly prameny, třeba léčivé prameny, tak to rozhodně ne. Důl k přiléhá k Bílině, Mariánským Radčicím, Braňanům a k městu Duchcov. To, že by zde zvýšila prašnost, tak to také ne a už vůbec ne hlučnost. Důl Bílina, stejně jako důl v Polsku plní všechny ekologické limity, jinak by nedostal povolení k těžbě. Z naší strany se podle mě jedná o tak zvaný šprajc. Jestli si někdo myslí, že Poláci zastaví těžbu uhlí, když k těžbě získali po splnění všech ekologický podmínek souhlas k těžbě je hodně naivní, a že kvůli tomu odstaví elektrárnu.

0 0
možnosti

Pokud vím, v blízkosti Karlových Varů a snad i dalších lázní jsou ložiska uhlí, ale netěží se právě kvůli ochraně pramenů. K problematice podzemní vody u dolu Turów by se měli vyjádřit geologové a hydrologové.

4 0
možnosti
Foto

V Bílině pramení Bílinská kyselka, Zaječická v okolí Teplic se také těžilo.

0 0
možnosti
Foto

To, že se do vytěžených lokalit, stahuje voda z blízké oblasti, to je empiricky ověřený poznatek. Stejně tak je empiricky ověřeno, že prosakování močůvky může otrávit všechny studny po proudu podzemních vod. Tím chci jenom říci, že stav vody v jednotlivých studních může být na sobě zatraceně závislý. A nerespektuje státní hranice.

To, co ovlivňuje či neovlivňuje Důl Bilina v jednotlivých obcích, záleží na tom, v jakých pozicích vzájemně se nalézají.

2 0
možnosti