Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Pokud se to stalo, tak jste ještě měla štěstí. Jednu dobu jsem ve vlaku potkávala babky, které zpívaly náboženské písně, když se vracely z pouti do Turzovky (?). Řeč odfiltrovat umím, ale falešný ječivý zpěv ne. Občas nám pohanům ve vlaku některá začala i kázat.

1 0
možnosti
Foto

držte mi v tom pekle flek u kotle...nesnáším zimu;-)R^

1 1
možnosti
VS

Myslím si, že tento příběh je fikce. Je to příliš nepravděpodobné.

3 1
možnosti
Foto

Vážená slečno, to co jste poznala v autobuse je tzv. náboženský fundamentalismus. Ten se objevuje nikoli jen u muslimů, jak je u nás obecně předpokládáno, ale i u některých křesťanů, kteří mají pocit, že jedině ta jejich cesta je správná. Tento fundamentalismus má jedno společné - totiž značnou nejistotu ve své víře. Proto musí být výrazně zdůrazněn naprostými banalitami, jako je u dlouhodobě milující se dvojice absolutní sexuální zdrženlivost či tahání Boha do všeho, co dělám.

Mohu Vás ubezpečit, že pravá víra je ta tichá, nepředvádějící se. Zkuste někdy v 20.00 hod. kostel nejsv. Salavátora v Praze, kdy hovoří prof. Halík. Přeji vše nejlepší.

2 0
možnosti
OK

;-D Přesně tak. Halíka na ně! ;-DR^

2 1
možnosti
JC

A co přesně Vám vadilo?

Že se baví hlasitě, nebo že mají jiné názory na život než Vy?

4 3
možnosti
JT

Asi ze se bavili tak hlasite a autorce asi bylo z jejich nazoru trapne. Ale mam muj obdiv, ze to vydrzela, ja bych asi hlasite zareagoval nejakou jinou motlibou.

2 1
možnosti
BM

Ač jsem věřící člověk tak Vás lituji, neboť to co jste cestou prožila musel být očistec. Bohužel ti dva mladí lidé skutečně prokázali medvědí službu věřícím.

Doufám, že jste si dala velkého panáka...... Já bych to udělal zcela určitě....

2 0
možnosti
LM

Ještěže necestuji autobusem, takhle si to přečíst je k zasmání, ale zažít bych to nechtěl.

1 0
možnosti
OK

Zajímavý příběh. Tak jen nevím, jestli se mám smát, nebo brečet. Zlobit se na ty dva asi nemá smysl, žijí "v dobré víře", ale spíše je mi jich líto. Svým radikálním postojem ke světu se sami vydělují do jakési "Boží ohrádky", kde je bezpečno, zatímco mimo ni platí, jak by napsali Římané: hic sunt leones. 

Ale v tomto věku ještě mají šanci dozrát v osobnosti schopné vnímat realitu. Uvidíme. To říkám jako křesťan.

6 0
možnosti