Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
A

agnostik1

30. 3. 2010 7:19
Pane náměstku a místopředsedo,

jak říkával zesnulý spolutvůrce Ústavy prof. Vojtěch Cepl st., meziválečná ČSR na Vámi kritizovaný problém měla jednoduchý recept. Vláda předložila návrh zákona do parlamentu, proběhla debata a ctihodný poslanecký sbor měl při hlasování jen dvě možnosti – ANO/NE celé předloze. Pokud byla odmítnuta, mohla být podle poslaneckých připomínek vládními profesionály (důležité, správně uvádíte, že jde mj. o návaznost na jiné zákony) dopracována, znovu předložena a ve stejném režimu projednána. 'Lidová tvořivost' je v legislativním procesu katastroficky zhoubná nejen u jednotlivců-amatérů, ale též u jejich skupin, které jsou navíc mnohdy motivovány velice neušlechtilými zájmy (souhlas s nickem 'falm'). 

0 0
možnosti
MF

falm

30. 3. 2010 1:03
I Vy náš naivko

Každý přece ví, že zákony se dělají v tomto státě podle tlaků lobbistických a jiných zájmových skupin... TO jako státní úředník nevíte? Za co berete plat? ;-D

0 0
možnosti
  • Počet článků 72
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 904x
Vysokoškolský pedagog, politolog a 1. místopředseda TOP 09. Do 1.8. 2013 byl prvním náměstkem ministra zdravotnictví České republiky.V současné době poslanec za Plzeňský kraj.