Věci veřejné se maskovaly Johnem, Bárta se schoval za Okamuru

Masky a přetvářka vždy patřily do výbavy strany, která už v podstatě neexistuje, ale přesto se někteří její členové snaží dostat do sněmovny. Jsou to Věci veřejné. V minulých volbách je fiktivně vedl televizní moderátor Radek John a bohužel téměř 11 procent občanů na to skočilo. Ve skutečnosti byl hybatelem dění vždy Vít Bárta. Přestože jeho podnikatelsko-politický projekt, který se proslavil neustálými konflikty, špiclováním vlastních členů a naprostou neschopností řídit svěřená ministerstva, v podstatě odešel do politického záhrobí, Bárta zůstal a znovu nasadil masku. Lépe řečeno, snaží se o to.

Když začalo být Bártovi jasné, že Věci veřejné se natolik zdiskreditovaly, že nedostanou v předčasných volbách ani jedno procento hlasů, přilepil se k Tomio Okamurovi a kandiduje v Plzeňském kraji. Kolik to stálo, se podle všeho nikdy nedozvíme. Překrucování a výmysly přece patří také do výbavy véček. Okamura udělal s Bártou zásadní chybu a riskuje, že do sněmovny se i kvůli němu nedostane. Prodat zboží, které je už dávno zkažené, nelze. Naopak Bárta neriskuje nic. Naštěstí ani nic nezíská, jeho politická kariéra skončila, nemusíme v sobotu ani čekat na vyhlášení jeho výsledku.

Bártovi a Okamurovi voliči na opakovaný trik neskočí a Věci veřejné zůstanou za pár let jen ve vzpomínkách, jak se politika nemá dělat. Budou příkladem, že strana se nedá řídit jako firma. I když jedno hnutí a zejména jeho vůdce to opakují každý den a někteří voliči na to skončí. Jen už to nejsou Věci veřejné.

Autor: Marek Ženíšek | středa 16.10.2013 9:06 | karma článku: 13,51 | přečteno: 375x