Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PH

petrph

18. 2. 2012 13:51
pár problémů- a jeden paradox na konec

Ad 1.dojezdová vzdálenost dostupnosti odborné péče  je fikce a je jasné že jí nebude možná dodržet.A pokud by se striktně zavedlo, byla by to katastrofa.Uvedu  příklad-moje tchyně teď  dojíždí obden na převaz do nemocnice z vesnice do města  ca 20 km,32 min busem.Je jasný že blíž jí žádná pojišťovna ani nikdo jiný stavět polikliniku nebude.Na druhé straně, pokud těch20 km,32min je ta Vaše "garantovaná dostupnost péče"a všechna duplicitní zdravotní zařízení v tom poloměru třeba ve velkém městě se začnou rušit?

Ad 2. Můžete se podepsat pod to, že když mají  nemocnice DRG, tak nemají od pojišťoven limity,takže když je ke konci roku díky zájmu pacientů),překročí, pojišťovny jim nebudou krátit platby?

Ad 3Na jedné straně hovoříte o garantované "dojezdové vzdálenost dostupnosti odborné péče ", a na straně druhé píšete o tom, že"kvalitnější služby pro složitější zákroky mají být dostupné ve vzdálenějších centrech".To ta péče v bodu 1 byla vlastně garantovaná jako nekvalitní a nedostatečná?

1 0
možnosti
HB

zeto

18. 2. 2012 13:12
Hm...

Pane Ženíšku, pokud i o ostatních věcech kolem zdravotnictví víte tolik, co o platbě ZZ prostřednictvím paušálů, pak se nedivím, že zdravotnictví vypadá tak, jak vypadá. Věta, že nezáleželo na tom, kolik pacientů ZZ ošetří je buď neznalost, nebo, což je horší, jedna velká lež. Možná by bylo dobré, kdybyste sem napsal, jak se podle Vás a Vašich znalostí ten paušál stanovoval a leckde stále ještě stanovuje. A pak jak tomu všemu pomohlo zavedení DRG a co se tím pro ZZ změnilo především u dlouhodobých hospitalizací vážně nemocných. Třeba by to věci neznalé zajímalo a přiblížili bychom se pravdě. Co Vy na to?

0 0
možnosti
H

hk136

18. 2. 2012 12:41
xxx

No, je velké štěstí pro tento národ, že jsou konečně u vesla tak moudří lidé jako pan Ženíšek...

0 0
možnosti
MM

Babajezi

18. 2. 2012 12:37
Že Vy jste nikdy nerodil? :-D :-D

Že je reforma potřebná víme. Ale některé věci mne dokáží rozesmát. Například jak píšete o potřebě zavření některých porodnických oddělení. Nevím, kdo přišel na to, že pro mne jako rodičku bude bezpečnější, když budu mít mnohem větší šanci porodit někde po cestě v autě. Ne každý porod probíhá časově stejně. Některá rodička má čas dojet i do 50 km vzdálené porodnice a jiná má málo času i na to, aby byla včas v porodnici "blízké" 3 km. A myslet na to, že musím v bolestech kdovíkam, jen proto, že PAN - MUŽ - rozhodl, že je zbytečné mít porodnici blíž, to opravdu na pohodě nepřidá.

Víc mne zajímá, jak se pořeší stomatologická péče. Prý pacient, který nechodí na pravidelné kontroly si bude vše platit. Jenže - už 3 roky se snažím sehnat pro sebe a dceru zubaře. Jediná zařízení, která nás jsou ochotná přijmout jsou ta, co chtějí jen za vstupní prohlídku cca 2000,-. A já nemám plat ministerského úředníka,tedy je pro mne zubař nedostupný. A na ulicích je vidět, že takových lidí je mnohem víc.

1 0
možnosti
  • Počet článků 72
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 904x
Vysokoškolský pedagog, politolog a 1. místopředseda TOP 09. Do 1.8. 2013 byl prvním náměstkem ministra zdravotnictví České republiky.V současné době poslanec za Plzeňský kraj.