Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
SP

kiv

11. 2. 2012 14:55
Ještě kontrolní otázka pane náměstku

Z pohledu eurozóny proč by vůbec její nečlenové měly být vázáni nějakou výší "povoleného" deficitu? Vždyť jejich národní měny v podobě kurzu zcela tržně  vyvoj deficitu reflektují , ECB jejich dluhopisy neskupuje po bilionech tak "voco go"? ;-D Ale co vlastně čekat od státního ouřady ... :-/

0 0
možnosti
FM

František Matějka

11. 2. 2012 14:45
No jo, no...

... politolog.

1 0
možnosti
SP

kiv

11. 2. 2012 14:27
Má to chybku pane

Když mne před nádražím přemlouvali ať vstoupím, slibovali autokar. Avšak  přistavili jen  rozhrkaný autobus na  poloprázdných pneu s astronomickou spotřebou a bez řidiče,  ze kterého mi ke všemu brání vystoupit. .Ten jsem si však neobjednal a tudíž  v něm odmítám platit jízdné...  Vcelku logické, ne? ;-D

0 0
možnosti
SP

kiv

11. 2. 2012 14:38
Re: Má to chybku pane

Mou jedinou snahou nyní je se pokusit přece jenom z toho krámu vyskočit, nezlámat si při tom všechny hnáty a aslepoň o berlích se plahočit životem dál.   Tenhle  bus totiž spadne velmi brzo z nejbližšího srázu ...:-/

1 0
možnosti

lost

11. 2. 2012 13:50
totální nesmysl

nemá li společnost dynamiku tak prostě bude deficitní, není již komu prodávat korálky a ohnivou vodu za území - naopak tyto komodity nakupujem, neochotni bojovat, což nás přivede do závislosti - každá kultura se vyčerpá, a musí svou identitu osvědčit jinak - osobním nasazením každého, jenže to by se musel uvolnit systém, což se nestane.

0 0
možnosti
G

Gašpo_3

11. 2. 2012 13:06
Je od Vás síce pekné, že na rozdiel od predchádzajúceho blog

ste trochu konkrétnejší. Ale skutočne len trochu. A tak Vám zopakujem to, čo minule.

Vaša prvá veta znie pekne, ale je to len blábol na papieri. Aké sankcie budú vynutiteľné? Ako dokážete potrestať bezdomovca, ktorého načapáte v tramvaji bez jízdenky? Dáte mu pokutu na dlh ? Myslíte, že pre neho bude strašidlo to, že ho možete potrestať "automaticky"? Bezdomovcovi možete dajmetomu hroziť kriminálom. Budete hroziť aj politikom? Tak do toho, ja Vám budem fandiť.;-D

Zase ste "diplomaticky" obišiel tú časť zmluvy, ktorá defakto požaduje poslušné a okamžité plnenie rozhodnutia nejakých komisárov a rozhodovanie "kvalifikovanej vačšiny". Rozhodovanie vačšiny v klube zadĺžených neplatičov aj o peniazoch členov, ktorí ešte nie sú zadĺžení až tak moc.

Nie, opakujem, že je to Kalouskův alibizmus. Prehodenie zodpovednosti za niečo, čo mu prerastá cez hlavu.

1 0
možnosti
JJ

Šerlok Homeless

11. 2. 2012 12:55
Některé hříšníky. Ty malé. A co kdzž je tím hříšníkem EU?

Ostatně, máme tady Maastrichtská kritéria a jako první je porušily Německo a Francie - a sankce žádná. Poruší-li Francie či Německo "Pakt o rozpočtové odpovědnosti", pravděpodobně se nic nestane. Poruší-li jej malý stát, bude potrestán (pokud nebude skákat podle vůle protektorů).

1 0
možnosti
JJ

jan jakubech

11. 2. 2012 12:39
On už je ta krize vyřešena?

že se sepisují smlouvy, které mají zabránit té další.

dá se ekonomice poroučet?

a jak ty osvícené reformy pomohly řecku? jak pomáhají španělsku a jiným zemím?

0 0
možnosti
KN

Karl Novak

11. 2. 2012 12:28
Zkusme si představit příklad:

Navrhnu panu Ženíškovi následující dohodu:

Za malý poplatek budu sledovat jeho domácí finance. Každý větší výdej bude podléhat mému schválení.

Roční deficit jeho domácnosti bude maximálně 1% jeho příjmů. Při nedodržení budou následovat automatické pokuty a já budu schvalovat postup reforem jeho domácnosti než se jeho finance uzdraví.

?

Pokud bude souhlasit, tak je jeho myšlení konzistentní a rozumím jeho podpoře pro podpis mezinárodní smlouvy.

2 0
možnosti
G

Gašpo_3

11. 2. 2012 13:27
Re: Zkusme si představit příklad:

K tomu by ste musel doplniť, že konkrétne v tomto prípade ste Vy notorický gambler, zadĺžený až po uši a dostávate možnosť použiť majetok pána Ženíška ako záruky pre to, aby Vám bol ešte niekto ochotný požičať.;-)

1 0
možnosti
  • Počet článků 72
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 904x
Vysokoškolský pedagog, politolog a 1. místopředseda TOP 09. Do 1.8. 2013 byl prvním náměstkem ministra zdravotnictví České republiky.V současné době poslanec za Plzeňský kraj.