Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Souhlasím s článkem a i podle mého soudu jakási reforma zdravotnictví probíhá. Už od dob dehonestovaného ministra Julínka. To bylo řečí, vracení 30-ti korunového poplatku, hrozby soudy ve Strasbourgu a.... už je to samozřejmost.

Jediné , co vytýkám současné vládní koalici, je neprosazení elektronizace zdravotnictví.Mělo to být nařízeno jako povinnost pro každého lékaře, s nějakou dobou tolerance.Neexistence zdravotní karty v elektr. podobě stojí podle mého názoru mnoho peněz.

 Dám příklad. Každoročně na jaře chodím na jakési "technické" prohlídky svého už poněkud zdevastovaného organismu. Mnozí to znáte : krev, moč, TK, sono, EKG etc.

V rámci jedné nemocnice mi to dělají na každém oddělení znovu a znovu. Přes mé námitky- říkám jim , vězměte si té krve třeba 1/2 l a udělejte všechny potřebné testy pro plicní, internu, kardio, gastro , neurologii. Na gynekologii dosud nechodím :-).Z jakýchsi důvodu to ale nejde, tak mi "točí" EKG stále dokola ,tlak také. Není to možná moc peněz, navíc, každopádně to není pro pacienta příjemné.

Navíc- skoro podezírám sestry, že to dělají schválně, ať oddělení více "fakturuje". Při existenci elektronické karty by vše vyřešilo jedno kliknutí....

0 0
možnosti