Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

skodík

17. 3. 2011 16:29
Zase jeden

Kdy vrátíte do důchodového fondu 80 miliard, které na vyrovnaný rozpočet si půjčil

ministr financí p. Klaus ???? Před dvěma lety p. Topolánek si půjčil 26 miliard ???

A ministerstvo spravedlnosti by na to mě dohlédnout !!!!! Kdy konečně budou brát problematičtí občané menší důchody než průměrné, když nepracují a děti neposílají do školy, ale krást do obchodů.Jeden stejný důchod pro všechny a nepracoval jsi (měl jsi podporu budeš mít menší) a vy si už dnes máte ze svého nemalého přijmu možnost dát stranou.Tak budete mít lepší důchod než některá uklízečka, prodavačka, dělnice atd.Celá TOPka by se měla stydět, kde je progresivní zdanění.

Bohatství této planety není jenom pro bohaté lobisty a kamarádíčky!!!

0 0
možnosti

viet

17. 3. 2011 16:21
Kdyby

Pane TOP náměstku, jako v rádiu Jerevan: Je to pravda, ale ne úplná "Kdybychom letos na důchody dali přesně tolik, kolik vybereme, chybělo by nám v kase 30 miliard korun. Podle odhadů odborníků se jen letos tato suma zdvojnásobí" .Celá pravda je taková, že kdybychom od roku 1990 dali na důchody tolik, kolik vybereme, přebývalo by hodně přes 150 miliard korun. A to všechno jste i vy prožral. Musíte vědět, o čem blafete!

0 0
možnosti

Ivo Patta

17. 3. 2011 13:08
Všechno je samozřejmě jinak

než si pane náměstku myslíte a ve svém blogu píšete. Tak povrchní pohled na věc od vysoce postaveného vládního politika je vskutku zarážející. Pokud se chcete poučit, jak je to ve skutečnosti a proč jsou objektivně a po pravdě současné schodky důchodového systému, pak se podívejte na http://www.demografie.cz a čtěte.

0 0
možnosti

petrph

17. 3. 2011 12:34
jediná otázka

A proč tedy tu skutečnou důchodovou reformu neuděláte?

Opravdu nevím, jak pomůže těm ,dnešním dvacetiletým k tomu že  za těch třicet let nebudou mít z čeho tyto důchody platit,když ještě navíc budou mít 17,5%ní DPH na všechno a pár rozkradených fondů....

0 0
možnosti

KOLDAK

17. 3. 2011 12:10
30 miliard

to jjsou třeba vyhozené peníze za tunel Blanka

0 0
možnosti

petr66

17. 3. 2011 12:05
Důvěryhodnost reformy

Mě stačilo vypuštění zkušebního balonku, s povinným spořením do soukromých fondů. To byl skkutečný vrchol drzosti. No alespoň jeden tunel vám neprošel.

0 0
možnosti

Host8

17. 3. 2011 12:02
Agitka

nic jiného Váš příspěvek není. Možná si pár lidí o reformě povídá, ale ve skutečnosti nikdo neví nic a ani koalice si to ještě neprobrala a na veškeré otázky odpovídá, budeme o tom teprve diskutovat. Opozice se pro jistotu z debaty vyloučí. Soukromé fondy zkrachují, inflace prostředky pohltí, takže děti nebudou mít stějně nic. Tak se jimi neohánějte, Tady se velká privatizace, skokové cenové změny, které pohltily prostředky lidí a kde co dělalo pro děti - výsledek jsou dluhy. Proto Váš příspěvek působí jako agitka

0 0
možnosti

Ivo Patta

17. 3. 2011 13:17
Re: Agitka

Není tomu tak. Ve skutečnosti ministři Drábek a Kalousek mají k dispozici sofistikovanou důchodovou reformu, dokonce integrovanou s reformou sociální (po komplexním řešení volal P. Nečas v době, kdy byl ministrem práce a sociálních věcí). Proč ji nerealizují? Protože se nehodí. Není totiž vstřícná k bankéřům s jejich penzijními fondy a proto nepotřebuje zvyšování daní obyvatelstvu. To, že řeší skutečné problémy důchodového systému včetně jeho trvalé udržitelnosti a tím dává perspektivu mladým, to vládu nezajímá. Více na http://www.demografie.cz

0 0
možnosti

petr66

17. 3. 2011 11:56
Průšvih je,

je, že seberete a neuspoříte, Pokud mi tvrdíte, že váš návrh vyřeší problémy s budoucími důchody, tak se vyjádřím asi tak. O pravdivosti vaších výroků, by šlo s úspěchem pochybovat. Přeloženo.- lžete a víte to.

0 0
možnosti

KOLDAK

17. 3. 2011 12:12
Re: Průšvih je,

R^

0 0
možnosti

LucieKamesova

17. 3. 2011 11:33
Mě se reforma dotkne a chci, aby byla co k čemu

CHci reformu, která bude skutečně řešit problém a ne ho jen odsouvat, protože to je přesně to, co současná "reforma" - dá-li se to nazvat vůbec reformou dělá. Odsune problém. Neřeší, že je méně plátců než příjemců, neřeší zajištění peněz, které občasné do soukolí zase nalijí. Neřeší, z čeho se budou vyplácet důchody, když všichni je budou mít uložené v akciích a ty při masivním prodeji klesnou na ceně. Neřeší fakt, že pokud budou tyto peníze uložené v dluhopisech, je to jen přerozdělení, protože důchody zaplatí naše děti na daních.

Refomu ano, ale ne tuhle parodii.

0 0
možnosti

Paeris Kiran

17. 3. 2011 11:39
Re: Mě se reforma dotkne a chci, aby byla co k čemu

Ta věc nemá řešení... státní penzijní systém byl založen na Bismarkově předpokladu že každá další generace bude větší a bude pro ni produktivní práce.

Bohužel ani jeden z těchto předpokladů již neplatí. A v nejbližší době ani opět platit nebude.

I kdyby se najednou narodilo víc dětí tak si na sebe stejně nebudou mít jak vydělat. Natož ještě aby někomu platili důchody.

Stát by měl především okmažitě všem kteří do penzijnéího systému vložili sebemenší částku vše vyplatit zpět navýšené alespoň o inflaci a penzijní systém zrušit.

Pokud ne neodhodlá k tak odvážnému kroku tak by mělo alespoň dojít ke zrušení zcela kontraproduktivních dávek jako jsou "porodné" a "přídavky na děti". Tyhle věci situaci víc zhoršiují než zlepšují. Zcela obě zrušit a prostředky z nich převést do penzí.

0 0
možnosti

lesicatko

17. 3. 2011 11:29
:)

Som v 2 pilieri dôchodkového zabezpečenia, ktorý už roky beží v SR - ale absolútne si nerobím iluzie o dôchodku, dokonca viem, že v prípade, ak by štát bol vo veľkých problémoch, tak samozrejme na ten II pilier siahne, nenecha aktualnych dôchodcov zomrieť na ulici. A že vo veĺkých problémoch štaty EU o desaťročia budú / ak bude ešte EU / na to netreba vysokú matematiku. Jediný dôvod prečo je pre mńa II pilier výhodný je možnosť dedenia po smrti, teda ak budem mať účet aspoň 15 rokov, tak celú nasporenú čiastku po mojej smrti bude mať k dispozícii manželka a deti. Inak je dôchodkova reforma - či k nej ČR pristúpi alebo nie - len kamuflaciou. To, čo bude o par desaťročí bude pravdepodobne radikalne horšie.Treba mať dobre vychované deti, ktoré sa o Vás v prípade potreby postarajú,to je najistejšia dôchodkova reforma :)

0 0
možnosti
  • Počet článků 72
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 904x
Vysokoškolský pedagog, politolog a 1. místopředseda TOP 09. Do 1.8. 2013 byl prvním náměstkem ministra zdravotnictví České republiky.V současné době poslanec za Plzeňský kraj.