Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jarcho

15. 4. 2011 11:00
Václav Klaus není Eduard Beneš.

Kdyby byl Václav Klaus presidentem v roce 1948, komunisti by svůj trik s akčními výbory Národní fronty a obměnou části vlády nemohli udělat.

A Vy, pane Ženíšku, té Ústavě nerozumíte. Ústavní právo zjevně považujete za druh ideologie, nikoli za odvětví jurisprudence.

Pan Klaus postupuje naprosto správně.

A já doufám, že příští volby TOP09 smetou.

0 0
možnosti

petrph

15. 4. 2011 10:35
nejenom Ústavy a nejenom Klaus

Ona takzvaná "mezera v ústavě", jejíchž zneužívání se Klausovi předhazuje, že v tom, že v příslušném paragrafu, který hovoří o přijetí demise, odvolání ministrů není uvedeno ani  "okamžitě"  ani "bez otálení", ani "bez řečí", či cokoliv, co by implikovalo, že jak Nečas přinese papír s návrhem, tak má Klaus za povinnost mu ho hned podepsat, přidat razítko a podat přes přepážku zpátky..

A není to ani ve skoro žádném zákonu předpisu, vyhlášce, které upravují způsoby jednání státních institucí s osobami, jak fyzickými, tak právními. Téměř vždy platí, podejte si přihlášku, žádost, či i jen hlášení o změně,,,tedy písemně, poštou a nebo do podatelny příslušného úřadu (v lepším případě poníženě přímo do rukou příslušného činitele), a pak musíte odejít a čekat. Stát má vždy dostatek času, aby Váš požadavek projednal,promyslel,nebo jen strčil do šuplíku aby Vás "podusil". To je naprosto legální. Je určitá  maximální hranice ale do té má i Klaus dosti daleko...

0 0
možnosti
  • Počet článků 72
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 904x
Vysokoškolský pedagog, politolog a 1. místopředseda TOP 09. Do 1.8. 2013 byl prvním náměstkem ministra zdravotnictví České republiky.V současné době poslanec za Plzeňský kraj.