Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
K

kaktusak

28. 5. 2010 23:29
Grebeníček není stalinista

Zřejmě patříte k lidem, kteří za stalinisty označují i americké prezidenty Clintona a Obamu, jinak se to nedá vysvětlit. Grebeníček naopak proti stalinistickým metodám často a ostře vystupoval.

ČSSD se bohumínského usnesení naneštěstí vzdát nehodlá.

0 0
možnosti
MM

strycek-Joe spol. s r.o.

28. 5. 2010 23:03
Proč hledáte moderní levici když ji nehodláte volit ?

a pod slovem moderní si patrně představujete nějakou pravicovou stranu. Ale takových zde máme dost - vyberte si tedy z nich moderní levici a neotravujte

0 0
možnosti
K

kaktusak

28. 5. 2010 23:26
Re: Proč hledáte moderní levici když ji nehodláte volit ?

Přesně tak. Pro ně je moderní levice taková, která by měla 5% hlasů a bezpodmínečně by podpořila ty jejich experimenty na lidech. Asi jako někdejší slovenský Peter Weiss.

0 0
možnosti
RH

Kruton

28. 5. 2010 18:11
Socialismus

Základní příručky politologie tvrdí, že levicové - socialistické strany se vyznačují prosazováním "rovnosti ve výsledku" oproti "rovnosti v příležitosti" vlastní klasickým liberálům. Sociální politiku mají i pravicové strany jen jsou jinak motivované. Například křesťanskodemokratické pojetí zdůvodňuje sociální politiku konzervativní tradiční hodnotou soucitu a liberálové chtějí mít v ulicích klid od naštvaných "neschopných". Tímto se levice nikdy nemůže zbavit své pupeční šňůry vedou cí k Marxovi. Třicetiprocentní Paroubek získává úspěch především podněcováním závisti, jeho rétorika je plná jachet, mercedesů, kaviáru....... a funguje to, protože lidé rádi slyší, že mají nárok na bohatství jiných. Ideologicky je levice v pasti, protože nenáviděné vykořisťování a opovrhovaný nemorální trh jsou zdrojem bohatství, které chtějí rozdávat a tudíž kolaborují s "kapitalsimem". Levice bez Marxe není levicí. Levice s Marxem je nevolitelná......

0 0
možnosti

Alexandr Špáta

28. 5. 2010 20:09
Re: Socialismus

Něco jiného než tuhle obehranou písničku Krutone nejste schopen splodit? Tu politologickou příručku z první věty jste napsal Vy sám a na odbyt moc nejde, že jo.:-)

0 0
možnosti
L

lrkfa

28. 5. 2010 18:04
Marxova teorie nadhoty už neplatí?

A jak miliardáři získávají své majetky? Zřejmě usilovnou prací.;-D;-D;-D

0 0
možnosti
RH

Kruton

28. 5. 2010 18:23
Re: Marxova teorie nadhoty už neplatí?

Samozřejmě, že neplatí a nikdy neplatila! Marx měl problém, že neuvážil právě trh, který práci oceňuje. Protože polopaticky - Pokud dělník vyrobí boty, které si na trhu nikdo nekoupí, nevzniká nadhodnota ale spíš "podhodnota" a kapitalista je ve ztrátě a dělníkova práce nevytvořila žádnou hodnotu.

0 0
možnosti
PB

Lucashot

28. 5. 2010 16:51
názor

tak levicový volič má letos dost možností, krom dvou již zminovaných stran si může vybrat mezi KDU, SZ nebo treba SPOZ ktere splnuji cast levicovych myslenek, jinak doporucuji si procist napriklad rozhovor s B.Sobotkou na aktualne kde mluvi o tom co bude delat po volbach, i CSSD si uvedomuje co si muze dovolit a tak bych se nedesil toho co slibuje, po volbach bude vse jinak a katastrofa se věřím opravdu nestane.

0 0
možnosti
MJ

Mac the Devil

28. 5. 2010 16:41
Levicových stran je dost

Tak levicová scéna je u nás hodně bohatá. ODS, ČSSD, KSČM, KDU-ČSL, DSSS, VV a další. Problém je spíš, že u nás chybí pravice, tam vidím jenom SSO a někdy rétoricky TOP09, ale tam vážně pochybuji, že se rétorika a činy budou překrývat.

0 0
možnosti