Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

ulmus21

4. 1. 2010 11:12
Naivka

Kdyby volby mohly něco změnit, už by je dávno zakázali! Kdy si uvědomíte, že to vláda má moc nad vámi a ne naopak. Volby - vybrat si o tom, kdo rozhodne beze mne... Ještě začnete jako spokojený otrok chrochtat nad tím skvělým volebním právem... Proč se asi ta nádoba do které se dávají hlasovací lístky říká urna? Protože pohřbíváte své právo rozhodovat o svém životě a předáváte ho politickým (j)eliám (tzn. mafiánům, korupčníkům atp.)... !!

0 0
možnosti

Petr_

4. 1. 2010 8:56
Minulé století bylo k ženám příznivé ...

Porad ctu nekde povidani o volebnim pravu pro zeny, ale od kdy je vseobecne volebni pravo pro muzskou populaci? Muj dojem je ze si to volebni pravo prislusnici muzskeho pohlavi vymohli mnohdy i s nasazenim vlastniho zivota pri ruznych manifestacich a ty zenske se s tim pak svezly a dostaly to jen kratce malo po tom. Je to tak? Neni mi jasne jak je to s tim volebnim pravem v New Jersey. Rok 1776 odpovida totiz americke deklaraci nezavislosti a tedy vzniku USA. Ze by to mel u nich uplne kazdy stat jinak? Ze by jeden z nich mohl mit volebni pravo pro zeny a jiny ne?

0 0
možnosti

Naked and petrified

4. 1. 2010 9:20
Re: Minulé století bylo k ženám příznivé ...

Proc by nemel? Maji toho odlisneho uz tak dost...v neposledni rade tak zavaznou vec, jako udelovani trestu smrti nebo urceni, kdo s kym se smi svazat partnerskym svazkem ci kdo komu kam smi co zasunovat.

0 0
možnosti

Zurix

3. 1. 2010 16:22
Turecko

Turecko, jež se pyšní velkým procentem muslimského obyvatelstva, které jak je známo není k ženám vždy přívětivě nakloněno, jim volební právo připsalo roku 1923.

V té době moc v Turecku neměli muslimové, ale Mustafa Kemal (Atatürk). Navíc se ženy staly díky zákonu o rodině "svým majetkem" a muž mohl mít pouze jednu manželku, která měla svá práva, mezi které právě patřilo i právo volit.

Jen taková vsuvka, muslimské obyvatelstvo tam začíná mít moc až zase později a co se tam od té doby děje, nepotřebuje další komentář.

Jinak pěkný článek. :-)

0 0
možnosti

DanielPuschman

3. 1. 2010 16:01
výborný článek

Zejména tohle je skvělá formulace " ctilo ženy jako ozdobu manžela". Pokud jde o mě, je zapotřebí zabránit těm, co by rádi znovu ctili ženy stejným způsobem, aby svoje vize realizovali.

0 0
možnosti

Facka

4. 1. 2010 9:54
Re: výborný článek

Souhlas! A že se jich tu i u nás najde... Rv:-/

0 0
možnosti

Šuša

3. 1. 2010 15:58
Kašlu na volební právo,

protože zvolíte někoho za jednu stranu a ejhle, za půl roku může být u konkurence. A sliby - chyby, to u všech stran nevyjímaje. Dejte chlapům tolik peněz, ať ženský mohou být doma s dětmi a vychovat je. Na většině děcek a dorostenců, kteří se dne potuleje po ulicích he vidět, že rodinná výchova neexistuje, protože mámy pracují, aby rodina nepošla hlady.

0 0
možnosti

Kecaj

3. 1. 2010 17:26
Re: Kašlu na volební právo,

R^

0 0
možnosti

annakkk

3. 1. 2010 15:56
A divne je

ze to tam funguje lepe nez v muslimskych zemich. ( nebo mozna kdekoliv jinde)

0 0
možnosti

Martin_H

3. 1. 2010 13:54
Švýcarsko

Zapomněla jste zmínit jednu zemi, která se ukázala méně svobodomyslná než leckterá země muslimská a to Švýcarsko.

Tam milostivě povolili ženám volit až v 70. letech 20. století.

Srovnejte to s Tureckem;-)

0 0
možnosti

Maugotka

3. 1. 2010 15:41
Re: Švýcarsko

Of course... Myslela jsem na to tak, až jsem na to uplně zapomněla a nenapsala to. Jj, docela mě to zarazilo, kor když určitá část Švýcarska ženám povolila volit až v 1990!

0 0
možnosti

Stobka

2. 1. 2010 18:42
Jsem žena, chtěla bych volit, ale nemám koho.

Stále více začínám věřit heslu: Kdyby volby mohly něco změnit, už by je dávno zakázali!!Když už se najde nějaký dobrý kandidát, kterému lidi dají hlas, tak buď není na tom správném pořadí a jen pomůže svými hlasy tomu prvnímu,který už nehájí zájmy voličů, nebo když je zvolen a snaží se prosadit něco, co chtějí jeho voliči, tak ho jeho strana umlčí, protože mají přece nějaké ty koaliční dohody...Tak se nedivte těm, co lístky zahodí. Už jsem i zkusila s naivním nadšením  vstoupit do komunální politiky a něco změnit sama. Ale chtělo se mi z těch praktik zvracet.  Kdo chce s vlky jíti, musí s nimi výti, a na to já nemám žaludek.

0 0
možnosti
  • Počet článků 62
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1274x