Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

iluminat

1. 3. 2011 17:54
to je avizo pro vsechny ty co chteli Turecko do EU

Erdogan, pokud by chtel dobro turku co zijou v Evrope, tak by chtel aby se integrovali, tudiz se ucili jazyk statu co je hosti jako prvni, a tim meli vice moznosti se uplatnit.

Ale on je povazuje za patou kolonu a to uz  je jiny kafe.

0 0
možnosti

Niktor

1. 3. 2011 13:02
Ehm...

"Uzavřely se [přistěhovalci] do svých čtvrtí, kde dále pěstovaly vlastní kulturu, vlastní tradice a vlastní jazyk."

No ano, ale divíte se, že se tak stalo, když byli zváni na "dočasný pracovní pobyt", jak sama píšete v závěru článku a hostitelský stát ani NECHTĚL, aby se integrovali a tedy byl jejich návrat domů snažší? Integraci přistěhovalců přeci musí stát stát přímo podporovat, nemůžete jen nahnat skupiny lidí do cizí země a říct "Tak a teď se integrujte pacholci a běda vám, jestli se vám to nepodaří!"

Multikulturalizmus (což je mimochodem dost vágní pojem zahrnující celou řadu různých konceptů) musí být praktikovaný od samotných začátků a ne až poté, co v zemi vznikne paralelní přistěhovalecká společnost - pak je jasné, že její integrace do společnosti si vyžádá daleko více času a energie, než v případě nově příchozích imigrantů.

Navíc si musíme položit dvě zásadní otázky: 1.) Jak poznáme, že multikulturalizmus selhal? Podle toho, že nám to řeknou politici?

0 0
možnosti

Niktor

1. 3. 2011 13:08
Re: Ehm...

No ta snad ne! Vemte si, kolik nesmyslů se nám už snažil nakukat jen samotný Paroubek :-) Slova politiků neznamenají nic. O úspěchu nebo neúspěchu multikulturalizmu tak nelépe bude hovořit vývoj statistik - jsou k dispozici, zabýval se jimi vůbec někdo?

2.) Pokud přeci jen nakonec dojdeme k závěru, že multikulturalizmus selhal, znamená to nutně, že on sám o sobě je špatný? Ne třeba jen to, že byl špatně nebo nedůsledně uplatňován? V několika státech světa již selhala demokracie. Je to snad důkaz toho, že demokracie je špatná a je třeba od ní upustit?

Jo a k tomu Erdoğanovi - on je jednak hrozný populista a druhak momentálně více Turků proudí z Německa do Turecka než naopak. Do Německa ovšem povětšinou přicházejí nekvalifikovaní dělníci, zatímco z Německa často lidé dobře vzdělaní, pro které je v rychle rozvíjejícím se Turecku uplatnění.

0 0
možnosti

petrph

1. 3. 2011 12:58
předpokládám

Že bez dostatečné znalosti německého jazyka asi nebudou moci získat ani německé občanství, že??

0 0
možnosti

Gaspard

1. 3. 2011 12:06
Jasmínová revoluce začala upálením se

mladého Turka? Muhammad Bouazizi byl Tunisan! Ale koukám Tu jako Tu co?

0 0
možnosti

Maugotka

1. 3. 2011 12:29
Re: Jasmínová revoluce začala upálením se

Fatální přešlap, opraveno a omluva.

0 0
možnosti

jozko skocdopole

1. 3. 2011 12:00
Dobry postreh.

 A co ted s tim (s nema) delat? Deportovat ?

0 0
možnosti
  • Počet článků 62
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1274x