Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Politicky korektní lež

16. 10. 2011 0:24
Ostnatý drát je v pořádku

Mám také na oplacení svého domu ostnatý drát a za plotem psi. chrání to můj život i majetek.

1 0
možnosti

Camino.

16. 10. 2011 0:20
Ze multikulturalismus tak, jak s nim zacali v Evrope

nemuze fungovat uz tvrdil byvaly kancler Helmut Schmidt. Rikal, ze je rozumejsi brat imigranty ze zemi blizkych, ktere maji podobnou kulturu a zakladni vzdelani.

1 0
možnosti

cartouche

15. 10. 2011 16:31
xxx

"Člověk by si myslel, že v jednadvacátém století, čímž se Paroubkova

politická strana pyšní ve svém názvu, by v demokratickém státě měla

pravidla platit pro všechny stejně, ať jsou jeho kořeny v Africe či na

Slovensku"

Ano, my nastavíme pravidla. Ale kdo z imigrantů je bude ochoten plnit? U Somálců to skutečně nepředpokládejte.

2 0
možnosti

diskutujte neslušně

15. 10. 2011 15:09
Imigranty je třeba vybírat takové, kteří se rychle asimilují

Bez ohledu na barvu kůže se v západoevropské nebo severoamerické zemi rychleji asimiluje Ukrajinec než Somálec.

1 0
možnosti

cartouche

15. 10. 2011 16:34
Re: Imigranty je třeba vybírat takové, kteří se rychle asimilují

Barva kůže je faktor zásadní a klíčový. Jazyk se můžete naučit, náboženství a národnost můžete změnit, ale barva kůže zůstává. S tou nic nenaděláte. Proto jsou mezietnické konflikty založené na rasových rozdílech ty nejkrvavější. Pro příklad lze zajít do Súdánu či Rwandy, o níž paní autorka tak ráda píše.

1 0
možnosti

villík

15. 10. 2011 14:00
Paní Zelenková, sice se na fotce......

..vlastenecky opíráte o plechový model tovačovského zámku, který kdysi vyrobil můj strýc, rodák tamo bydlící, ale:

Vy pozvete do vašeho bytu každého, kdo zaklepe?

Mormonskou hlídku k náboženské debatě,  romské podomní prodavačky zlata, pana Paroubka ev. Bendla (to podle Vašeho politického naturelu)..... ?

Taky všechny nepozvete, že? Tak co tu vlastně klábosíte o rasismu ?;-)

3 0
možnosti

Lesní sběř

15. 10. 2011 12:27
Pravidla mohou být stejná...

...jen tehdy, když jsou lidé ochotni sdílet jeden kulturní rámec. A Afričané toho schopni nejsou, narozdíl od evropských národů. Není divu: z pochopitelných důvodů se snáze shodneme s někým, jehož předkové uctívali Peruna, než s někým, jehož předkové věřili na mokele-mbembe.

-

Nejde o barvu kůže, nýbrž o jejich ochotu stát se Čechy. Historie nám ukazuje, že ochota Afričanů přizpůsobit se podmínkám hostitelské země je mizivá. Vezměme si americké černochy: přestože byli součástí Spojených států od propočátku, velká část z nich se nikdy nedokázala stát Američany; raději chodí s rukama dozadu a fňukají sami nad sebou.

-

Naše země má zatím ještě to štěstí, že je tu Afričanů minimum. Proč bychom je sem měli pouštět a až následně po zlém zjišťovat, že s námi nedokáží žít? Protože oni to nedokáží, jako to nedokázali v Americe, v Británii nebo ve Francii. Nejsou toho schopni. Jsou to totiž Afričané: ti, kteří zůstali sedět na zadku v savaně, zatímco zbytek lidstva se vypravil osídlit planetu.

2 0
možnosti

realya

15. 10. 2011 12:00
Samý rasismus, všude rasismus

Nejjednodušší boj proti rasismu by byl, kdyby se zveřejnili přesné údaje o tom, jak se podílejí přistěhovalci na celkové zločinnosti, kolik a jakých zločinů páchají cizinci a přistěhovalci z různých zemí a kolik jich pracuje, kolik bere sociální dávky a podobně.

To nám však bojovníci proti rasismu nechtějí dovolit, snad abychom jich nechtěli pořád víc a víc, když jsou tak hodní ;-D

1 0
možnosti

Amoniak II

15. 10. 2011 10:08
Zveme

Pokud si budeme zvát hosty či nové spoluobčany, je volba kritérií na nás. A že někomu mohou připadat rasisitická? Tak ať.

6 0
možnosti

jarinka

15. 10. 2011 9:49
Co je na tom divného,

že skupina lidí s jazykem a kulturou podobnými těm mým jsou mi bližší, než například černoši?

5 0
možnosti

Pavel Skeptik IV

15. 10. 2011 9:45
Jak jednoduché!

Naše civilizace se vždy šířila od Západu. Proč v tom nepokračovat? V Německu budou makat Češi, Poláci a Slováci. Domů přivezou peníze a zkušenosti a pozor, také jiný pohled na politickou kulturu! Tak to bylo vždy, a nyní jde o to, aby to pokračovalo. U nás v Polsku a na Slovensku budou makat Ukrajinci, Moldavané, Bělorusové a Rusové a také dovezou peníze domů a jiný pohled na společnost než jaký v  nich zbyl po SSSR. A tak se evropská kultura bude šířit nenásilně a bude ji přijímat čím dál více lidí. Bude to sice trvat, ale našim vnukům zůstane civilizace! Nebo máte pocit, že z Afriky nebo musulmánie k nám přichází nějaká lepší civilizace než je ta naše?

Hlavně ale to jsou Evropané a proto, i když tu někdo zůstane, nenastane civilizační konflikt!

2 0
možnosti

Dunja

15. 10. 2011 10:06
Re: Jak jednoduché!

Ano zelená další okupaci ruským, ukrajinským národem, kteří sice jsou Slované, ale jsou většinou silní pravoslavní a především silní nacionalisté, kteří opět utvoří komuniítu ve většinové společnosti.

A mimochodem právě např. v Dánsku polští pracovníci začínají být velkým probléme a přítěží pro ekonomiku, protože v zemi neutrácejí a peníze vyváží a navíc se od té doby víc krade. A samozřejmě díky nim přichází o práci mnoho už v zemi trvale žijících cizinců.

Těžko říci jaký výběr. Znám Poláky, Ukrajince, co pracují od rána do večera a znám i dost Arabů, kteří pracují stejně. Rozdíl mezi nimi je, že ti druzí nejsou zvyklí šetřit a tak se peníze vrací do koloběhu a nevyváží ze země.

0 0
možnosti
  • Počet článků 62
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1274x