Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PS

Pavel Skeptik1

12. 8. 2010 20:07
Nikoliv,

soudobá výzva je likvidace multikulturalismu!!!!

P.S. Pokud ne, stávám se Papuáncem a jdu sežrat souseda! Nebo My, Papuánci, nemáme nárok na Affirmative Action ?

P.P.S. sousedka bude asi křehčí......;-D

0 0
možnosti
RH

Kruton

12. 8. 2010 16:52
Multikulturalismus

Multikulturalismus = konec evropské civilizace a s ní i výdobytků lidských práv. Máme jedinou možnost a to upravit své vnímání svobody a vrátit do rozumných mezí, abychom mohli zachovat naši jedinečnou kulturu budovanou tisíce let. Určitou šancí je soustředit se na práva jednotlivců a odmítnout práva skupinová, protože skupiny "utlačovaných" si práva vydobývají na většině, která se objektivně cítí poškozována. Proč by se členové skupin nemohli spokojit s právy, které má každý jednotlivec a měli požadovat další jako skupina? Naštěstí v zemích, kde je to největším problémem (Nizozemsko, Belgie, Francie, Británie, Německo) se ozývají hlasy nespokojené většiny a politici snad budou vůli občanů časem respektovat.

0 0
možnosti
G

Gašpo

12. 8. 2010 16:57
Re: Multikulturalismus

Vidím že ste optimista. Obávam sa, že keby sa politici začali riadiť zdravým rozumom už včera, aj tak by bolo neskoro. Demografia pracuje relatívne pomaly, ale nezadržiteľne.

0 0
možnosti
RH

Kruton

12. 8. 2010 16:42
Multikulturalismus, ochana menšin, pol. korektnost.....

Multikulturalismus, ochana menšin, pozitivní diskriminace apod. výdobytky vlivu neomarxismu a postmodernismu narážejí na jeden zásadní problém, kterým je konfrontace se zdravým rozumem. Většina lidí to snad vidí, ale problém činí intelektuálové. Multikulturalismus = všechny kultury jsou stejnohodnotné, tzn., že kultura tolerance a diskriminativní kultura jsou si hodnotově rovny a tedy nemá smysl tolerovat menšiny. Pozitivní diskriminace menšin = zvýhodňování menšiny na úkor většiny, tzn. diskriminace a ve většině vyspělých států protiústavní. U kvót požadovaných feministkami dochází k tomu, proti čemu dokonce bojují, že někdo bude znevýhodněn jen na základě pohlaví. Umí si někdo představit, že by v každém povolání muselo být mužů a žen vždy 50 na 50%? Politická korektnost = kapitola sama pro sebe, můžeme si připustit, že některé pravdy jsou vhodné = zveřejnitelné  a jiné je lepší nahradit vhodnou lží? Selský rozum se brání a doufejme, že vyhraje!

0 0
možnosti
G

Gašpo

12. 8. 2010 15:47
Ty brďo !!!

To je asi nejaký kvalitnejší referát, alebo niečo viac? Ale prečítal som to celé, prisáhámbohu.;-)

Rozoberať tieto veci takýmto sposobom je celkom zaujímavé, ale dosť náročné pre človeka, ktorý je mimo obor. Ničmenej stejne mi tam chýba problém islámu, ktorý sa chová dosť špecificky a do obecných poučiek ho zahrnúť nejde, či sa jedná o prvý, alebo druhý typ liberalizmu. Ten totiž prerastá v systematickú kolonializáciu a v tom vidím jeho nebezpečie. Dovolím si tvrdiť, že riešenie problematiky uznania etnických a kultúrnych menšín je na obzoru relatívne brzo ak sa mu tá kolonializácia podarí. Akurát nie v takej forme ako ste mala na mysli.

0 0
možnosti
G

Gašpo

12. 8. 2010 16:18
Oprava

Uff, teraz ma napadlo, že moj výraz "kolonializácia" je asi poriadna blbosť a má tam byť "kolonizácia". Vidím, že nie som o nič lepší než ten lampasák z Čiernych barónov, ktorý vojakom povedal, že na ženách by si nemali všímať len "fyzikálne" vlastnosti, ale hlavne tie "psychiatrické".;-D;-D;-D

0 0
možnosti
  • Počet článků 62
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1274x