Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
M

myshmother

17. 3. 2010 9:03
taková je doba

Myslím, že velkou roli hraje tzv. "otázka současného životního stylu". Stejně, jako je dětem od vstupu na základní školu jejich vrstevníky a celým okolím vtloukáno do hlavy, že kdo nenosí značkové oblečení, do slušné společnosti nepatří, tak i stravování ve fastfoodech je chápáno jako "in". V Hradci Králové např. děti 10-15let jako součást své víkendové zábavy chodí celodenně posedět do OC Futurum, tam hojně korzují po přilehlých obchodech, tam si zkoušejí jen tak drahé značkové oblečení a ti kteří hodně zatouží a nemají finance občas i kradou. A rodiče si doma mnou ruce blahem, že svého "otravného puberťáka" celý den nemusí vidět.

0 0
možnosti
H0

hasmen 01

17. 3. 2010 7:25
Nikdy jsem v mekáči nebyl...

Jsem vlastně normální?

0 0
možnosti
JN

Moravský Slovák

17. 3. 2010 7:22
Půvabné

Váš článek se snaží před  McDonaldem a podobnými podniky varovat a v posledním odstavci sdělujete, že jste jeho častým (občasným?) hostem.

Já jsem v McDonaldu byl ednou, když jsem se s kolegou stavili na dálnici na svačinu. Hmota prodávaná pod názvym hamburger zdaleka nedosahuje chuťových kvalit včerejšího karbanátku v nádražním bufetu.  Někteří lidé návštěvu mekáče zdůvodňují tím, že jsou tam dobře umyté záchody a jsou zdarma. 

0 0
možnosti
ZV

fichifi

17. 3. 2010 0:50
Hezký článek

Moje děti v KFC a McD nikdy nebyly, já taky ne. Je mi divný, že tam celé rodinky chodí třeba slavit narozeniny svých ratolestí. Za odměnu do fastwoodu? Ne, díky.

Raději je vezmu do pořádné restaurace, kde jim servíruje číšník, jedí u stolu s ubrusem a mohou tak pochytit trochu toho kinderstube.

Možná, že to vyjde trochu dráž, ale stolování a jídlo má zaky kulturu, ne?;-)

0 0
možnosti
DK

Fonon

17. 3. 2010 6:32
Re: Hezký článek

fastfoody mají jednu velkou výhodu- jsou všechny nekuřácké- a jednu nevýhodu- cena jídel. Jsou dražší než průměrná restaurace.

0 0
možnosti
JN

madqwert

16. 3. 2010 23:32
perfektni clanek

R^;-D

0 0
možnosti
J

joensfredriksson

16. 3. 2010 23:14
Supersize me

dokument Supersize me je zajímavý, ale je to spíš komedie, je jasné, že když se někdo bude měsíc takhle cpát, tak ztoustne. Mnohem zajímavější je méně známý, ale také zajímavý americký dokument Food, Inc., který ukazuje, jak se americký zemědělsko-potravinářský průmysl vyvinul v monokulturu, jejíž cílem je vyrobit hamburger co nejlevněji - a celý Bigmac pak stojív USA méně, než kilo rajčat. Dokument se dá najít na streamingu a stojí to za to...

0 0
možnosti
U

ufonek007

16. 3. 2010 23:05
KFC

Mekáč moc neznám, měl jsem od nich v životě pouze 2x zmrzku a 1x čočku. Ale to že někdo chodí do KFC opravdu nechápu. Často jsme okolo KFC posedávali na brigádě a neznám jediné jídlo odtamtud (krom zmrzliny) co by se dalo opravdu s chutí jíst. A to dokonce i když jsme dostali zadarmo tak bylo velké dilema jestli se pokusit to sníst nebo vyhodit.

Jen tak mimochodem docela mě pobavilo že v Práglu se pro turisty vydávají mapky kde co najdou, kde se "nejlépe" a "nejlevněji" nají a jsou tam zmiňováný právě pobočky McDonald a KFC. Přitom se vyplatí si jídlo koupit kdekoliv jinde, třeba i ty kuřecí stehýnka u arabů a v KFC si dát max. colu.

Samozřejmě fastfood je "nouzovka". Nic víc, nic míň. Jestli tomu někdo říká "jídlo" tak je sám proti sobě.

0 0
možnosti
MH

makretka

16. 3. 2010 22:37
Souhlas

Nemohu než souhlasit. Taktéž považuji za nezodpovědnost rodičů to, že dovolí stravování svých dětí ve fastfoodu, ale co je ještě horší - předávají jim svoje vlastní návyky - přesně, jak je v článku: velké porce neskutečně nezdravého jídla. Sama jsem byla svědkem něčeho takového, například obrovská porce zmrzliny, celá sladká šlehačka, hamburgery, a to v 9 hodin večer. Stačí se rozhlédnout kolem a člověk se nestačí divit, vždyť už i celkem malé děti, mladší i deseti let, jsou tlusté a vyžrané.. A když potom 9ti-letá holčička odvětí, že si nechá udělat bandáž žaludku jako maminka, tak je to docela na pováženou...8-o

0 0
možnosti
K

kytt

16. 3. 2010 22:30
hmm

A já nesouhlasím ani s tím, aby se s dětmi chodilo do mekáče "za odměnu". Jak, spojovat pocit odměny s konzumací potravin, ať už jsou jakékoliv? Nebo třeba podobný mýtus - "v neděli se vaří lepší oběd než jindy v týdnu, protože se všichni sejdou u stolu"? Obojí mi přijde jen jako kompenzace rodičovské nedostatečnosti, takový zhmotněný kus žvance se předává přece jen líp než to, že spolu rodina stráví nějaké chvíle společně, něco spolu dělají atd.

0 0
možnosti
DK

Fonon

17. 3. 2010 6:33
Re: hmm

R^

0 0
možnosti
SW

hph

16. 3. 2010 22:08
Oni svět dobili,

nebo dobyli? :)

To jsem si nemohla odpustit, jinak souhlasím, nic se nemá přehánět, tady lepší střední cesta než extrém. Hezký den!

0 0
možnosti
  • Počet článků 62
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1274x