Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

kocourek-černý

13. 4. 2010 7:50
Genozida v Nambii

nebyla v dnešním Němeku  zapomenutá a vina byla nejen přiznána, tak jak omluva a proudili dosti vysoké finanční částky od německé demokratické vlády do toho to regionu. Škoda že jste nečetla knihu od Jaspera hlouběji. Tato kniha je velmi aktuální je v třetím vydání dostupná v nakladatelství Academia, jestli se nemýlím. Je důležité si všechno toto připomínat, ovšem výklady jsou dnes vždy velmi subjektivní, relativistické a bohužel také účelné. Dnešní moderní sofisti vytváří selektivním výběrem a zpřítomněním těchto vybraných minulých událostí jim příjemnou kauzalitu která je jim nejen příjemná, ale účelová jejim názorům a ideologiím (viz kaktusák) . Bohužel se toto děje na tzv. "vědecké úrovni" tzv. erudovanými historiky bývalého režímu. Je to pseudověda a vytváří to novou nenávist. Podobně jako vzplanutí údajně vyhaslých BD a slepá aktivita stavením pomníků Beneše. Prostě někteří lidé chtějí vidět pouze to co chtějí.

0 0
možnosti

mašlomcha

12. 4. 2010 23:18
vše je relativní

nemůžeme poměřovat události z před sto lety dnešními měřítky.Tehdy byl jiný úplně jiný svět a jiný stupeň poznání.

Lidé byli hodně ovlivněni Darwinem a jeho teorií o přirozeném výběru druhů, kde slabší podléhá silnějšímu. Děti se o tom učily ve školách. Sám mám doma krásnou starou českou knihu "Les" o přírodě, ale závěr této knihy by z dnešního hlediska byl pokládán za čistý rasismus. Černochy pokládal autor za nižší vývojový stupeň, který musí podlehnout

bělochům a  že je to tak v přírodě zákonité. A tyto knihy si děti četly před spaním. A to bylo ještě dávno před Hitlerem.

Prostě všechno nejdříve vzniká v hlavách a výchovou. Tehdy takto mentálně a z dnešního hlediska rasistickými předsudky vybavení němečtí lékaři si nebyli vědomi, že je za sto let jejich prapravnuci za jejich činnost budou pokládat za zločince. 

Vemte si co se dnes učí muslimské, židovské a křesťanské děti. Vše začíná nějakým tím vymýváním mozků, pěstováním předsudků, vymezováním se vůči těm jiným.  

0 0
možnosti

ferdapytlik

12. 4. 2010 23:15
Co vás vede k tomu, že se takto podrobně vrtáte

v této části dějin? To nemáte na práci nic rozumnějšího, nebo pro zábavu něco veselejšího?

0 0
možnosti

JMNT

12. 4. 2010 23:01
Chyťme se všichni za ruce za zpěvu khumbájah..

Alexandr Makedonský vraždil od Hellespontu po Hindúkuš. Protože ti druzí byli barbaři. Římané vyvraždili Kartagince (a mnohé další). Protože byli barbaři. Frankové vraždili muslimy. Křesťané vraždili za křížových výprav ne-křesťany. Potom vraždili katolíci protestanty a naopak. Cortéz vyvraždil Aztéky. Pizzaro Inky. Protože byli na nižším vývojovém levelu. Američané vraždili indiány. Britové zkládali koncentrační tábory pro černochy v Natalu a Transvalu už na přelomu 19. a 20. století. Turci vraždili Armény. V Eurocentrické historii neexistuje národ, který nespáchal genocidu. V tomto jsme si všichni rovni. Sem tam nějaký pogrom byl všude...a že Němci svá dobrodružství podnikaly na základě rasových teorií? A divíte se? I dnes se Češi na východ dívají s despektem. Byť se za něj mnohdy stydí a skrývají jej. Považujeme se za lepší. A jen málokdo tak alespoň podvědomě nečiní. Rasismus byl, je a bude pouze logickým vyústěním. Naštěstí byl holokaustem a apartheidem delegitimizován...

0 0
možnosti

ovoce.zelenina

12. 4. 2010 22:39
Zdvořilý dotaz

kdo vám to nakukal?? Obviňování Němců už je trapné a hloupé, kdo se omluví např. Arménům za turecké represe, Polákům za vyvraždění 22 tisíců špiček polského národa, kdo se omluví milionům Židů, zavražděných ruskými cary v četných pogromech, za vyhnání Židů ze Španělska, Itálie, za násilné poněmčení Josefem II., dnešní německá generace je na mnohem vyšší úrovni, než česká, za činy dědů a prastrýců odmítá opakovaně nést zodpovědnost, navýše poslala do Česka stovky milionů marek za odškodnění totálně nasazených((ikdyž třetina tam šla sama za vyšším výdělkem)), zato Rusové nám dluží jen za vykradený uran biliony dolarů etc etc

0 0
možnosti

kaktusak

12. 4. 2010 22:45
Re: Zdvořilý dotaz

Poskytnout Sovětskému svazu uran bylo nutné pro zajištění společné obrany. Jinak bychom pravděpodobně dopadli jako Jugoslávie během agrese Severoatlantického paktu. Zločinu, který zůstává zatím nepotrestán.

0 0
možnosti

Krutá pravda od medvědice

12. 4. 2010 22:36
za pár desítek let

budete ještě prstíčkem hrabat aby přišel někdo, kdo vyřeší problémy s imigrací.

0 0
možnosti

kaktusak

12. 4. 2010 22:41
Re: za pár desítek let

Teď už je stejně pozdě. Budeme se muset přizpůsobit většině. Už víte, kterým směrem je Mekka?

0 0
možnosti

Mablung

12. 4. 2010 22:13
historie

Tohle všechno je už jen historie. Současné Německo je kompletně jiný stát který s hitlerovským Německem(natož s císařským) sdílí jen minulost. Vyčítat mu to by bylo stejně hloupé jako nadávat Švédům za ukradené umělecké předměty.

Jinak, díky za info o genocidě a německém rasovém šílenství  v Africe. Tohle se ke mně nedoneslo a je to zajmavá informace

0 0
možnosti

a red wheelbarrow

12. 4. 2010 23:39
Re: historie

Dovolím si poznamenat, že během 20. století se evropské mocnosti dvakrát pokusily  Německo rozdělit, a podařilo se jim to. A Německu se zase  podařilo se sjednotit..... to, co říkal Hitler, nemá svou platnost i dnes proto, že to říkal Hitler, ale prostě proto, že to je pravda stejně dnes jako byla před sto lety... A obávám se, že opět stačí jeden jedniný charismatický řečník, který nebude pozornost mas rozmělňovat, ale jasně ("brutálně", slovy HItlera) ji soustředit jediným směrem, a historie se bude opakovat. Závěrem je třeba říci, že současná situace s muslimskými imigranty takovému poteciálnímu novému vůdci jen nahrává.....

0 0
možnosti

Kolumbo

12. 4. 2010 22:09
Slečno,

kdyby dnešní velitelé byli stejně důrazní jako von Trotha, mohlo být v Afghanistanu či Iraku dávno po válce.  Pokud se někdo rozhodne válčit, tak patlat se s nepřítelem je pitomost. Válka není sport, kde je "fér", aby ztráty byly stejné na obou stranách.

0 0
možnosti

kaktusak

12. 4. 2010 22:33
Re: Slečno,

Války by se agresorům neměly vyplácet. Proto je nutné potrestat válečné zločince. Ať už jde o Clintona, Bushe, Blaira, Zemana...

0 0
možnosti

johnpeters

12. 4. 2010 22:08
Autorka si muze vybrat

dejiny prakticky kazdeho naroda ci etnika,vcetne zidovskeho,a uvidi,jakych zverstev se tyto ve sve historii dopoustely.Vzpomenu naseho Jana Zizku a jeho Bozich bojovniku s upalovanim lidi primo v kostelich.Postupy Rusu proti narodum Kavkazu a Sibire pri jejich kolonizaci,a posledne genocidu Srbu proti muslimum v byv.Jugoslavii koncem 20,stoleti,atd.Vybrala si tendencne Nemecko.Proto ji doporucuji doplnit vedomosti,a precist si knihu britskeho autora Jamese Poola Kdo financoval nastup Hitlera k moci.Tam se dozvi,kdo a cim vlastne vyvolal 2.svetovou valku.Bude velmi prekvapena,jak to vlastne bylo.Bez zakladnich znalosti ji doporucuji zatim nepsat nic ani o hackovani,J.P.

0 0
možnosti

asako

12. 4. 2010 22:18
Re: Autorka si muze vybrat

Myslím, že jste nám neřekl nic nového. Autorka si vybrala jedno téma a to popsala. Co je na tom k nepochopení. Nemůže rozebírat všechna témata, která zmiňujete, najednou. No a s tím háčkováním to je fakt úroveň.

0 0
možnosti

statečný

12. 4. 2010 21:41
Sakra vy jste vzděláná

Nemáte Beneše a Miloševiče na jednom obrázkuRv

0 0
možnosti
  • Počet článků 62
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1274x