Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
S

Semper2

20. 3. 2010 2:30
snad prilis metafor pro takove tema

je to jak barokni knerzske kazani na nedeli;-)R^

0 0
možnosti
P

petrhajek.blog.idnes.cz

18. 3. 2010 22:11
hezky clanek,

posilam karmu R^

0 0
možnosti
PP

ippokorny

18. 3. 2010 8:53
A když odejdou ze země ti, co to vše z daní platí...

ještě trochu nechápu, jak chce stát řešit krizi, když si někteří lidé řeknou, že se mohou vykašlat na stát, který ho daní a dusí a odejdou do ciziny, jak jsem to četl o jedné Islanďance, která řekal, že odchází do Norska, než se to na Islandu vyřeší. Také od nás odcházejí lékaři, programátoři, velké množství absolventů univerzit, jiní sice pracují tady, ale platy jim jsou z ciziny. Východní Němci opouštějí východ a směřují na západ. Řada známých odchází do předčasných důchpodů

Tedy co se stane, když v zemi zbydou stávkující státní zaměstanci, příjemci dávek a důchodci, kteří budou křičet "mám nárok"?

P.P:

0 0
možnosti
P

petrhajek.blog.idnes.cz

18. 3. 2010 22:10
Re: A když odejdou ze země ti, co to vše z daní platí...

to je vicemene nevyhnutelny dusledek socialisticke ekonomiky - dle karmickych zakonu (nebo bozich mlynu) dopadne na ty, co ji vyvolali. Na ty "nejchudsi" a "nepotrebnejsi", kteri kvuli nesmyslnym slibum volili socialisty ted nebude mit kdo delat a oni dopadnou na pusu nejvic.

Nicmene socialisti budou radi - dle hesla "cim hure, tim lepe" budou vsichni zavisli na socialistech a jejich prerozdelovani, takze maji nekonecnou moc - staci tvrdit "ti po nas vam seberou to, co vam davame". A protoze lidi nebudou mit nic jineho, nez to, co jim oni davaji, nebudou chtit risknout zmenu.

0 0
možnosti
KK

monarxa

18. 3. 2010 2:13
trochu vice objektivity

Je videt, ze autorka cerpa z ucelove zamerenych clanku novin a zprav TV. Bylo by lepsi Recko navstivit a trochu si promluvit s lidmi, poznat jejich mentalitu a take to, jak a proc tak mysli. A samozrejme zkusit dobrat se k odbornejsim ekonomickym studim a materialum a myslim si, ze by ten clanek vypadal uplne jinak. Neznalost, povrchni vedomosti o problemu Recka jsou z clanku zrejme. Proto si myslim, ze by to chtelo hlubsi zamysleni. Verim, ze autorka na to ma:-)

0 0
možnosti
KK

monarxa

18. 3. 2010 2:36
Re: trochu vice objektivity

Max Keiser o Recku....http://www.youtube.com/watch?v=AbH1JsOTInk&feature=player_embedded#

0 0
možnosti
GF

Georgis Fasulis

17. 3. 2010 21:10
Autorka je přehnaně tragická až zbytečně hysterická.

1) Řecko se nepotápí, má jen potíže a platí za chyby předchozí pravicové vlády, především pak na její naprostý diletantismus. I proto vedou u veřejnosti, a to i přes šíleně nepopulistické opatření!, socialisti o 12% nad svými soupeři, které vystřídali.

2) Řekové žádnou pomoc nepotřebují, pomohou si sami, ostatně nijkdo jim nikdy zadarmo nic nedá. Ani Němci. Řekové žádají pouze, aby nebyli "dobyti" spekulanty, to je: žádají serióznost a tu by světu měla eurozóna signalizovat, ostatně konec konců jde i o ostatní.

3) Situace v Řecku není dobrá, ale není ani tragická. Podobné zadlužení má spousta jiných zemí, aniž si na nich smlsli spekulanti a ratingové agentury.

4) Pokud se socialistům a Papandreovi podaří přesvědčit veřejnost o nezbytnosti svých opatření, budeme Řekům tváří v tvář Paroubkovým populistickým hrozbám, podaří -li se mu je po volbách realizovat, ještě závidět.

5) Nemám o Řecko strach, historicky jsou zvyklí na mnohem větší národní tragedie ve své nedávné neveselé historii.

0 0
možnosti
K

kaktusak

17. 3. 2010 20:43
Kdo by měl jít při zeštíhlování příkladem?

Přece řecké vyšší vrstvy. Velcí podnikatelé, vrcholoví manažeři, rentiéři... Mohli by si třeba snížit příjmy na úroveň průměrné nebo minimální mzdy. Ostatní Řekové by pak jistě byli mnohem ochotnější tento příklad následovat. Zatím to ale vypadá tak jako vždycky v minulosti, kdy většina lidí zeštíhlovala, aby vrchnost mohla přibírat. 

0 0
možnosti
  • Počet článků 62
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1274x