Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Opět zevšeobecnění... lid je nespokojen... mezi mými známými neznám nikoho, kdo by byl tak nespokojen, že by chtěl "něco" udělat -protože jsou rádi, že žijí v demokracii, kde se změny dějí pomocí voleb, nikoliv "lidu v ulicích"...(a upozorňuju, že to nejsou ani  politici, ani bohatí podnikatelé, ale normální zaměstnanci či důchodci). Jo,dějou se tu věci, které mě štvou - jenže žádná ideální společnost, kde by se neděly, prostě neexistuje, takže po letech prožitých pod vládou komunistů jsem ráda, že žiju ve svobodné zemi - i s jejími chybami.

1 1
možnosti
Foto

Nikoliv "lid", schválně jsem to rozvedla, "lid" je pojem z Ústavy ČR, je to označení Vás, mně i dalších 10,5 lidí. Dále,  ono existuje i jakési MD/DAL, když to nesedí, je někde chyba. Co nám však říká účetnictví? Také dříve platilo, že krádež či vražda není v pořádku. Takže: Opět nepochopení.

0 0
možnosti
MC

Poďme si přiznat svou vlastní morálku. Morálka je normativní tak popisná. Proto z tohoto prostého principu musí být prvořadým úkolem státu prosazovat svobodu, bezpečí a justici. Dokud se lidé neschodnou na těchto klíčových parametrech, nemá cenu státu odevzdávat jakékoliv další pravomoce. Jedině tato politika může být poctivá a spravedlivá. Až toto lidé pochopí můžeme být všichni bohatší, nikoli rovní. Domnívám se, že pouze tato cesta je pravdivá a poctivá.

2 1
možnosti
JR

J26a30n 42R71á78ž

21. 2. 2013 15:30

Malá poznámka k tomu "Co si myslí Evropa"  Evropa jsme my stejně jako Evropu tvoří Francouz, Islanďan nebo Řek. Nemělo by nás,jsme-li sebevědomí Evropané, vůbec zajímat co si o nás oni myslí, jelikož i jim je šuma fuk,co si myslíme my o nich. 

Na to doplácíme velmi tvrdě dosud,  že neexistoval v roce 1989 zcela jasný scénář co bude následovat po ústupu KSČ od moci, tak se děje uchopili ne zrovna ideální vůdcové s vlastními protichůdnými scénáři. Bylo by špatné,kdyby se historie opakovala. Dokud nějaké silné osobnosti nepredloží jasný a realisticky plán jak dál, když se neparlamentní cestou svrhne vláda, bylo by nezodpovědné se do nějakých pouličních akcí pouštět. Odbory..co to je? Zavadil? To by nešlo! A současná ČSSD se Sobotkou v čele? To byl jen přestup z bláta do louže....tím by se nic nevyřešilo. Jsem optimista a věřím,ze trpělivost se vyplatí a vhodný čas nastane.

2 1
možnosti
Foto

Optimismus a jistý řád je rozhodně třeba, hurá, stejně jako nedodržené sliby není na nic. JJ

0 0
možnosti
  • Počet článků 126
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 646x
Otázka PROČ a odpověď PROTOŽE. Lze věci zjednodušovat a proč je to třeba. Protože je to přirozené, stejně jako logika, zdravý rozum, spokojený život. Spokojený život se vším všudy, včetně porozumění. S několika přáteli jsme v tomto duchu začali vydávat samizdat D-éčko, měsíčník o demokracii a založili Klub Přátel Demokracie. Odkazy jsou v SEZNAM RUBRIK.