Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VP

Slušnost je jen forma. Osobní urážení je výrazem bezmocnosti a je zapotřebí takovému hned říci, že je vyprázdněný sud a nemá co říci, ať alespoň mlčí. Jinak se mi jeví článek jako mnohotematický, mnoho otevřených temat a málo vyřešených nebo alespoň s nějakým závěrem. Nevím vlastně k čemu se vyjádřit, spíše jen k pojmům:

MORÁLKA je vlastně dost bezobsažné slovo, pokud se neví jaká morálka. Morálka je soubor všeobecně uznávaných pravidel. Každá kultura uznává pravidla jiná. Když se mění pravidla, mění se i morálka. Až nás jednou převálcují muslimové, bude úplně jiná morálka. Tím jak se rozpadá společenská sounáležitost mizí i pravidla, protože pravidla sounáležitost vyžadují.

DEMOKRACIE je opět závislá na sounáležitosti a na střední třídě. Obojí mizí. LIDSKÁ PRÁVA musí být demokraticky odsouhlasena a umístěna v ústavě a zákonech. Protože demokracie mizí, mohou být LP využita k cizí nadvládě, prostě vnucování LP zvenčí a trestání, když nejsou dodržena.

0 0
možnosti
Foto

Slovo "morálka" jsem v tomto článku snad ani nezmínila. Patrně jste jej vycítil z onoho "společnost nebo autonomie ryze lidská je posílení hodnoty", ve spojení s citátem J. Patočky: " Největší tragédií češství je, že když se už ruka vztahuje k vytouženému cíli, nedostačují vnitřní síly ...". Chybí nám vnitřní nastavení, common sense. Nemáme morální vzory. Tady s Vámi souhlasím.

Tento článek byl o vzájemném vztahu legislativy, byrokracie a demokracie, k tomu ty nákrey. Ale zmiňuji i rozumnou politiku a laskavý humor. Ten Váš vyprázdněný sud se mi líbí :-) Ota Š. jim zase říká "Halekači" :-)

HLEDÁM hodnoty naší společnosti, které stojí za to bránit.

Moc jich nevidím, tak hledám, hledáme ....

0 0
možnosti
AT

Opatrně s těmi zájmeny, jsou na úkor srozumitelnosti textu. Vám jako autorce to nepřijde, ale ostatní musí hodně přemýšlet, ke které osobě se vztahuje :-)

1 0
možnosti
Foto

Děkuji pane Antoníne. Asi jsem barbar gramatiky, pův.pov. dyslektik. Snad jsem to opravila. Bez reakce není akce, vážím si Vaší připomínky :-)

Hlavně že ty trojúhelníky jsou OK.

Občas jsem asi i trochu zlomyslná :-) , chtěla jsem aby se hodně přemýšlelo, stojí to za to [>-]

0 0
možnosti
  • Počet článků 126
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 646x
Otázka PROČ a odpověď PROTOŽE. Lze věci zjednodušovat a proč je to třeba. Protože je to přirozené, stejně jako logika, zdravý rozum, spokojený život. Spokojený život se vším všudy, včetně porozumění. S několika přáteli jsme v tomto duchu začali vydávat samizdat D-éčko, měsíčník o demokracii a založili Klub Přátel Demokracie. Odkazy jsou v SEZNAM RUBRIK.