Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VP

Jako vždy v historii někdo poruší mezinárodní zásady, aby prosadil svoje zájmy. Od války se separatistickým provinciím nedovolovalo osamostatňovat: To se změnilo Kosovem. Kdo uznal Kosovo jako samostatný stát? Kdo porušil dosud platné zásady? Dnes chtějí totéž Katalánci, Skotové, Baskové a Kurdové. Putin se vůlí obyvatelstva ohání v případě Krymu. Ale kdo začal tento proces? Neříká se marně: "Kdo jinému jámu kopá, sám do ní padá".

0 0
možnosti
Foto

Tak o "jámu" mi ani v článku nešlo :) I když... Hlavně jsem měla na mysli onu zběsilost v diskuzích, která se následně přelévá dál, mezi lidi, začne se půtkami a končí válkami.

I my jsme se v roce 1918 stali samostatnou republikou[>-]Samostatnost lze, jen nesmí ta původně utlačovaná majorita utlačovat minoritu původní. Pokud nový stát, má stát na humanitě a lidských právech, na plnění mezinárodních smluv.

Čl. 28: "Každý má právo na to,aby vládl takový sociální a mezinárodní řád, ve kterém by práva a svobody stanovené v této deklaraci byly plně uplatněny"... ! Všeobecná deklarace lidských práv OSN.

A uplatňování? Na jedné straně rozverná společnost, neví jak akčněji se bavit a spotřebovávat ještě víc, na straně druhé zvěrstva a krutosti uprostřed nezájmu, včetně institucí a společenství jež o to mají dbát.

Dokážeme vyrobit úžasné věci, včetně technologií. Úžasné prostředí pro lidi, jako by z nabídky zmizelo, pokud si jej neuděláte sám.

Ale v určitých dimenzích už to nejde (kraj, stát, unie, světadíl), nejde nebo není zájem. Není v zájmu mocných.

0 0
možnosti
Foto

R^ Karma a souhlas. Jen s jednou poznámkou. Existuje druh žraloka, který žere svůj vlastní druh. Starší a vyspělejší embryo sežere už v těle matky mladší sourozence.

1 0
možnosti
Foto

R^ Řekněme že to byl test pozornosti čtenářů:-)

Nebo abych se dovzdělala. Zatím vím o Kudlance nábožné.

0 0
možnosti
Foto

Války jsou zdravím států bohužel na úkor ovládaných občanů.

0 1
možnosti
MN

Přístup elit k lidem? Prosím Vás.... - Pro elity je 7miliard lidí něco kupa hnoje v Sahaře.... Neužiteční a k ničemu.

0 0
možnosti
JL

Pro vas pani Mileno je to jednoducha odpoved. Pro mne o nekolik vet delsi.

1. Nabozenstvi. (fanatismus viry)

2. Klin zeny. (netreba vysvetlovat)

3 Soused ma neco co ja chci. (zavist, pokrytectvi, chamtivost....atd)

4. Arogance lidske sily. (od sportovniho zapasu az po pouziti atomove sily).

5. Arogance lidskeho mysleni (a prosazovani tohoto mysleni) (...ismus a jeho tvrde domahani silou)

Prosim o vase doplneni (vysvetleni kazde vety) podle sebe. Napsal jsem jen navod. Toto jsou vety, ktere lidstvo zna od zacatku. Jen je kazdym dnem vykazuje v horsim svetle. (porovnejte bojiste po skonceni bitvy za Napoleona, bojiste z WW II a s bojistem dnesnich dnu. Predpoved? Bude to jeste horsi !!!!

1 0
možnosti
MR

Kanibalismus existuje napříč zvířecí říši.

0 0
možnosti
  • Počet článků 126
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 637x
Otázka PROČ a odpověď PROTOŽE. Lze věci zjednodušovat a proč je to třeba. Protože je to přirozené, stejně jako logika, zdravý rozum, spokojený život. Spokojený život se vším všudy, včetně porozumění. S několika přáteli jsme v tomto duchu začali vydávat samizdat D-éčko, měsíčník o demokracii a založili Klub Přátel Demokracie. Odkazy jsou v SEZNAM RUBRIK.