Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Elegantní řešení dávek, kde nelze podvádět, ani není potřeba ověřovat, které dítě je druhé a které třetí, ani uplácet doktora, aby vystavil nemocenku, ani zjišťovat, jestli pracuje, nebo kolik má vedlejších poměrů atd by byl systém občanského platu, hovoří se tomu i nepodmíněný příjem. Prostě každý dostane třeba 4 tisíce bez jakéhokoliv zjišťování, a pak z jakéhokoliv příjmu odvede pevné procento, zase bez zjišťování, jestli podepsal prohlášení, překonal nějakou hranici, jestli je to dohoda o provedení práce, nebo dohoda o pracovní činnosti (je to rozdíl, světe div se) nebo plat statutáře. Jediná další dávka by pak byl příspěvek na asistenta u osob, které to potřebují, t.j. batolata, invalidé, přestárlí, (tady by se bohužel potvrzení vyžadovalo, ale pro spekulace moc prostoru není). Muselo by se ale zavést přechodné období desítky let, po které by důchodci dostávali postupně klesající příplatek, aby mladí měli čas naspořit si na luxusnější stáří.

Má to jediný problém: Kam udat ty spousty zbytečných úředníků, co teď ověřují, které dítě je třetí, kolik je vedlejších poměrů, jestli pacient opravdu marodí, počítat výši důchodu, podpory v nezaměstnanosti, náhrady za dovolenou, svátek atd..

1 0
možnosti
Foto

Ten jediný problém, ten "háček" je vlastně důkaz, že to lze. Že k tomu zároveň svět spěje už nelze dál zastírat.

Doufejme, že svět pochopí dřív, než všechny lesy padnou na formuláře a zbytek prostředí bude zaneřáděn odpady typu tonery, ojeté pneumatiky obchodníků s deštěm a zboží převáženého sem tam napříč kontinenty. O potopených tankerech nemluvě.

Doufejme, že k tomu dojde dřív, než se z četných sociálních dávek i nedávek úředníci zhroutí. Protože duševní zdraví je velmi důležité pro další pokračování. :-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 126
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 637x
Otázka PROČ a odpověď PROTOŽE. Lze věci zjednodušovat a proč je to třeba. Protože je to přirozené, stejně jako logika, zdravý rozum, spokojený život. Spokojený život se vším všudy, včetně porozumění. S několika přáteli jsme v tomto duchu začali vydávat samizdat D-éčko, měsíčník o demokracii a založili Klub Přátel Demokracie. Odkazy jsou v SEZNAM RUBRIK.