Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PS

P30e28t27r 75S40k56á72c73e29l

14. 1. 2014 21:19

Stále platí:

 

"Všichni víme, že volná hra hospodářských sil, neuspořádaný abezuzdný hon

 jedinců za majetkem a mocí už sám o sobě nevede ke snesitelnému řešeníproblému.

 Je třeba jistého racionálního pořádku ve výrobě statků, v užívánípracovních sil

 a v rozdělování vyrobeného zboží, abychom zabránili hrozivému vyřazování  produktivních sil lidské společnosti a ochuzování a zvlčilosti velkýchskupin  obyvatelstva." » Albert Einstein. R^

1 0
možnosti
PK

P35a80v11e32l 37K71u55r56a51l

14. 1. 2014 21:27

Teď jde o to co je "produktivní lidská síla" :D :D ono totiž ve skutečnosti existence těch vyřazených lidí v současnosti vyjde levněji když se nakrmí než aby se kdokoliv snažil organizovat je do jakékoli činnosti.

Veškeré náklady na tu činnost by převážili jakýkoli její kladný přínos. Naprosto nejlevnější by bylo ty lidi prostě nechat umřít hlady. (I postřílet je by bylo zbytečně drahé- munice není dost levná)

0 0
možnosti
MS

V podstatě souhlas,jen jsme to podobné už mockrát odsouhlasili.Co s tím ale nikdo neporadí....:-)[>-]

1 0
možnosti
Foto

Musí se na to přijít společně, jinak je to diktát :) 25.1.2014, v 11:55 h pod vocasem sv. Václava, Praha a pak někde v kavárně, v pohodě a jak dál... :-)[>-]

0 0
možnosti
PK

Nějak jste to nešťastně smíchala dohromady - dle nadpisu to mělo být o nezaměstnanosti a v textu jsem se toho mnoho nedočetl. Měla jste 3 novoroční projevy a žádný se Vám nezdál atd.

Jinak úspěšná společnost je spojena vždy s žádoucím pohybem, změnami, inovacemi různých řádů a zde je určitý typ a porce nezaměstnanosti potřebná. Není to jen proto aby se dělný lid bál ......

0 0
možnosti
Foto

Přiznávám, bylo to tak trochu stylem jako když se studenta medicíny ptají na plíce. Student odpoví: "Plíce jsou stejně důležitý orgán jako srdce, srdvce má dvě komory.....". :)  Proslovy jsem zaznamenala, převážně obsahovaly 1. osobu - já. Lid se nemusí bát, lid může i tvořit, asi mu to, lidu, ve škole neřekli.

0 0
možnosti
Foto

Žádný stát vám nezaručí plnou zaměstnanost.

1 0
možnosti
PK

P32a43v46e55l 13K77u83r10a84l

14. 1. 2014 16:21

tak může... ale dřív nebo později dojede na to že práce těch lidí bude stát víc než za kolik se na téhle planetě dají prodat její výsledky.

nakonec tomu státu (a nebo komukoli jinému) kdo bude zaměstnávat lidi jenom aby byli zaměstnáni, dojdou prostředky.

Dát někomu na jídlo vyjde levněji než dát někomu na jídlo a zároveň ho zaměstnat v práci jejíž výsledky se nepovede prodat ani za cenu organizace té práce.

0 0
možnosti
  • Počet článků 126
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 637x
Otázka PROČ a odpověď PROTOŽE. Lze věci zjednodušovat a proč je to třeba. Protože je to přirozené, stejně jako logika, zdravý rozum, spokojený život. Spokojený život se vším všudy, včetně porozumění. S několika přáteli jsme v tomto duchu začali vydávat samizdat D-éčko, měsíčník o demokracii a založili Klub Přátel Demokracie. Odkazy jsou v SEZNAM RUBRIK.