Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VP

Kniha pana Kohouta Úsvit by chtěla opravdu dobře rozebrat a napsat k ní kvalifikovanou recenzi. Nevím, nečetl jsem takovou recenzi. Jinak v knize vidím dosti chyb, než aby byla bezezbytku přijímána jako dogma. Hlavní chybou je přílišné spoléhání na přímou demokracii (referenda). Nemohu to tu vysvětlovat, ale referenda zbavují zodpovědnosti. Zase bychom se stali pokusnými králíky. Nejlepší je systém, který máme, s dodatkem větší samosprávy obcí. Nedostatek občanské sounáležitosti, který je příčinou současné krize, nenahradí sebelepší systém, musí to být morálka, jak napsala na začátku paní Wagnerová.

0 0
možnosti
Foto

Jen bych podotkla, že morálka je:

Chuť spolku, družstva, oddílu, čili společenského celku, jít stejným směrem a za určitým cílem.

[>-]

Nebloudit v bludném kruhu :-)

zacyklených systémů.

0 0
možnosti
JL

Prosim, zda-li to bude mozne mi dat moznost "vas najit na internetu" Budu velmi potesen. GOOD LUCK ve vasem snazeni !!!!

1 0
možnosti
Foto

Myslím, že není problém mně najít. Občas se bojím, že jsem všude :-) Rubriku "Seznam rubrik + více" mám docela slušně vedenou, ale nejpohodlnější je to na fb: https://www.facebook.com/zdenka.wagnerova

pro odpůrce fb pak "wazaka" a klasika seznam [>-]

0 0
možnosti
JL

Vazena pani. Mam knihu "USVIT" ve sve knihovne. Verte starsimu cloveku, ktery travi jen pul roku v CR, ze jsem mel stejne predstavy pred tim, nez jsem uslysel pana Kohouta pri diskuzy na CT24 pred Udalostmi. Nechtel jsem verit svym usim co jsem slysel. Presne to, co jsem poukazoval svym kamaradum nekolik let pred tim. Okamzite jsem si koupil tuto knizku a musim kazdemu zdelit, ze tam najdou presne to, co CR potrebuje. Jen je otazkou, zda stranicka elita vsech stran chce tuto zmenu. Na to me pisatele blogu upozornuji. Osobne mam jen podivny pocit neblahosti u srdce. V mem vedomi je take uklidneni, ze to mou rodinu neovlivni tak ci onak. I pres to mi nedalo, abych sve myslenky nenapsal zde na iDnes. Nazev "Veskera moc ve state vychazi z lidu". Doporucuji, i kdyz je to jen zkracene.

1 0
možnosti
Foto

Mám ji také, i s podpisem Pavla Kohouta, neustále koluje mezi mými přáteli a poctivě mi ji vrací (na rozdíl od mnoha jiných knih si o této vedu záznamy, komu a kdy půjčeno).

Máte dobrý odhad, potřebujeme to, na rozdíl od stranických "elit". Potřebuje to republika, a tady elita/ne-elita, republika je základ, na ní lze stavět (zbytek stojí za pendrek).

Ale inspiroval jste mně jiným směrem, k Šalounovu pomníku: "Věřím i já v Bohu, že po přejití vichřic hněvu vláda věcí tvých k tobě se vrátí, ó, lide český!".

Také na tomto blogu, 14.3.2015

PS

Zkratky miluji :-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 126
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 637x
Otázka PROČ a odpověď PROTOŽE. Lze věci zjednodušovat a proč je to třeba. Protože je to přirozené, stejně jako logika, zdravý rozum, spokojený život. Spokojený život se vším všudy, včetně porozumění. S několika přáteli jsme v tomto duchu začali vydávat samizdat D-éčko, měsíčník o demokracii a založili Klub Přátel Demokracie. Odkazy jsou v SEZNAM RUBRIK.