Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RE

Doba h(y)st(e)rická, konzumní.

0 0
možnosti
BT

ze nějaký čas se této době bude říkat středověk

1 0
možnosti
JK

Já bych se tím netrápil, jak se bude říkat naší době. Nabídla jste řadu návrhů, ale jeden jste nevzala v úvahu. Co když se jí nebude říkat nijak. Třeba je právě to, co prožíváme v současných dnech, týdnech, měsících, jen předehrou k tomu, co teprve přijde. Už v titulku se ptáte, kde jsou hranice doby, kterou žijeme? O to právě jde, že nikde. "My" je v tomto případě zcela vágní pojem. Někteří (jako třeba já) v současnosti vlastně už jen dožívají (nechystám se ještě umřít, ale nemohu pominout fakt, že jsem nejspíš už za zenitem), jiní současnost aktuálně tvoří, další se zatím jen učí žít a ještě další se nedávno narodili. A všichni dohromady tvoří tuto dobu a patří do ní i ti, kteří nedávno umřeli. Hranice doby jsou tam, kde vznikly a na druhé straně teprve vzniknou a ty my ještě neznáme. Ve 20. století to měli z hlediska určení hranic lidé jednoduché - před 1. WW, 1. WW, mezi válkami, 2. WW, studená válka po 2. WW, po studené válce. Je ale otázkou, jestli tu hranici, kterou jsem nazval po studené válce, budou vůbec naši potomci jako nějakou hranici vnímat.

Vyzýváte - lidi, buďme lidé - a já se chci zeptat, co to konkrétně znamená?

1 0
možnosti
Foto

:-) Ta odpověď, co to znamená, je v odstavci před onou výzvou. Přesto, že jako odpověď je jistě nepostačující... "Neprzněme dobu nicneříkajícími slovy, zahrňme ji odpovídajícím humorem, tu vlídným, jindy ostrým. Existuje i humor politický, umět objektem humoru udělat sebe, středem zájmu pak druhé a celek. Z celku, si nikdy srandu nedělejte, z prostého důvodu: celek je víc než jedinec."

Jako jedinec nemůžu diktovat, jak to má být :-) Tak si kladu otázky, dělám poznámky....

Nejsem sama, kdo vnímá že jsme na prahu nového světového řádu. Rozhodně nejsem sama, kdo vnímá i to, že NWO bude takový, jaký jej utvoří lidé. Nebo nadpřirozené bytosti? :-)

0 0
možnosti
SB

Naši potomci té době buď nebudou říkat nijak, protože žádní nebudou existovat, nebo jí budou říkat doba stupidity.

Potomci přistěhovalců té době budopu říkat doba záboru Evropy.

1 0
možnosti
  • Počet článků 126
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 637x
Otázka PROČ a odpověď PROTOŽE. Lze věci zjednodušovat a proč je to třeba. Protože je to přirozené, stejně jako logika, zdravý rozum, spokojený život. Spokojený život se vším všudy, včetně porozumění. S několika přáteli jsme v tomto duchu začali vydávat samizdat D-éčko, měsíčník o demokracii a založili Klub Přátel Demokracie. Odkazy jsou v SEZNAM RUBRIK.