Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TH

Tady by se hodil důkaz sporem :);-D

0 0
možnosti
MS

Pěkná a domnívám se, také úvaha správným směrem.

Ale nemyslím si, že vyspělejší společnost bude své spolunažívání nazývat demokracií.

Důvod je prostý. Ve slově demokracie zakleta vláda, ovládání, násilí, vítězství jedněch nad jinými. A mnoho lidí si to přesně tak vysvětluje. My jsme zvítězili ve volbách, my máme právo prosadit svůj názor a ovládnout jiné.

Jestli se společnost dostane k něčemu lepšímu (schválně nepíši vyššímu), bude to sounáležitost a zodpovědnost.

Dneska navštívil EU afroamerický šašek z druhé strany Atlantiku, kterému poklonkovali nevolení zástupci půlmiliardy lidí. Vybavil jsem si film Láska nebeská s Hugh Grantem v roli mladého britského premiéra, který také vítal na návštěvě amerického prezidenta diktujícího podmínky. V té roli měl možnost poslat arogantního amerického hlupáka do patřičných mezí se slovy, že Británie je malá země s hrdostí na své tradice a předky.

My bohužel máme v čele státu minimálně stejnou bezcharakternost, jaká k nám leze z Bruselu a Washingtonu. Takže naděje na lepší příliš nevidím.

1 0
možnosti
Foto

Demokracie = demos kratein (řecky) = vláda lidu.... Vládnou nám snad bohové? :-)

Nevím, zda čekat až vyspějí.. Poraďte.....

Jean Baptiste Bernardotte (demokrat a Maršál Napoleona) měl na hrudi vytetováno: "Smrt tyranům a králům", co se nestalo? Stal se králem, zakladatelem dnešní  Švédské královské dynastie. Cesty osudu jsou nevyzpytatelné :-)

0 0
možnosti
Foto

Vaše víra ve stát, na rozdíl od vaší víry v počítače, nemá žádný racionální základ.   Stát je ztělesněním zla, neboť jeho existence je založena na násilí.  Základní fundamentálním omylem všech lidí, kteří ve stát věří, je jejich přesvědčení, že násilí je nejlepší způsob, jak řešit komplexní společenské problémy.

2 0
možnosti
Foto

Jednou si to Františku povíme :-) zda  je omyl v důkaze, tedy doufám.

Jdu shánět brnění (pro jistotu)  [>-]

0 0
možnosti

Tak dlouho Milada Horáková hledala důkaz, že v Československu je demokracie, až na vlastní kůži pocítila, že tu je lidová demokracie.

2 0
možnosti
Foto

Nebuďte na mně hnusní :-) 

Důkazy jsou důkazy ;-O

0 0
možnosti