Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

QQ.

14. 11. 2011 9:27
Samozrejme mate pravdu, slecno

Vysokoskolske studium normalniho (skutecne vysokoskolskeho studia} znamena hodiny ve skole, hodiny ruznych laboratornich a jinych cviceni, hodiny v knihovne a po prichodu domu take studium. Vetsinou je toho spise tolik, ze se to ani neda poctive vsechno stihnout. Pokud je nekde volna chvilka, tak snad ma student i pravo na chvilku volna a osobni zivot. Ano, ano, ano. Ty hlouposti o flakacich maji dva zdroje. Jednim jsou lide, kteri propadaji uz na zakladce a zavidi, druhym zdrojem jsou "studenti" nejruznejsich pofidernich "vysokych skol", ktere ve skutecnosti svym obsahem nejsou ani na urovni kvalitniho stredoskolskeho studia. Tam se vetsinou nic nedela a temto lidem nikdy nevysvetlite, ze na jine skole se musi makat. Nedavno tu jeden takovy "personalista" v tomto smyslu hanobil studenty, ve skutecnosti jen prokazal, ze sam nic nestudoval.  Nenechte se znechutit, se zavisti a s nenavisti se ve svem profesnm zivote budete setkatvat casto... To patri k zivotu, bohuzel.

0 0
možnosti

Sidonie_11

14. 11. 2011 13:02
Re: Samozrejme mate pravdu, slecno

Děkuji za podporu. :-)

0 0
možnosti

marek018

13. 11. 2011 21:23
Tady vás nikdo litovat nebude...

podle mě tohle studenti děsně dramatizují, protože si přijdou straně

samostatní a nechtějí už poslouchat, že je přitom stále živí rodiče. Ostatně to byla asi i motivace k napsání článku, nepletu se, autorko, že? Nechci zlehčovat

studium na vš, ale dneska každý druhý stejně do školy vůbec nechodí,

přednášky si stáhnou a jdou jen na zkoušku, obzláště na humanitních oborech, kde nejsou skoro žádná cvičení, nedej Bože laboratoře.

Sám jsem čerstvý absolvent a tak stále vím, jak mě občas v prváku štvalo poslouchat, že "Kdo chce, makat při škole může". Ale je tomu tak, od druháku jsem si našel brigádu a aniž bych flákal školu (technický obor, tudíž jsem ve školem musel být), jsem si vydělal na živobytí, jen se holt člověk musí víc obětovat. Nepůjde na kafe, na pivko, bude se víc učit o víkendech, aby ve volnu v týdnu mohl pracovat. A mj. snad každý semest jsem měl víc než 6 předmětů, takže za to vám asi nikdo medaili za hrdinství nedá.

2 0
možnosti

Sidonie_11

13. 11. 2011 21:45
Re: Tady vás nikdo litovat nebude...

Nechci, aby mě někdo litoval nebo mi dával medaili za hrdinství, jenom jsem bláhově doufala, že aspoň někdo pochopí, že ne všichni studenti můžou při studiu pracovat, ať brigádně či na půl úvazku. Na kafe nebo po hospodách nechodím, do školy makám i o víkendech... Bohužel ale docházím k názoru, že lidi prostě pochopit nechtějí. :-/ Ono se ale strašně špatně hledá nějaká brigáda či práce, když máte školu každý den, pár předmětů dopoledne, pár odpoledne a do toho ještě k tomu praxi. :-( Prakticky všichni zaměstnavatelé totiž vyžadují aspoň 2 dny v týdnu na 8 hodin, což prostě nabídnout nemůžu. :-( A přítel studuje jak Vy technický obor a sedí ve dne v noci buď ve škole, nebo nad prací do školy...

1 0
možnosti

WetSinglet

13. 11. 2011 12:49
ja nevim..

zamestnavala jsem studenty...a vim, ze to ma drobnou vadu - student, ktery nekde brigadnici, vetsinou ve sve pracovni dobe studuje, uci se....takze pokud nabirate studenta, nemelo by to byt na manualni praci ani na dusevni praci, vlastne ho budete platit jenom za to, ze tam je...a odhani svou pritomnosti vrany....ech..zlodeje...pokud by student na brigade nemel cas na uceni, tak by opravdu brzy bud padnul vycerpanim nebo by prisel o praci, kterou by flakal, nebo by skoncil se skolou, pokud by to nebyla skola, kterou se da proplout bez uceni. Ale nikomu nevycitam ani studium ani brigady...a u mych deti to bude jednoduche - pokud budu mit finance na jejich podporovani a oni budou mit zajem studovat, proc ne...pokud na to nebudu mit, budou muset pomahat...proste to tak je...

1 0
možnosti

kostej_

13. 11. 2011 0:50
nejhorší studenti berou nejvyšší nástupní plat

protože měli praxi. Otázkou je, jestli to není od jejich zaměstnavatelů krátkozraké.

0 0
možnosti

Sidonie_11

13. 11. 2011 11:28
Re: nejhorší studenti berou nejvyšší nástupní plat

Já měla praxi v rámci studia (156 + 104 + 156 hodin), nemůžu za to, že v tom čase, co jsem trávila tam, jsem mohla sbírat zkušenosti někde jinde, navíc ohodnocená aspoň nějakým minimálním platem. :-P A na červený diplom nebo na prospěchové stýpko jsem rozhodně nejela.. ;-D

0 0
možnosti

Albert.Pes

12. 11. 2011 17:57
Už na gymplu nám jeden starej učitel říkal,

že správnej student musí stihnout učení, hospody i ženský. A tak to je. Na vysoký jsem prostě v třeťáku přibral práci, protože by mě hanba fackovala, kdybych si nechával jako skoro dospělej chlap platit svačiny maminkou. Je fakt, že jsem nakonec nestudoval standardních pět, ale šest a půl roku, vystudoval jsem ale dva oboru na UK a mám i teď fajn práci, kterou jsem začínal dělat ještě na škole na menší úvazek. A hospody jsem taky vždycky stíhal... Zkrátka - nechápu pointu. Je to všechno tvoje volba. Studuj si, co chceš, pracuj si, jak chceš, ale nekňourej potom, že máš málo peněz anebo nemáš práci.

2 0
možnosti

Sidonie_11

12. 11. 2011 18:09
Re: Už na gymplu nám jeden starej učitel říkal,

No, právě - buďto budu studovat v řádném termínu, nebo budu pracovat a studium si převedu na kombinovaný. Kdo studuje prezenčně a současně dělá třeba na půl úvazku, tak pak buď se studiu nevěnuje plně, nebo škola má tak nízké požadavky, že je to na pováženou. A nikde nekňourám, že mám málo peněz nebo nemám práci, jenom poukazuju na to, že spousta studentů prostě na brigádu nemá čas, protože musí studovat a taky se někdy vyspat!

1 0
možnosti

andy29

12. 11. 2011 17:40
Osobně mi uniká pointa

Takže Vy nechcete chodit na brigádu? Nechoďte. Není důvod se obhajovat na blogu. Osobně znám vícero studentů, a všichni kromě studia pracují, nebo si práci hledají, protože si chtějí přivydělat. Nevím, jak to dělají, ale jde to.

Podle mě je dobré si brigádu najít, nejlépe v oboru, ve kterém budete chtít pracovat, protože až jednou skončíte vejšku a Váš potenciální zaměstnavatel se Vás zeptá na praxi, můžete se pochlubit a budete mít větší šance na přijetí. Ale když nechcete, nemusíte, je to Vaše věc. Jenom pak možná budete do těch dotazníků poměrně dlouho uvádět 'nezaměstnaná'.

2 0
možnosti

Sidonie_11

12. 11. 2011 18:01
Re: Osobně mi uniká pointa

No, to Vám asi kapku uniká. Osobně proti brigádám nic nemám, ráda bych na nějakou chodila, ale prostě NEMÁM KDY! :-/ V článku jsem chtěla poukázat na to, že existují studenti, co mají tolik co dělat do školy, že prostě nějakou brigádu už časově nezvládají. Protože většina lidí má zakódováno, že student = někdo, kdo má čas se po večerech a po nocích poflakovat po hospodách, případně může dělat brigádu z domu (zejména IT), ale už nevidí ty, co prostě do té školy chodí a mají i spoustu jiných povinností, než jenom sedět ve škole na přednášce... :-(

1 0
možnosti

Chytry.Levicak

12. 11. 2011 17:39
autorka statut studenta trochu nafukuje...

nemyslím,že být student je automaticky nějaké zaměstnání. vážně bych to s tím nesrovnával. jestli se chcete být aspon trochu zaměstnancem dělejte pravidelně brigády :-)

1 0
možnosti

Sidonie_11

12. 11. 2011 17:57
Re: autorka statut studenta trochu nafukuje...

A kdy? Cílem článku je poukázat na to, že někteří studenti prostě nemají čas na to, aby chodili ještě na brigády, i kdyby chtěli!

0 0
možnosti

Žadatel

12. 11. 2011 16:28
Zajímá mě Váš názor:

Měla byste na VŠ platit školné ?

0 0
možnosti

Sidonie_11

12. 11. 2011 17:10
Re: Zajímá mě Váš názor:

A jak to souvisí se článkem?

0 0
možnosti

12. 11. 2011 14:50
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti

Sidonie_11

12. 11. 2011 15:11
Re: jsou mnohé studijní obory, u kterých je student rád, když

ECTS je teorie, praxe je prostě jiná (asi jako všude jinde). Studuju obor Sociální práce na FSS MU, praxe byla podle zaměření - 2 x 156 hodin bylo povinných pro všechny, 104 h. bylo pak povinných pro zaměření, které jsem si zvolila (s dalšími mnoha studenty) i já. Zvlášť vyhrazený semestr pro praxi mají na naší fakultě, pokud se nepletu, jenom žurnalisti, my jsme měli každý týden seminář a jinak jsme hodiny pracovali, jak jen to šlo. Takže další rozchod mezi teorií a praxí ECTS... A do hospod, klubů, na kulečník, lyže, vodu apod. jdu možná tak 1-2x za semestr. A snažím se dělat všechno co nejlíp, zkoušky jsem složila až na 2 výjimky hned na první pokus, stejně tak státnice, od kterých v jednom případě vyletěla polovina lidí a ve druhém asi čtvrtina, takže blbá taky úplně nejsem (jenom mám občas problém držet se akademické úrovně a "nezatahovat" do textů "nežádoucí" poznatky z praxe...). ;-)

0 0
možnosti

mujercita

12. 11. 2011 14:37
Můžete třeba zkusit doučovat tu angličtinu.

Každá koruna se hodí a neznám studenta, který by se aspoň o nějakou brigádu nesnažil, když to jde, pokud teda nemá tak bohaté rodiče, že používá školu spíš jako odpočinkovou zašívárnu a má to tak nějak na háku. Ale v podstatě s vámi souhlasím, máte právo a vzhledem k těm souvisejícím finančním úlevám v podstatě i povinnost věnovat se především studiu. Jednou tu možnost vrátíte svým dětem, takže nespravedlivé to není.

1 0
možnosti

Sidonie_11

12. 11. 2011 17:16
Re: Můžete třeba zkusit doučovat tu angličtinu.

Anglicky se sice domluvím a psaný text bez problémů pochopím a i napíšu, ale s gramatikou nejsem taková velká kamarádka, abych ji mohla doučovat... :-/

0 0
možnosti
  • Počet článků 41
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1915x
Jsem normální studentka, kterou někdy něco potěší a jindy naopak poněkud rozladí. Na svět se snažím dívat optimisticky, i když je to někdy těžké.

Seznam rubrik