Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LM

Hrdlodus

7. 4. 2011 12:06
Původ slova student

Jen malá poznámka.. Nejsem si tím jist, ale mám dojem, že slovo ''student'' je od slova ''snažit se''.

0 0
možnosti
ZZ

Sidonie_11

4. 5. 2011 18:12
Re: Původ slova student

To ano, ale taky "studovat", ne pracovat. ;-)

0 0
možnosti
DL

D_L

4. 2. 2011 11:04
Jak šidit studium?:-)))))))))

A jaké studium? O VŠ na úrovni se dá dneska mluvit tak maximálně v případě MFF, ČVUT, FVL:-)) Ten zbytek jsou spíš nástavby pro zvláštní školy. Moje známá ze Švýcarska kvůli zlepšení češtiny šla na VŠ do ČR (po matce Češka). Nechápe, že se něčemu takovýmu může říkat vysoká škola. Ale je zas pravda, že spoustu studijní energie ušetří tím, že kašle na večírky a diskošky, takže má nejspíš zkreslený pohled na věc;-)

A já sám znám poměrně dost lidí, co pendlují z jedné školy na druhou, protože se jim nechce jít pracovat a nějaká ta koruna bokem se vždycky vydělá, aby bylo na živobytí a zábavu.

0 0
možnosti
ZZ

Sidonie_11

4. 2. 2011 14:12
Re: Jak šidit studium?:-)))))))))

MFF a FVL? Promiňte, netuším, kterým školám tyto zkratky patří. Jsem ale přesvědčená o tom, že FSS MU mezi nástavby pro zvláštní školy nepatří. ;-) 

A na kterou školu ta Vaše známá šla? Ono se to totiž liší fakulta od fakulty... Taky znám lidi, co mimo školy i pracují. Ale většinou to jsou IT...

Večírky a diskotéky mi taky nic neříkají, i tak jsem ale mívala problém zvládnout všechno tak, abych se z toho nezbláznila a zbyla mi nějaká ta hodina na relax. 

O lidech pendlujících ze školy na školu je škoda mluvit. :-/ Zvláště, když studují pořád na jedné a té samé úrovni (a je jedno, jestli je to učňák nebo Bc.). Na takovéto lidi by se měl stát zaměřit... Ne na ty, kteří si stupínek po stupínku zvyšují vzdělání...

0 0
možnosti
DML

Dux Mea Lux

30. 1. 2011 15:15
Hm

Namísto abys byla ráda, že ti stát platí studium až do 26. roku, tak ještě ohrnuješ nos. O tom by si mohli studenti v zahraničí nechat jenom zdát.

0 0
možnosti
ZZ

Sidonie_11

30. 1. 2011 19:04
Re: Hm

Neohrnuju nad tím nos. Upozorňuji na to, že studenti kolikrát musí studium šidit, aby si buď zajistili nějaký příjem na platbu zdravotního pojištění, pokud přetáhnout 26. narozeniny, a nebo aby pak měli nárok na podporu v nezaměstnanosti (nebo holky na mateřskou), pokud se jim po ukončení studia nepodaří najít si práci.

A v zahraničí mají propracovaný systém půjček, úvěrů a stipendií, aby mohli školné platit. Osobně jsem pro odložené školné v nějaké přijatelné výši i u nás, a nebo i pro přímé školné, ale zároveň s tím musí být spuštěn systém půjček a stipendií, aby studium nebylo jenom výsadou bohatých.

0 0
možnosti
  • Počet článků 41
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1915x
Jsem normální studentka, kterou někdy něco potěší a jindy naopak poněkud rozladí. Na svět se snažím dívat optimisticky, i když je to někdy těžké.

Seznam rubrik