Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JG

Jiittkkaa

13. 7. 2011 14:56
také mám zkušenosti se soc. pracovnicemi

bohužel negativní http://gotterova.blog.idnes.cz/c/89140/Tragedie-na-sebe-nenechala-cekat-dlouho.html#t2 Případů, kde sociální pracovníci pochybí je moc a jejich chyby často poznamenají mnoho lidí po celý život, měli by také nést za svoje jednání odpovědnost, což se většinou neděje. Připraví dítě o rodiče - tak co, to se prostě stává, že? Jitka G

0 0
možnosti
ŠM

s(h)arka

12. 7. 2011 10:24
až budeš holčičko zkušenější a dospělejší

tak pochopíš, že organizace práce a vyrobení si okruhů navštěvovaných soc.sledovaných rodin, je otázkou 2-3 dnů a pak to šetří spoustu času,2 dny v kanclu a 3 dny mezi lidmi a občas přepadovky i o víkendu...když to baby na sociálkách nestíhají,ať mají strop na každou cca 50 rodin a šlus. Klidně ať jich je víc, ale ať je ta práce vidět.....

0 0
možnosti
ZZ

Sidonie_11

12. 7. 2011 12:01
Re: až budeš holčičko zkušenější a dospělejší

No, to vyrobení si okruhů by bylo možné, pokud se evidence rodin nemění. Jenže tu se objeví nový případ, tu je jeden uzavřen třeba z důvodu zletilosti dítěte, takže jedna adresa přibude a jedna ubude. Navíc kolikrát bydlí každá rodina v jiné vesnici, takže něco trvá cesta, ne každý den taky má pracovnice k dispozici služební auto a na autobusy se spoléhat v mnohých obcích rozhodně nedá. A do toho musí sociálka chodit i k soudům, což taky zabere čas a soudy jsou pokaždé jiný den v týdnu a v jinou hodinu, takže tím se onen promyšlený okruh poněkud rozpadá. ;-) Některá rodina navíc vyžaduje častější kontroly, jiné méně časté. Na OSPODu jsem strávila semestr praxe - vím, jak to tam chodí. ;)

A věřte tomu, že by si pracovnice přály mít míň rodin, aby to stíhaly, ale dokud to páni politici laskavě neodkývou, žádné stropy si sociálky vymyslet nemůžou. Víkendové přepadovky u sociálky nejsou.

0 0
možnosti
VTG

vladimir.t.gottwald

11. 7. 2011 17:43
Zajímavé.

0 0
možnosti
ZK

SID09

11. 7. 2011 19:33
Re: Zajímavé.

Jsou sociální pracovnice a sociální pracovnice. Studentka evidentně nezná rozdíly mezi všemi sociálními pracovnicemi v tomto státě. Některé jsou dokonce oblíbené a žádané. !!;-D

0 0
možnosti
L

Leinad

11. 7. 2011 16:17
Nadávat se bude

1) Sociálka strká nos do soukromí rodin. To se málokomu líbí, ať jsou důvody sociálky jakékoli. V hospodách a netu se nadávat bude, stejně jako se bude křičet radostí z hokeje.

2) Sociálka v ČR má aktuálně velkou moc a malou odpovědnost. Může páchat chyby bez potrestání nebo jenom za vyhazov. Navrhuji osobní odpovědnost pracovníků sociálky, odsouzení sociálního pracovníka a jeho nadřízeného v kauzách jako Kuřim a dalších, a snížení platu u každého týrání dítěte. Pokud vy jste bezchybná sociální pracovnice, jistě nebudete proti trestům pro "kolegy", které kazí vaše jméno.

0 0
možnosti
LPB2

Lumpíí po banánu 2

11. 7. 2011 16:34
Re: Nadávat se bude

je to pouhá studentka  ... zatím žádné zkušenosti, jen ambice poučovat a předělávat svět ;-)

0 0
možnosti
S

Sup01

11. 7. 2011 15:43
sociální ??

jen pár poznámek

že tento zásah soudu způsobí doživotní traumatizaci dítěte je věc, ke které se tak nějak nepřihlíží :-(

že náklady na umístění dítěte do ústavu jsou výrazně vyšší než náklady na zajištění ubytování matky s dítětem na ubytovně, ale to by nedávalo tolik možností sociálním pracovníkům s dítětem manipulovat

že na prvním místě jako problém uvede autorka, že matka na dítě neměla žádný papír je demonstrace toho, jak systém funguje.

Odtržení dítěte od matky by měla být za každých okolností až ta poslední možnost. a že jsme jednoznačně porušili úmluvu o právech dítěte je asi taky velmi pravděpodobné.

0 0
možnosti
JV

Jan Vrana

11. 7. 2011 14:26
Vice pokory

by neskodilo. To, ze autorka mozna patri mezi ty lepsi socialni pracovnice neznamena, ze muze pausalne urazet diskutujici. Take neni pravda, ze nekoho se tento problem "netyka". Clovek by mel byt ostrazity, pokud jde o jakekoliv zasahy statu do soukromi obcanu. Tam, kde mela socialka opravdu zasahnout, selhala kolikrat na cele care. Napriklad skandal v Kurimi: dite tam "melo postylku" a tak bylo vsechno v poradku.

0 0
možnosti
KS

Tuubeen

11. 7. 2011 13:43
Máte pravdu v mnohém.

Ale určitě ne v tom, že pro dítě je důležitější "vlastní postýlka" v ústavu, než pobyt s rodičem v hostelech (kde, nebožátko, vlastní postel nemá). Uvažuji teď, zda sem vůbec můžu napsat, že mladší z mých dětí už vlastní postel neměly tak do tří let věku, protože jsme zjistili, že vlastní postel je to poslední, o co malé děti stojí... ;-D ;-)

0 0
možnosti
JN

Yesname

11. 7. 2011 13:57
Re: Máte pravdu v mnohém.

Malá šimpanzátka dokonce ani vlastní postel neznají.

0 0
možnosti

Mablung

11. 7. 2011 13:37
sociálka

Sociálka bude vždy okopávána z jednoduchého důvodu. Strká čumák do soukromých věcí. Proto jí lidé nikdy nebudou mít rádi.

Druhou věcí je, že počet hlupáků mezi pracovníky sociálky je stejný jako všude jinde. Jenže pracovníci sociálky mají velkou moc a mizernou zodpovědnost, takže mohou způsobit velkou škodu. Automaticky musí nastat sporné případy a i mizerná rozhodnutí které nemají s právem moc co dělat. Maximum co dané pracovnici hrozí je propuštění (mnohem reálnější je slovní pokárání), zatímco matka může být rok bez dítěte. I díky tomuto nepoměru nebudou nikdy sociální pracovnice oblíbené.

Ano, ty spravedlivé a rozumné doplácejí na hlupačky. Ale to je bohužel všude.

1 0
možnosti
LPB2

Lumpíí po banánu 2

11. 7. 2011 13:15
velmi nebezpečný názor !

pokud sociálka uvažuje stylem, že:

1. dítě potřebuje postýlku (nepotřebuje a miliony dětí na celém světě ji nemají)

2. bydlet v hostelu je něco závadného (každý hostel je lépe vybavený než jakýkoliv azylový byt)

3. nutnost prokazovat, odkud má matka prostředky, ačkoliv je cizinka (a nějaké mít bude, když bydlí pod střechou a neumřela hlady)

4. a hlavně, pokud místo konkrétní pomoci matce navrhne odebrání dítěte a umístění do ústavu (i když je již dnes známo, že tyto děti následně trpí citovou deprivací)Rv

1 0
možnosti
LPB2

Lumpíí po banánu 2

11. 7. 2011 13:16
Re: velmi nebezpečný názor !

Za chvilku se možná dočkáme toho, že se budou děti odebírat rodinám,

které bydlí v bytech a nemají vlastní bazén, protože plavání je přeci

tak blahodárné a nezbytné pro zdravý rozvoj dětí Rv

0 0
možnosti
VH

Stará kára

11. 7. 2011 11:56
Ta média rozvířila (poznámka pro studenty)

(Díky Bohu za státní maturity!)

0 0
možnosti
ZZ

Sidonie_11

11. 7. 2011 12:46
Re: Ta média rozvířila (poznámka pro studenty)

Ale rozvířily je zprávy, takže to "y" je tam správně (zprávy rozvířily média a diskuze - zprávy rozvířily koho, co). ;-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 41
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1915x
Jsem normální studentka, kterou někdy něco potěší a jindy naopak poněkud rozladí. Na svět se snažím dívat optimisticky, i když je to někdy těžké.

Seznam rubrik