Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JV

jafava

14. 1. 2011 9:35
Již jsem si zvykla, že mléko i všechny mléčné výrobky

předložím vždy nejprve k ochutnávce svým kočkám. Pokud předložený vzorek snědí, vím bezpečně, že se jedná o kvalitní a nezávadnou potravinu. Pokud však jen jedna z nich po přičichnutí znechuceně odejde, mám jasno a už nukdy nekoupím.

Náš pan hlavní hygienik se ve spojitosti s očkováním proti chřipce ukázal býti spíše hlavním hygionickým šaškem a jeho jakákoliv slova a nabádání od té doby neberu vážně.

U nás je instalovaný jeden mlékomat, když potřebuji mléko, jdu tam, je pravé, chutné a používám ho zcela bez následků nepřevařené. Kočkám ho vždy trochu naleju, ony by mi to neodpustily; pořád jim moc chutná a kupodivu jim ta trocha nijak neškodí.

Kočky mi, mimochodem, stejně jako mléčné výrobky, testují i jiné potraviny a mohu potvrdit, že jsou neomylné.

Možná, že by stačilo na místo hlavního hygienika angažovat několik koček; politicky by byly indiferentní a ještě by se hodně ušetřilo.;-)

0 0
možnosti
RK

klusicek

14. 1. 2011 4:13
Někdy je mi do breku :-(

Někdy je mi do breku, když vidím, mezi jakými lidmi žiji; nedokáží si vážit ničeho dobrého a pořád na vše akorát hází špínu. Volí komunisty a říkají, že "se přece změnili" nebo ještě hůře "však tak špatní nebyli". Stydím se za svoji civilizaci....

Díky za (bohužel ne příliš povzbudivý) článek :-)

0 0
možnosti

Škubi

14. 1. 2011 2:14
Dneska

stejně skoro nikdo neví, jak chutná "opravdové" mléko... :-/

0 0
možnosti
SN

kuča

13. 1. 2011 22:19
Vážená autorko!

:-) Díky za Váš pěkný článek! Když mlékomaty začaly, jako první se proti ním ohradil náš nejvyšší hygienik a nákupce vakcín proti prasečí chřipce, který chtěl každému nařídit, že se musí naočkovat. Samozřejmě asistoval tomu zdatně i profláklý náměstek min. zdravotnictví, dnes už poslanec s imunitou a to mě přesvědčilo, že jejich zájmem nebyla až tak ochrana našeho zdraví, ale důvody s úplně jinou motivací.

Stejné to bylo i při zahájení provozu mlékomatů , kterému jsem asistoval od počátku a byl jsem jimi nadšen. Vystoupení nejvyššího hygienika, postaveno tak, že po napití tohoto mléka může konzument druhý den umřít. Zkrátím to. Na mléku-syrovém jsem vyrostl, piju ho stále. Mlékomaty vítám, mléko projde nejméně 6 x do měsíce nezávislou laboratorní kontrolou, pokud majitel současně prodává mléko mlékárně a to je myslím ve většině případů.

0 0
možnosti
SN

kuča

13. 1. 2011 22:25
Re: Vážená autorko!

:-) pokrač. Mléko nesvařuji, piju ho celý život syrové, jen ohřáté, nebo nesvařené kakao, neměl jsem nejmenší problém. Samozřejmě mohou být i výjimky.

Pokud se týká vápníku - je to nejdokonalejší a nejzdravější zdroj - celý život jsem sportoval (motorky, koně) pádů nepočítaně - dodnes (73) ani jedna zlomenina. Anebo jsem měl celý život tak velké štěstí.

Závěrem: Řetězce chtějí být dobře živy, kdyby kupující někdy viděli, co všechno v nakoupených potravinách je semleto, dali by si dietu. Čerstvé mléko je proti tomu zlato!

0 0
možnosti
AT

Antek

13. 1. 2011 20:15
Mléko

Jako dítě si pamatuji,že prodavačky lily mléko litrovýma odměrkama do přnesených konvic.Pak se oběvilo mléko sáčkované,poté krabicové.Z toho prvního zmiňovaného bylo možné udělat mléko kysané-kýšku,z toho posledního,které "vydrží" měsíc nikoliv.Myslím si,že super a hyper řetězce obchodů vidí nekalou konkurenci,proto posílají hygienu na mlékomaty.

0 0
možnosti
AR

Don don

13. 1. 2011 20:48
Re: Mléko

ta konkurence není nekalá.

0 0
možnosti

kdo chatuje nepracuje

13. 1. 2011 19:21
Té břečky,

co teče z mlékomatu v námi pronajímaném obchodě, už mám fakt dost - hnus a hnus, tučnost není uvedená, ale více jak 2% to není, navíc v tom jsou sraženiny a vůbec je to blivajz už na pohled. Když přidám sklenici za 15 Kč, jejíž víčko lehce odskakuje a hrozí vylití obsahu, tak mám jediný názor: Mlékomaty jsou debakl jako kráva.

0 0
možnosti
AR

Don don

13. 1. 2011 19:36
Re: Té břečky,

máte možnost volby. Kupujte krabice za 6,90 a budete bez hrudek. Jinak, tučnost být uvedena nemůže, protože kolísá

0 0
možnosti
PJ

PájaZítra

13. 1. 2011 18:22
já si přeju jediný

aby klesla výroba trvanlivýho pamlíka na minimum, tak na 1% současný výroby, aby se stalo nedostatkovým a aby naopak stoupla výroba mlíka čerstvýho, tedy toho 10-15 denního (Olma, Madeta, Moravia, Pilos...), oni už se lidi na něj naučej a hlavně se přestanou divit, proč maj průjmy (ano, mají je z toho trvanlivýho svinstva)

0 0
možnosti
AR

Don don

13. 1. 2011 18:29
Re: já si přeju jediný

zájmem obchodních řetězců je prodávat cokoliv, co nejlevněji. Jejich zájmem je prodat co nejvíce bílé vody pod názvem "mléko". Konkurence v podobě mlékomatů je nežádoucí. Kvalitativní hledisko není relevantní.

0 0
možnosti
ST

StandaT

13. 1. 2011 18:15
nesouhlas

Nesouhlasím s tím, co tady píšete. Pokud norma je nastavena na nějakou hodnotu, nemůže orgán státní správy akceptovat "o trošku". Je to jejich fundamentální povinnost respektovat normy a předpisy ve smyslu Co je psáno, to je dáno. Já naopak kvituji, že alespoň nějaká složka státu funguje tak, jak má.

Samostatná otázka je, zda norma je stanovena rozumě nebo alibisticky. Máme řadu norem a předpisů stanovovaných amatéry - tím má na mysli poslance, kteří lidovou tvořivostí jsou schopni zprznit cokoliv jakkoliv rozumného. Nejsem odborník, ale mám pocit, že hygienické normy určují odborníci a ne zvedači rukou a tedy je rozumné je respektovat i na straně nás, občanů.

A ještě jedna poznámka. Jsme velice rozdílní a každý reagujeme na nemoci a škodliviny individuálně. Proto považuji jistou rezervu v hygienických normách jako navýsoast rozumné řešení.

0 0
možnosti
AR

Don don

13. 1. 2011 18:20
Re: nesouhlas

první a třetí odstavec Vašeho příspěvku si protiřečí

0 0
možnosti
AR

Don don

13. 1. 2011 17:58
no

co třeba obalová lobby? Jo a kocourovi mléko nedávejte. Raději tvaroh se žloutkem, či bílý jogurt. Mléko mu dobře neudělá.

0 0
možnosti
B

Busák

13. 1. 2011 18:03
Re: no

Ano, další oblíbený nešvar - kočkám (dospělým) mléko zásadně nedávat...

0 0
možnosti
B

Busák

13. 1. 2011 17:55
Já to řeším naprosto jednoduše

-prostě mléko nepiji, neboť se již drahnou řádku let nepočítám mezi mláďata savců.

Jestli někdo tuto kapalinu chce konzumovat, i když v jídelníčku dospělých tvorů v podstatě nemá co dělat, je to jeho věc :-)

0 0
možnosti