Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KB

ladyevil_cz

17. 1. 2012 18:36
Halloween

je náš svátek...keltský ;-) Do US byl od nás importován Byla to jedna ze čtyř „ohňových“ oslav - Samhain – oslava Nového Roku. Kořeny těchto oslav sahají až do 5. století před naším letopočtem. Jedna z pověstí říká, že jednoho dne všechny duše zemřelých v posledním roce přijdou na svět převlečené za živé a ovládnou svět. Keltové věřili, že během Halloweenské noci se zastaví čas, aby umožnil setkání živých s mrtvými. Proto, aby zabránili mrtvým ovládnout vše živé, zhasili ohně ve svých domovech, převlékli se za mrtvé duchy a veselím a křikem duchy odháněli.:-)

1 0
možnosti
ZZ

Sidonie_11

17. 1. 2012 18:55
Re: Halloween

To jsem nevěděla - děkuji za doplnění informací. :-)

0 0
možnosti
M

musicrex

15. 12. 2011 16:24
Santa a Ježíšek

Srovnání vlivu Ježíška a Santa Klause na naše životy je stejné jako postavit vedle sebe Shakespeara a telenovelu na Nově. Jedno přináší něco k zamyšlení a něco jen povrchnost. Každý má možnost se ve svobodné společnosti rozhoudnout co je mu bližší, co je jeho zrcadlo. Já volím tradici spojenou i s duchovním obohacením, přestože nechodím do kostela..

1 0
možnosti
JH

duch zavražděného iuose

6. 12. 2011 8:28
hmm

já myslím, že každému je to celkem jedno - doma se stejně čeká na Ježíška

0 0
možnosti
IH

misaviki

6. 12. 2011 8:03
Myslím, že Santa nic neválcuje

Myslím, že Santa nic neválcuje, i když je ho všude plno. Všechny děti co znám se těší na Ježíška a Santu berou jako Mikuláše.

0 0
možnosti
JH

hurkajan

6. 12. 2011 3:16
Ježíšek

nemůže nosit zbraň což proti Mrázovi je diskriminace...tomu je dovoleno

vše...také mne rozčiluje jak si neumíme udržet hrdost a kulturu...R^

0 0
možnosti
W

wiki5.5

6. 12. 2011 3:13
ne, vubec ne..

kdybych sel takhle striktne, tak bych musel pobrekavat nad otresnou tradici vanocniho stromku, ktery take neni z Cech...

2 0
možnosti
MR

iluminat

6. 12. 2011 1:09
nemusi vam to byt lito, Jezisek je taky import

jako Deda Mraz, Mikulas nebo Santa. Je to jedno, cesky neni ani jeden. A spise by bylo vitano kdyby pred svatky se prestalo vopruzovat o tom jak to spravne slavit ci neslavit, at si kazdy slavi jak chce.

Cili - VSECHNO NEJLEPSI K VANOCUM, nebo stastne a vesele Vanoce, (Hannukah, Kwanzaa, jak chcete)

2 0
možnosti
VH

http://hassan.blog.idnes.cz/

5. 12. 2011 22:29
Santa Klaus versus Ježíšek

Červenobílý výrazný Santa Klaus je pro předvánoční reklamní strategii firem mnohem vděčnějším marketingovým produktem než onen sice tradiční, byť neviditelný Ježíšek. Reklamní strategie by se však neměla tahat do výchovy dětí.

S článkem souhlasím, karma.R^                                                                     S pozdravem.                        Vít Hassan

1 0
možnosti
ZZ

Sidonie_11

5. 12. 2011 22:55
Re: Santa Klaus versus Ježíšek

Děkuji. :-)

0 0
možnosti
EN

mujercita

5. 12. 2011 22:09
Santa

Kdesi jsem četla, že existuje nějaký etický kodex reklamy či co, kde se mimo jiné zakazuje využívat v reklamě symboly, které jsou určitým způsobem posvátné nebo citlivé. Ježíšek je zrovna takový případ, zatímco ze Santy krev neteče. Takže kromě toho, že je snadno zobrazitelný, může hrát roli i tenhle důvod.

Jinak myslím, že Ježíška obecně české rodiny nezavrhují. Jediný malér může být, že si některé děti představují, že Ježíšek vypadá jako Santa.

0 0
možnosti
ZZ

Sidonie_11

5. 12. 2011 22:25
Re: Santa

Aha, o tom kodexu jsem nevěděla. A s posledním souvětím Vašeho příspěvku plně souhlasím, to jste trefila!

0 0
možnosti
AK

Abadi Kwame2

5. 12. 2011 22:03
Nabídka a poptávka

Víte, já myslím že Santa nebo ne je jen otázka nabídky a poptávky. Myslíte, že kdyby ve většině národa panoval k Santovi takový bytostný odpor, že by ho nějaký obchodník někde vystavil? Na Vánoce dávají také spoustu amerických filmů (i se Santou) a spousta lidí je má rádo. Prostě je jich asi víc, než těch staromilců.

Kromě toho, o Santovi se ve škole neučí a je jen na Vás, paní autorko, zda Vašim dětem bude nosit dárky Ježíšek, nebo ne. Já vyrůstal v době té největší USA mánie (kdy současný antiamerikanismus ještě nebyl IN a lidé nezapomínali, kdo vlastně SSSR porazil - ne, Havlovci to fakt nebyli) a moje dětství s Ježíškem to nijak neovlivnilo...

0 0
možnosti
ZZ

Sidonie_11

5. 12. 2011 22:23
Re: Nabídka a poptávka

No, já nevím, ale Vy si dokážete představit, jak lidi chodí do obchodu a říkají vedoucímu, že se jim ten sob nebo Santa ve výloze nelíbí? Já teda ne. Takže toto není nabídka x poptávka.

Filmy se Santou - jo, jsou americký, ať maj Santu, pro ně je to normální. V americkým filmu mi Santa nevadí. Ale výlohy jsou české, tak proč tam má být?

2 0
možnosti
  • Počet článků 41
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1915x
Jsem normální studentka, kterou někdy něco potěší a jindy naopak poněkud rozladí. Na svět se snažím dívat optimisticky, i když je to někdy těžké.

Seznam rubrik