Děkujeme za pochopení.
D70a28v13i87d 53V22l45k
Jo chleba se škvarkovou pomazánkou a na vrch nakrájet pořádně červenou cibulu.Po takové snídani mám takovou sílu , že když dýchnu,zabiju aj Tyranosaura
Z76d27e30ň83k62a 45O94r14t13o36v74á
To jste napsal tak dokonale, že vůbec nemám, co bych dodala... a to je co říct
P33a36v10l14a 36K65o52l30á15ř18o30v40á
Pan profesor Pirk byl u nás loni ve škole na přednášce. Je to moc fajn člověk s úžasným smyslem pro humor a ty škvarky ho činí ještě sympatičtějším.
Z90d89e95ň91k54a 23O70r28t82o32v37á
Tak to musel být milý zážitek. Já jsem měla jen to štěstí, že jsem mu poblahopřála ke sportovnímu výkonu a dovolila jsem se, jestli můžu fotit. Ale z různých televizních besed a účinkování v rozhlase z něj mám ten nejlepší dojem.
V16o34k16o32u92n 92V16l11a18d98i55m74i65r
Skvarky mam rad i bez pana Pirka. A nejlepsi jsou domaci, to co se prodava ma se skvarky spolecny jen nazev.
Z91d46e45ň33k16a 36O85r46t36o39v87á
Souhlasím, jednou jsem ty kupované ochutnala a už nikdy víc.
K16l43á41r45a 95T96ů27m63o25v50á
Brokolice nebo ředkvičky nejsou po takové dřině zrovna ideální svačinka.
Z59d18e62ň58k78a 80O53r79t83o58v73á
Klárko, když je toho plná lednička a nic jiného tam neobjevíte, pak takový chleba s máslem a ředkvičky taky není špatná varianta. Ale ty škvarečky, to je těžká konkurence.
M98a14r20e27k 21V79a11l41i38č23e68k
Vy jste me teda naladila, Vam povim
cerstvej chleba se sadlem a skvarkama, nebo rovnou pomazanku z nich - to nikdo soudnej nikdy neodmitne!!!!
M74i98r52k16a 55P41a10n46t78l40í82k63o82v68á
A ještě jsou lepší, když se s nimi vyškvaří na kostky nakrájený kus "libově" masového bůčku. To se pak podobají těm tak takzvaným ředitelským škvarkům... A k tomu správně vychlazeného "kozla." Ňam, ňam... Teď ale stop, musím hubnout, jdu na svatbu - abych se vešla do nové halenky. Ach jo.
M27i37r30k84a 50P49a83n56t26l95í26k30o65v93á
jednou za měsíc si děláme domácí škvarky - a vepřové sádlo, proti tomu z obchodu je o sto procent lepší. A do těch škvarků se ke konci škvaření přidává trocha mléka, aby chytly barvu. A pak - k tomu krajíc čerstvého chleba s křupavou kůrečkou - to nemá chybu. Jen se za nimi zapráší.
Z87d50e55ň75k60a 64O55r13t47o80v16á
Aha, tak variaci s přidáním mléka, Mirko, neznám. Musím se zeptat, jestli se to mléko ke konci nezačne připalovat?
V10ě52r75a 20F25o44l92t88ý89n94o60v91á
Škvarky nevím, ale čisté nesolené vepřové sádlo byl žádaný úplatek v dětské nemocnici na kožním oddělení. Pán primář už tam dávno nepracuje, ale o to sádlo si sám říkal. Přidal nějaká léčiva a vytvářel nejlepší mastičky pro malé dětičky.
T53o66m51á77š 81V31o50d61v75á21ř95k33a
Paní Foltýnová, i ty nejdražší kosmetické krémy, takové ty malé tubičky za 1500,- Kč mají jako základ vepřové sádlo, latinsky to zní vznešeněji - adeps suillus - . Taková je realita, kterou se dychtivý kupující nedozví.
R64o31m97a37n 65E78n56d24e84r96s
Kamaráda, který přivezl na týdenní pobyt s lyžováním ve Francii pět kilo uzeného a slaniny jsem proklínal, jak mám takto bojovat s cholesterolem. On říkal, ať se nebojím, že to vysportuju. A asi měl pravdu, vrátil jsem se i přes ty hody hubenější, než když jsme odjížděli:)
Z72d73e40ň81k13a 36O40r69t42o73v44á
Pravdou je, že po celodenním lyžování tu službu - jako uzené s okurčičkou - kedluben prostě neudělá.
T82o13m97á77š 42V14o50d71v69á19ř76k87a
Milá paní Ortová, škvarky jsou naprosto skvělým hnacím motorem. Pan profesor Pirk běhá, jezdí a tak může - s odpuštěním - sežrat, na co přijde.
Osobně dělávám své domácí škvarky již léta - rodina chodí okolo a nadává na smrad, ale když je potom vylovím ze sádla postavím mísu na stůl, je po nich veta do 12 hodin. A to mne dcery nadávají, že jím nezdravě, ale jsou u mísy první.
Dík za perfektní blog.
Z53d21e87ň77k23a 42O75r20t63o28v78á
Tedy, pane doktore, děkuji, ale máte mě na svědomí. Tak intenzivně jsem na škvarky nemyslela ani při psaní blogu, jenže Váš popis, jak stavíte na stůl mísu a rodina se dá do koštování... ach jo.
A samozřejmě máte pravdu, pan profesor může mlsat dle libosti. Seskočil z kola jako junior. Je mi sympatický i pravidelným koštováním vína.
- Počet článků 512
- Celková karma 31,87
- Průměrná čtenost 2182x
Facebook: Zdeňka Ortová, BLOG, BLOK, BLOČEK:
https://www.facebook.com/people/Zde%C5%88ka-Ortov%C3%A1/100006730388524